Teraz jest 24 lis 2024, 00:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sie 2008, 18:12 

Mam nietypowy problem z patchem. A mianowicie włączam instalacje patcha i gdy pasek postępu dochodzi do 100% zeruje się i zaczyna proces od nowa i tak w nieskończoność. Używając menadżera zadań zakańczam instalacje i włączam BFa. Klikam na "Wielu graczy" i łącze się z serwerem w pewnym momencie wywala mi grę do ekranu wyboru serwera i pokazuje się komunikat:

"Na tym serwerze mogą grac tylko osoby dysponujące gra w wersji niezmodyfikowane. Aby przyłączyć się do gry upewnij się ze twoja wersja battlefield 2142 jest aktualna oficjalna wersja gry"

Czy błąd w instalacji może mieć z tym jakiś związek?

PostNapisane: 18 sie 2008, 18:28 

po prostu to się długo instaluje, przecież waży 600 mb.A ten pase pokazujje stan instalacji kolejnych elementów, więc cierpliwości

PostNapisane: 18 sie 2008, 19:55 

Nie w tym rzecz. Pasek o nazwie Overall (Postęp całkowity) dochodzi do końca i zaczyna instalacje od nowa. Dokładnie prześledziłem jakie pliki są instalowane i to są ciągle te same. Patch pobrałem z EA Polska jest to Patch 1.5 FULL. Posiadam także grę Battlefield 2 która ma taki sam program do aktualizacji i tam wszystko działa instalacja dochodzi do 100% i koniec. A co do tego że plik ma 600mb to niektóre gry mają po 4gb i szybciej się instalują.

PS:Z patchem 1.4 występuje ten sam problem.

PostNapisane: 21 sie 2008, 00:37 

Mam taki sam problem, który podaje autor tematu.
Przez przypadek odinstalowałem battlefielda 2142. Po ponownej instalacji i próbie patchowania (1.5 FULL), główny pasek postępu przechodzi do 100% i zaczyna od nowa...
Próbowałem także usunąć wszystkie pliki battlefielda (rejestr, dokumenty, foldery), ale nie przyniosło to efektu :/ Niestety.
Nie wiem co się stało, gdyż do tej pory gra chodziła bez żadnego problemu.

Czyżby pozostawał już tylko format dysku systemowego?

PostNapisane: 22 sie 2008, 18:08 
Zbanowany

Ludzie, poczekajcie z 10-15 minut.
Jak będziesz instalować patcha 1.50 na wersje gry 1.00 to ten pasek Overall przejdzie ci z 20 razy...

PostNapisane: 26 sie 2008, 22:13 

Już wiem :) Po napisaniu posta włączyłem ponownie instalke i poszedłem oglądać IO. Po powrocie już wszystko ładnie bylo zainstalowane :)

Cierpliwości zatem :D

Strefa czasowa: UTC + 2