Teraz jest 27 lis 2024, 15:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gra nie działa
PostNapisane: 25 wrz 2008, 08:12 

Mam taki problem że jak załączam gre wyskakuje te zdjęcie Battlefield 2142 i potem czarny ekran tak jak by sie już miało dalej ładować a tutaj wychodzi do pulpitu a gra sie sama zamyka o co w tym chodzi?
kompa mam dobrego ponieważ już grałem w bf'a na nim

PostNapisane: 25 wrz 2008, 10:56 

A więc tak. Rozwiązanie jest dość proste. Wchodzisz do folderu w którym zainstalowany jest Battlefield 2142. W opcjach folderu wybierasz pokaż ukryte pliki i foldery a następnie szukasz pliku o nazwie radial.cdb. Najlepiej do znalezienia go użyj programu Total Commander gdyż przez szukanie w moim komputerze nie da się go znaleść.
tutaj masz link do tego programu : http://totalcmd.pl/download/app/new/Tot ... nder_7.02a
u góry masz pasek z opcjami. Wchodzisz do Konfiguracji -> opcje -> wyświetlanie -> zaznaczasz "pokaż pliki ukryte/systemowe"
OK gdy już to zrobisz wchodzisz do tego folderu battlefielda 2142 i szukasz pliku "radial.cdb". Zrób jego kopię zapasową na pulpicie i usuń z folderu battlefielda. Gra sama wygeneruje nowy plik podczas ponownego włączenia gry. Gdy skończysz z tym plikiem udaj się na partycję c: document and settings/twoja nazwa(najczęściej imię albo coś...)/moje dokumenty/battlefield 2142. Zrób kopię zapasową tego folderu na pulpicie.
Gdy obydwa pliki są usunięte i masz ich kopię zapasową uruchom grę. Przy pierwszym logowaniu możesz się trochę zdziwić gdyż stracisz wszystkie ustawienia w profilu ( wszystko w opcjach) ulubione serv itp. Znajomi zostaną. Teraz gdy się już zalogowałeś, wybierz żołnierza a następnie... wyjdź z gry. Jeżeli grasz kilkoma żołnierzami musisz każdym z nich się zalogować. Teraz gdy już to zrobiłeś wejdź do folderu Battlefield 2142 którego kopię masz na pulpicie. Następnie wyszukaj folder "PROFILES". Znajdziesz w nim foldery zaczynające się od 000 np. 0001, 0002, 0003, ...itp. Gdy otworzysz każdy z tych folderów znajdziesz pliki tekstowe takie jak Audio, Controls, Video, Generals, itp. Są to opcje jakie masz wybrane dla każdego żołnierza w grze. Zostaw otwarte okna z folderami do plików 0001 i całej reszty zaczynającej się od 000. Udaj się do C:document and settings/nazwa użytkownika/moje dokumenty/battlefield2142/profiles ->
w tym folderze zostały wygenerowane nowe foldery dla każdego żołnierza dlatego musiałeś każdym z nich logować się osobno. Wejdź do pierwszego folderu 0001. Następnie pliki o nazwie :
AUDIO
CONTROLS
PROFILE
VIDEO
Skopiuj z folderu 0001 z pulpitu do folderu 0001 w c:document and settings/nazwa użytkownika/moje dokumenty/battlefield 2142/profiles/
W ten sposób uzyskasz wszystkie opcje gry. Powinieneś zrobić tak z każdym plikiem 000 jaki posiadasz aby nie mieć problemów z danym żołnierzem.
Mam nadzieję, że sposób w jaki napisałem tego pomocniczego posta jest przejrzysty i pomoże Ci rozwiązać Twój problem. Sam miałem identyczny więc rozwiązać musi :)
Pozdrawiam
KriS

PostNapisane: 25 wrz 2008, 18:23 

Hmm zrobiłem to z tymi folderami i nie wyszukało mi tego pliku

PostNapisane: 25 wrz 2008, 20:50 

Nie możliwe. Bez tego pliku gra w ogóle by nie ruszyła. Poza tym sama go generuje więc...
Na pewno zrobiłeś tak jak Ci pisałem ?? Użyłeś do szukania programu Total Commander ??
Pozdro

PostNapisane: 26 wrz 2008, 15:52 

tak zrobiłem ale gdzie to jest odrazu w battlefield 2142 czy w jakiś folderach

PostNapisane: 26 wrz 2008, 17:01 

Wszystko Ci napisałem. Przeczytaj uważnie a znajdziesz ten plik.
PS. Jak nie będziesz umiał go znaleść to go olej i rób następną część może w Twoim przypadku to się uda :) pozdro

PostNapisane: 26 wrz 2008, 20:20 

nie ma

PostNapisane: 30 wrz 2008, 15:45 

no nie da sie :<

PostNapisane: 30 wrz 2008, 17:11 

Dobra zamknijcie ten temat bo jak polduś nie stwierdzi po 2 razy dziennie że się nie da to nie żyje :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2