Teraz jest 23 lis 2024, 23:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lip 2009, 11:32 

Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się czym różnią się od siebie "myśliwce" UE i KPA, a że nie odnalazłem podobnego wątku na forum, pytam Was bo może możecie mi pomóc. Na stronach o Bf można chociażby wyczytać że doragon dysponuje innym typem rakiet (?), za to ja zauważyłem że talon jest dużo zwrotniejszy, więc proszę o wasze opinie i dobre rady. Który właściwie lepszy?

PostNapisane: 2 lip 2009, 23:11 

Cytuj:
Samolot UD-6 Talon
Na wyposażeniu klas: Unia Europejska

Supernowoczesny pojazd latający armii Unii Europejskiej. Załoga to pilot i działkowy, który ma do dyspozycji rakiety sterowane. Szybki i groźny przeciwnik, który jest w stanie pokonać każdego przeciwnika.

Cytuj:
Samolot Typ-4 Doragon
Na wyposażeniu klas: Koalicja Panazjatycka

Od swojego bezpośredniego przeciwnika odróżnia go rodzaj uzbrojenia. Posiada działka rakietowe typu "semi-dumbfire" oraz osłonę energetyczną.

Różnice "wymyślone" przez Dice można sobie pomiędzy bajki włorzyć. Ważne jak się nimi walczy i lata. Generalnie Doragon jest wolniejszy, mniej zwrotny, jego osłony mają dziury wielkości boiska piłkarskiego i zasysa wręcz rakiety przeciwnika. Ciężko się wygrywa nim pojedynki, ale są i tacy co lubią nim latać. Walcząc nim należy trzymać się raczej blisko Talona, na większej odległości szanse wygrania pojedynku spadają do zera. Ja określam ten pojazd jako gunship dla ambitnych, jak masz sporo czasu i chcesz zaświecić w światku pilotów to właśnie pojazd dla Ciebie. Osobiście wolę Talon (na balon :lol: )

Russian Gunship Nr1 - film iOllegro, on uwielbia Daragona, na początku filmu widać jak stosuję technike "Axis shifting", dużo też lata na "plecach". Przypatrz się pracy kamer, to bardzo istotny element do nauki.

Battlefield 2142 Gunship Last stand - film Idris'a, jeden z najtwardszych przeciwników, obejrzyj sobie najlepiej wszystkie filmiki z jego kanału na YouTube. Także można go nazwać pilotem wyłacznie "Daragonowym".

PostNapisane: 5 lip 2009, 18:49 

Dzięki wielkie, za dobre wskazówki :) I zdecydowanie sie z tobą zgadzam, jeno nie wiem właśnie co z tą osłoną, bo czasami sie obrywa mimo włączonej a czasami nie? i to jest troche dziwne. Pozdrawiam

PostNapisane: 5 lip 2009, 22:06 

Rakiety i tak przechodzą, to fakt. Gdy przeciwnik ucieka ma maksymalniej prędkości, a ty zachodzisz go od godziny siódmej to nawet osłony mu nie pomogą, wystarczy tylko celować "przed niego".

PostNapisane: 6 lip 2009, 16:18 

talon to coś w stylu lekkiego helikoptera bojowego(dlatego że jest raczej słabo wytrzymały ale bardziej zwrotny) a doragon to jakby ciężki helikopter bojowy(dlatego że jest bardziej wytrzymały i mocniej wali) a osłonę łatwo ominąć tylko trzeba walić albo na sam przód albo z tyłu bo reszta jest otoczona ja chyba wole doragona bo latać za bardzo nie umiem a jego moc jest powalająca

PostNapisane: 6 lip 2009, 17:23 

Wytrzymałość one mają taką samą, tylko że Talon ma coś pochrzanione z geometrią i rakiety zamiast trafiać w niego potrafią się rozlecieć w różne strony.

PostNapisane: 6 lip 2009, 18:46 

Ja wybieram Krylov FA-37 :D chociaż scar też nie jest zły :)

PS Czy to nie jest tak, że na meczach cq gunship nic nie znaczy? :)

PostNapisane: 6 lip 2009, 18:55 

Dlaczego nie? W "prawie nieżywym" Titan leader, Euro|AiM Stars i I-Clan mocno polegają na swoich pilotach (Ohraa i Ollegro)

PostNapisane: 6 lip 2009, 21:57 

No z tego co widziałem na niektórych serwerach to 2 samoloto-helikoptery czy jak to nazwać, z dobrymi pilotami i z dolnym strzelcem to potrafią zdominować całe pole walki, więc sądze że są znaczącym wsparciem dla drużyny. A tak z innej bajki to doragona jest dużo trudniej zobaczyć niż talona z tymi ogromnymi gondolami po bokach. I pytanie do publiczności: klawisz "s" za co właściwe odpowiada podczas pilotowania zawiśnięcie/ wolniejsze nurkowanie czy co? brzmi troche jak odkurzacz :)

PostNapisane: 7 lip 2009, 09:51 

nie mają takiej samej wytrzymałości poza tym można pilota zabić jak siedzi w talonie(prubowałem z pk-47czy jakoś tak) a jak siedzi w doragonie to trzeba rozwalić helikopter a klawisz s odpowiada za zwolnienie twojego heli

PostNapisane: 7 lip 2009, 10:03 

Siedem rakiet niekierowanych załatwia Talona i Daragona, więc gdzie tu inna wytrzymałość?

PostNapisane: 7 lip 2009, 16:59 

rakiety niekierowane są w tej grze???

PostNapisane: 7 lip 2009, 17:33 
Spamer!

Jeśli masz na myśli gunshipy to są, rakieta TV sterowana przez pasażera :p Natomiast jeżeli masz na myśli bronie ręczne, to tylko SAAW jest bronią, która ma pociski naprowadzane (de facto dopiero po namierzeniu latadła i odczekaniu chwili). :P

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 7 lip 2009, 21:57 

Ja powiedziałbym, że klawisz "s" nie tyle co zwalnia twego heli, co kieruje ciąg silników w dół, dzięki czemu możesz zawisnąć w powietrzu, ale przydatne jest to czasami do różnych akrobacji :).

Strefa czasowa: UTC + 2