Teraz jest 24 lis 2024, 02:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 kwi 2008, 21:39 

Mam pewne problemy z sterowaniem gunshipa. Nie potrafię np. zawisnąć w powietrzu i obracać się dookoła osi, lecieć powoli w przód..jednym zdaniem nie potrafię wykonywać elementów przydatnych do strzelania w cele naziemne i niektóre latające. Nieraz widziałem, jak gracze robili pętle w powietrzu, zawracali bardzo szybko bez wykonywania dużego łuku itp. Czy jest jakiś sposób na dobre opanowanie sterów gunshipów? Może zmiana ustawień sterowania, bądź kombinacje klawiszy ułatwiających manewry?

Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 19 kwi 2008, 21:51 

Trening, trening i jeszcze raz trening + ustawienie większego DPI w myszce, jeżeli masz możliwość

PostNapisane: 19 kwi 2008, 23:22 

kombinuj ;]
Na "s" jest zwisanie, Jak sie obracasz to przechyl sie w bok i myszka do sibie (Tak jakbyś miał lecieć w gore) to szybko zawrócisz
Potenuj na single

I jak chcesz walic do celow naziemnych to wlasnie rob wszystko by leciec jak najszybciej...

PostNapisane: 19 kwi 2008, 23:25 

Ogólnie myszki sux. Polecam klawiaturki, latam tylko na klawce i powiem że IMO to najwygodniejsze, bo z myszką to tylko się łapami namachasz bez większego skutku(a ostry zakręt na myszce z średnim DPI wymaga biurka jak lotnisko) No i jw. trening czyni mistrza

PostNapisane: 20 kwi 2008, 18:33 

Może sterowanie klawiaturą daje dobre efekty, ale lepiej nauczyć się robić ciasne skręty na myszce. Podstawa to zmniejszenie ciągu przy manewrach zawracania/obrotu.

PostNapisane: 20 kwi 2008, 20:27 

Ok, mniej więcej opanowałem sterowanie, ale teraz mam kłopot w strzelaniu. Zawsze staram się, by cel był w środku celownika, czasami widzę, jak wszystkie rakiety trafiają w cel, jednak on jeszcze się trzymie, a mnie czasami inne gunshipy rozwalają czterema rakietami. Macie jakiś sposób na skuteczne ostrzelanie przeciwnika?

Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 21 kwi 2008, 00:08 

Zależy do czego strzelasz.
W walce gunship vs gunship musisz walić nie wprost na niego ale o parę stopni obok, najlepiej w punkt w którym się za chwilę znajdzie. Wymarzoną pozycją jest jego godzina 8, gdy szybko leci - jedyne co trzeba zrobić to wystrzelić rakiety przed niego, nawet osłony mu niewiele pomogą.

A już absolutnie skuteczną metodą jest strzelanie z TV, solo bądź z gunnerem kumatym.
=TAU= Gunship to the Face by Smurf666

PostNapisane: 24 kwi 2008, 13:48 

Ale walenie z TV wymaga dużo treningu... W bf2 nie jest to takie trudne.
ktoś pisał ze z myszka "trzeba mieć biurko jak lotnisko" trochę treningu a 1 przejazd po podkladce to kilka obrotow :D W koncu praktycznie czym mocniej kręcisz myszka to szybciej sie samolot nie obraca.

Tak patzre ze by tak wymiatać gunshipem to trza miec mocny sprzecior... Nie może sie ciac itp, U niego (filmik) widac ze rakieta leci stabilnie (TV), u mnie jakby zygzakiem leciala i sie caly czas trzęsła... ;(
Pozatym jak on takie manewry w powietrzu robi? Jak przy malej prędkości cie obróci do dołu gora to nie ma szans sie obrócić... on to spoko robil...

PostNapisane: 24 kwi 2008, 14:18 

Im więcej DPI tym łatwiej sie obrócić. Ja na 2500DPI i czułość 3.0 robię beczkę do tyłu na wysokości 50-60metrów

PostNapisane: 24 kwi 2008, 14:49 

No do tego typu gier mysz stworzona z myślą o nich, najlepiej laserowa to podstawa. Zwykle myszy takie dają wygodę w użytkowaniu poprzez swój kształt oraz są bardzo precyzyjne, nie wspominając już o ciężarkach dodawanych do co droższej myszy, którymi można sobie ustawić jej ciężkość. Jeżeli ktoś gra w gry typu battlefield czy counter strike na starej kulkowej myszce, nie mówiąc już o braku scrolla to traci dużo skuteczności w grze, a przy tym traci również zabawę z samej rozgrywki.

Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 24 kwi 2008, 15:44 

Cytuj:
Tak patzre ze by tak wymiatać gunshipem to trza miec mocny sprzecior... Nie może sie ciac itp, U niego (filmik) widac ze rakieta leci stabilnie (TV), u mnie jakby zygzakiem leciala i sie caly czas trzęsła... ;(
Poza tym jak on takie manewry w powietrzu robi? Jak przy malej prędkości cie obróci do dołu gora to nie ma szans sie obrócić... on to spoko robil...

Nie wiem jaki dokładnie ma sprzęt, ale pewnie nic typu SLI i topowy Quad Intela, myszka to Razer Lachesis i z tego co wiem to pewne modyfikacje w czułości na poszczególnym osiach - zbędny zabieg IMO. Co do cięcia i zygzaków, to zależy w dużej mierze od pingu i ogólnie netu, zdarza mi się na kiepskich serwerach że też tak mam.

Strefa czasowa: UTC + 2