Teraz jest 27 lis 2024, 15:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2007, 21:56 

Witam...

Problem, który mnie dręczy występuje zarówno przy BF2 jak i BF2142 a chodzi o potworne opóźnienia w reakcji gry...do tej pory tzn do wczoraj zarówno bf2 i bf2142 działały dobrze...problem nie jest ping bo zawsze wybieram serwery, na których mam nie więcej niż 90-120...
...bf2 + patch 1.41; bf2142 + patch 1.10...

...gdy poruszam się powoli wszystko gra...w momencie sprintu lub większego poruszenia wszystkie moje ruchy (myszką i klawiaturą) są opóźnione często nawet o pare sekund...

...przeinstalowywałem bf2/2142, czyściłem rejestr, aktualizowałem sterowniki karty graf., przeprowadziłem nawet analizę i defragmentację dysku...i nic...

....................................................................................

Proszę was bardzo o pomoc bo mi samemu brakuje już pomysłów...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2007, 23:45 

zaktualizuj sterowniki do płyty głównej i zaobacz czy masz najnowszego PB
Tu masz linka http://www.punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.phpdo setup`u PB instalujesz wybierasz gr i Ci sprawdza czy masz najnowszą wersje

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 00:48 

nie wiem w jaki sposób PB miałby wpływać na latencję...ale problem w tym, że grałem w bf2142, zrobiłem sobie przerwę i wyłączyłem gre, po czym po chwili znowu ją uruchomiłem i od tego momentu jest ten kłopot...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 02:27 

a usunąłeś cały katalog doszczętnie z moje dokumnty ? moje dokumenty/battlefield 2142
jak nie to go wykasuj i powinno zadziałać :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 08:42 

A ja mam takie pytanko czy moze pomyslałes o tym ze przegrzewa ci sie procek i(lub) karta graficzna,ja miałem podobne objawy i jak załozyłem dodatkowy wiatrak na grafe oraz zmieniłem chłodzenie procka(P 4 3,00Gh HT) to przestło mi robic takie numery.Teraz juz w zadnej grze ani troche mi nie scina ale chce załozyc jeszcze radiatorki na RAM.Do sprawdzenia temperatur zainstaluj sebie Everesta on chociaz troche ci podpowie jaką masz temp procka i grafy.Pozatym powiedz na jakim sprzecie działasz i czy niekreciłes procka???
Pixel napisał(a):
a usunąłeś cały katalog doszczętnie z moje dokumnty ? moje dokumenty/battlefield 2142
jak nie to go wykasuj i powinno zadziałać Very Happy

a to co on napisał to głupota jest

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 10:26 

Nuras ma racje... zrob to, u mnie tez tak bylo tylko ze przy grze CS:S

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 14:25 

1. tak usuwałem wszystko nawet profile, zrzuty ekranowe i ustawienia (to w moich dokumentach) + nie wiem po co ale wpisy w rejestrze nawet wyczyściłem...

2. Everesta mam ale to napewno nie przegrzanie bo mam zainstalowane poza radiatorem i wentyl. na proc. i radiatorem na karcie graf. jeszcze 2 dodatkowe wiatraki...

...bf nie zacina się...chodzi o to że gdy na przykład podczas biegu chce skoczyć to reakcja komputera powinna byc natychmiastowa, u mnie występuje pewne opóźnienie w reakcji kompa...wygląda to tak jakby proc. albo ram nie nadążał, ale do tej pory wszystko działało dobrze

Typ procesora - AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

Nazwa płyty głównej - Epox EP-8RDA+

Mikroukład płyty głównej - nVIDIA nForce2 Ultra 400

Pamięć fizyczna - 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Karta wideo - NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

(wiem, że za mocny to on nie jest, ale działa :])

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 14:37 

A nie zmieniałes nic w pamieci tymczasowej??Jakies zabay plikiem stronicowania??Bo przy kompie o tych parametrach BF powinien chodzic przy niskich ustawieniach bez problemu.I jeszcze jedno czy problem ten ma miejsce tylko w multiplayer czy w singiel też??

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 15:11 

Nuras napisał(a):
a to co on napisał to głupota jest
wcale nie bo tam czasem powstają błędy
Jaki masz sprżet sterujący klawiatóra myszka przewodowe czy bezprzewodowe ? może tu gdzieć jest problem że są jakieś zakłucenia i tu coś nawala. Może w Twojej okolicy coś Ci wbija się na Twoje częstotliwośći i zanim komputer to odkoduje to masz efekt opóźnienia ...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 16:27 

Najlepiej zrobic Format. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 16:31 
Moderator forum

format to ostateczne wyjscie, z reguly stosowane przez ludzie nie posiadajacych zbyt duzej wiedzy o dzialaniu kompa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 17:14 

Pixel napisał(a):
Może w Twojej okolicy coś Ci wbija się na Twoje częstotliwośći i zanim komputer to odkoduje to masz efekt opóźnienia ...

Dlatego tez pytałem czy dzieje sie to w MP czy w SP też
jesli tylko w MP to zmniejszył bym ustawienia grafiki i zwiekszył pamiec jesli jednak równiez w SP to zastanowił bym sie nad tym co nowego ostatnio zainstalowałem oraz czy były robione jakies akualizacje

Pixel napisał(a):
sprżet sterujący klawiatóra
niechce sie czepiac ale błedy robisz straszne

Pixel napisał(a):
zakłucenia

tak tylko Ci mowie

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 17:44 

tak...problem jest zarówno w S.P jak i M.P... :(

jak tak dalej pójdzie to po prostu wywale komputer za okno ( a że mieszkam na 10 piętrze to za wiele z niego nie zostanie :twisted: )

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2007, 18:15 

miałem ten sam problem poporstu ping 40 a gra jakby mi lagowala i powodem tego okazal sie teamspeak bo gdy go wylaczylem to wsyztsko bylo spoko:) zmienilem w ustawieniach tsa to wyjscie i wejscie dzwieku ze storownikow podstawowych na soundblaster audigy i wszystko dziala dobrze teraz:) zakładam ze nie uzywasz tsa podczas gry w sp ale sproboj moze cos pokombinowac z karta dzwiekowa.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2007, 00:26 

...sprawdziłem i to nie teamspeak...próbowałem różnych ustawień przy karcie dźwiękowej ale to też nie to...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2