Teraz jest 27 lis 2024, 13:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sie 2009, 18:16 

Bry, pierwsze co zrobię to podam parametry mojego klocka:

Intel Core 2 Duo 2x 2.56GHz
GeForce 9600GT 512mb
4GB RAM 800MHz
[raczej nieistotne]

i to co najważniejsze: VISTA x64

Podkreślam, że pół roku temu grałem w BF'a na tym samym kompie, z tym samym oprogramowaniem i tej samej płyty.

Problem mam taki:
Wkładam płytę do napędu wszystko git malina klikam naturalnie Setup "Instalator przygotowuje BF'a do sratatata..." pasek dochodzi do połowy i zamiast pojawić się okno dalszej instalacji po prostu znika w cholere i nie widać żadnych procesów na ten temat co mówi o tym, że komp się po prostu na to polecenie wypiął.
Ale nie poprzestałem na tym, poleciałem na kompa siostry [XP] instaluje o dziwo wszystko zgodnie z planem przekopiowałem folder z zainstalowaną grą z jej kompa na mój co niestety nic nie dało [Vista pogryzła się z XP i gry nie udało się nawet uruchomić]
Zrobiłem to samo u kumpla, który też posiada Vistę x64 i wszystko się elegancko wgrało [co mówi jasno, że z płytką jest wszystko okej], przeniosłem pliki, włączyłem grę dla pewności logowanie wszystko, ale bez patcha ani rusz. Ściągnąłem 1.40 i .150 i niestety przy instalacji "nie znajdują folderu z grą" - przez to że nie została faktycznie zainstalowana.
I teraz jestem w dupie. Nie potrafię zainstalować gry z płyty, patchów raczej nie da się wsadzić, trza je instalować...

Aaaa i powiem jeszcze, że na partycji systemowej C mam niecały 1GB i od razu mówię, że nic z tym za *uja nie zrobię, ponieważ gówniana vista na którą przeznaczyłem 30GB zostawiła sobie właśnie te 900mb i przestała się aktualizować... Ale nie to powinno być problemem, ponieważ od początku vista zagarnęła sobie tyle miejsca więc kiedy pierwszy raz instalowałem BF'a sytuacja wyglądała podobnie... NA D mam 20GB...

Proszę o pomoc, bo mnie k*urw*ica strzela już od kilku dni nie daję sobie z tym rady :omg:

PostNapisane: 11 sie 2009, 21:26 

Możliwe że napęd szwankuje.
Rozkręć go i wyczyść z kurzu.

PostNapisane: 13 sie 2009, 11:24 

Nie pomaga.

PostNapisane: 13 sie 2009, 19:41 

A może wyczyść samą płytę ? W różnych odtwarzaczach DVD laser jest ustawiony na różną czułość odczytu ...
Ja osobiście też tak kiedyś miałem że u kumpla moja płyta działała a u mnie nie - okazało się że była zabrudzona, a kiedy ją wyczysciłem już smigała jak powinna.

PostNapisane: 13 sie 2009, 22:12 

Napęd od siostry wrzuć do swojego kompa.

Strefa czasowa: UTC + 2