Teraz jest 27 lis 2024, 17:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 wrz 2008, 19:33 

Witam!

Mój problem polega na tym iż, włączam Battlefield'a 2142 no i pojawia się na 2 sec czarny ekran potem mignie na taki czarno jasny trochę, tak trzy razy robi i wyskakuje Błąd aplikacji, i że zostanie ona zamknięta. To nie jest błąd wywołany moją blachą ponieważ grałem na niej kiedyś już w BF'a 2142.

Podgląd zdarzeń:
Cytuj:
Aplikacja powodująca błąd bf2142.exe, wersja 0.0.0.0, moduł powodujący błąd msvcp71.dll, wersja 7.10.3077.0, adres błędu 0x0000557b.

Proszę o pilną pomoc,

Ps. Mam jeszcze BF'a 2 i mi normalnie działa.

PostNapisane: 30 wrz 2008, 20:53 

Jakiego patcha instalowaleś? Full? Czy po kolei 2142-1.25-NS-1.25-1.40-1.50 Incremental... A może po prostu masz porysowaną płytę i wyskakuje błąd bo instalka poszła nie tak...

PostNapisane: 30 wrz 2008, 23:54 

Tak jak wcześniej już jednemu graczowi poleciłem tę metodę polecę i Tobie. Działa !! czytaj uważnie i nie pisz że się nie da bo się da !!

A więc tak. Rozwiązanie jest dość proste. Wchodzisz do folderu w którym zainstalowany jest Battlefield 2142. W opcjach folderu wybierasz pokaż ukryte pliki i foldery a następnie szukasz pliku o nazwie radial.cdb. Najlepiej do znalezienia go użyj programu Total Commander gdyż przez szukanie w moim komputerze nie da się go znaleść.
tutaj masz link do tego programu : http://totalcmd.pl/download/app/new/Tot ... nder_7.02a
u góry masz pasek z opcjami. Wchodzisz do Konfiguracji -> opcje -> wyświetlanie -> zaznaczasz "pokaż pliki ukryte/systemowe"
OK gdy już to zrobisz wchodzisz do tego folderu battlefielda 2142 i szukasz pliku "radial.cdb". Zrób jego kopię zapasową na pulpicie i usuń z folderu battlefielda. Gra sama wygeneruje nowy plik podczas ponownego włączenia gry. Gdy skończysz z tym plikiem udaj się na partycję c: document and settings/twoja nazwa(najczęściej imię albo coś...)/moje dokumenty/battlefield 2142. Zrób kopię zapasową tego folderu na pulpicie.
Gdy obydwa pliki są usunięte i masz ich kopię zapasową uruchom grę. Przy pierwszym logowaniu możesz się trochę zdziwić gdyż stracisz wszystkie ustawienia w profilu ( wszystko w opcjach) ulubione serv itp. Znajomi zostaną. Teraz gdy się już zalogowałeś, wybierz żołnierza a następnie... wyjdź z gry. Jeżeli grasz kilkoma żołnierzami musisz każdym z nich się zalogować. Teraz gdy już to zrobiłeś wejdź do folderu Battlefield 2142 którego kopię masz na pulpicie. Następnie wyszukaj folder "PROFILES". Znajdziesz w nim foldery zaczynające się od 000 np. 0001, 0002, 0003, ...itp. Gdy otworzysz każdy z tych folderów znajdziesz pliki tekstowe takie jak Audio, Controls, Video, Generals, itp. Są to opcje jakie masz wybrane dla każdego żołnierza w grze. Zostaw otwarte okna z folderami do plików 0001 i całej reszty zaczynającej się od 000. Udaj się do C:document and settings/nazwa użytkownika/moje dokumenty/battlefield2142/profiles ->
w tym folderze zostały wygenerowane nowe foldery dla każdego żołnierza dlatego musiałeś każdym z nich logować się osobno. Wejdź do pierwszego folderu 0001. Następnie pliki o nazwie :
AUDIO
CONTROLS
PROFILE
VIDEO
Skopiuj z folderu 0001 z pulpitu do folderu 0001 w c:document and settings/nazwa użytkownika/moje dokumenty/battlefield 2142/profiles/
W ten sposób uzyskasz wszystkie opcje gry. Powinieneś zrobić tak z każdym plikiem 000 jaki posiadasz aby nie mieć problemów z danym żołnierzem.
Mam nadzieję, że sposób w jaki napisałem tego pomocniczego posta jest przejrzysty i pomoże Ci rozwiązać Twój problem. Sam miałem identyczny więc rozwiązać musi :)
Pozdrawiam
KriS

PostNapisane: 1 paź 2008, 15:54 

@edit

Drodzy koledzy, przepraszam za wasz cenny czas problem został rozwiązany ponieważ zauważyłem bo wcześniej miałem też podobne problemy i ja głupi pobrałem razor cracka, i dlatego tak miałem, po reinstalacji gra działa po prawnie = ]. Nie grałem z 5 miechów, a za 2 razem udało mi się wbić na konto :P.

PS. Grałem wtedy na maszynie 1,4 GHz, 384 ram'u a zdobyłem takie piękne konto. Jeszcze raz dziękuje za pomoc, widzimy się w grze tylko pobiorę patcha :D.

@Closed

PostNapisane: 1 paź 2008, 16:22 

Kameha za karę 20 razy znajdziesz w krzakach mojego RDXa a on "przypadkiem" wybuchnie Ci prosto w py... przepraszam twarz :D
Tak się składa że brakuje mi złota blaszka za "petardy" :D
Do zobaczenia na serwie pl4fc :twisted:

Strefa czasowa: UTC + 2