Teraz jest 23 lis 2024, 23:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lis 2006, 16:43 

Witam, jako iż obecnie BF nie posiadam, a z wcześniejszych części grałem tylko w Vietnama w Caffe - to nurtuje mnie jedno pytanie.

Usłyszałem kiedyś że istnieje całkiem fajna (okazało się odwrotnie, nie tylko z powodu problemu który opisze, tylko z całości specyfiki gry) Warrock, gra denna, grafika na poziomie przebojów z lat 90'tych, to jeszcze multum Bugów, i cheatów. Jednak nie o to chodzi, otóż w grze dostawałem laga, a następnie 'reset' internetu, działo sie tak ponieważ szybkość łącza była niska. A gra przy 16 osobach kończyła się po wejściu na Server i wybraniu profesji.

Jednak jeszcze za czasów mojej potężnej kobyły 128kbs pamiętam że grałem w Moh:AA, i ET bez takich niespodzianek jak w w/w/ grze której nazwy wolałbym dwu kroć nie wymawiać.

Dochodzę juz do sedna, czy ktos z was grał na 600kb/s, w BF 2142 - i czy występowały u niego problemy z ''crashami neta'' czy ''nadmiernymi lag'' ? Nie mam na mysli odrazu 60 graczy, jednak ucieszyłbym się gdybym mogł w miare bez lag grać przy 24 osobach.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 17:18 

WarRock...
To była beta i były tylko japonskie serwery wiec kazdy, kto pochodzil z europy mial poteżne lagi...

O ping sie nie martw jeśli bedziesz grał na serwerach z naszego kontynentu, nie stawianych na domowych łączach ;]

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 18:40 

w bfa pograsz nawet na 256 bez większych problemów, ja mam 512 i pingi na polskich serwach od 35 - 45 a na zagranicznych (europejskich) od 55 do 75.

PS: na 128 pewnie też pograsz.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 22:45 

Dziękuje za odpowiedz, więc pozostaje mi tylko czekać na kuriera do wtorku ; )

Jako że jestem z rodzaju natrętnych to wetnę się i zadam pytanie ; )

Czytałem na forum że w BF2142 występuje cos w rodzaju disconnecta z głownego servera, i tutaj pojawia się pytanie. Czy na moich 600kb/s będe w stanie grać bez disconnectów, chociaz na serverach do 32 graczy? Oraz czy gra ktoś na necie podobnym do mojego, czyt 512-700kbs ?
Narazie uzyskałem odpowiedz co do pingów - za co dziękuje.

Dziekuje i pozdrawiam:
//Wenz3l

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 23:00 

Wenzel - przyjacielu. Tutaj mamy ciągle disconekty. Tutaj jest wojna i EA Games - chłopcy, którzy uczą się na nas zawodu ;D

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 21:16 

Ja jak grałem w demo to bardzo często miałem utracone połączenie z serwem po jakiś 5 sekundach znów grałem na tym serwie, dodam że łącze mam chello3mbps, w BF2 też dość często się to zdarza, w rzadnej innej grze mi to nie występuje, a także w koreańskiej wresji wyżej wspomnianego WarRocka grałem komfortowo.

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 22:55 

Wenzel napisał(a):
Dziękuje za odpowiedz, więc pozostaje mi tylko czekać na kuriera do wtorku ; )

Jako że jestem z rodzaju natrętnych to wetnę się i zadam pytanie ; )

Czytałem na forum że w BF2142 występuje cos w rodzaju disconnecta z głownego servera, i tutaj pojawia się pytanie. Czy na moich 600kb/s będe w stanie grać bez disconnectów, chociaz na serverach do 32 graczy? Oraz czy gra ktoś na necie podobnym do mojego, czyt 512-700kbs ?
Narazie uzyskałem odpowiedz co do pingów - za co dziękuje.

Dziekuje i pozdrawiam:
//Wenz3l

te ciągłe disconecty są tylko i wyłącznie winą EA i ich serwerów głównych :) , pociesze cie że ostatnio nie zdarza mi się to wcale :D

Strefa czasowa: UTC + 2