Teraz jest 21 paź 2014, 05:40

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 paź 2010, 23:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
Witam ponownie :).

Mój kolega chciał ostatnio ponownie zainstalować BFa. Ma teraz nowy sprzęt, full wypas, Windows 7 (64 bity), zainstalowane wszystkie stery (w tym najnowsze do grafy), nie pozostaje nic innego jak instalować BFa. Standardowa procedura BF -> 1.4 -> NS -> 1.4 -> 1.4-1.5, w międzyczasie wyskakuje błąd, że gra była testowana wyłącznie na WinXP(32 bity), ale olać to, bo ponoć na Win7(x64) BF działa bez problemów. Tylko, że gdy uruchamia grę, to najpierw czarny ekran, a potem wywala z powrotem do windy z typowym dla siódemki komunikatem o zamknięciu aplikacji.

Próbował już dopisywać coś tam do właściwości skrótu, to nic nie dało. Coś tam szukał w necie, ale problem chyba nie jest dość częsty.

Jest ktoś w stanie coś doradzić? Więcej szczegółów nie znam, jakby co mogę się jeszcze dopytać. Pomóżcie, bo nie mam z kim w to grać xD.

Komp:
Procesor: 2,66 GHz Intel dual core
Pamięć: 4 gb 2x2 corasair
Karta graficzna GeForce GTX 260 1 Gb

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2010, 23:40 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
Mi na Sevenie i Viście 64 bit działa idealnie. Niech dociągnie poprawki do Windows .... Polecam Microsoft Visual C++ Redistributable ze wszystkimi poprawkami :)

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2010, 00:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2009, 19:46
Posty: 338
A ustawiał zgodność z jakimś starszym systemem takim jak np. XP?

_________________
http://www.2142-stats.com/Maties+stats.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2010, 09:49 
Offline

Dołączył(a): 24 kwi 2010, 22:49
Posty: 66
tryb zgodności :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 paź 2010, 16:32 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
A po co tryb zgodności ??
Mi na 64 bitowych edycjach Windowsa, BF2 i BF 2142 chodzą bez żadnych kombinacji. Niech dociągnie poprawki i powinno być dobrze.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2010, 00:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
Tryb zgodności próbował. Nie działa.

A odnośnie tych poprawek, to mowa wyłącznie o samym Visualu czy coś więcej?
LINK - ten będzie dobry?

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 paź 2010, 09:02 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
Tak i dociągnij wszystkie poprawki do tego pakietu.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2010, 00:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
Sorka, że to tyle trwało.

Kolega ściągnął tego 2010 Redistributable, zainstalował grę i nadal nie działa. Tym razem mogę pokazać również okno erroru:
Obrazek
Jest to ten sam błąd co wcześniej.

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2010, 09:22 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2379
Lokalizacja: Pyrlandia
Odinstaluj BF2142

Cytuj:
Aby odinstalować grę należy wybrać Odinstaluj w Dodaj/Usuń programy. Jeżeli masz problemy z usunięciem gry wykonaj poniższą instrukcję:
Aby wykasować ustawienia oraz zachowane profile:
1. Kliknij na Start na pasku Windows.
2. Kliknij na Moje dokumenty.
3. Kliknij prawym klawiszem myszy na folder Battlefield 2142 i wykasuj go.
Aby wykasować pliki gry:
1. Kliknij na Start na pasku Windows.
2. Wybierz Mój komputer.
3. Kliknij dwukrotnie na C:.
4. Kliknij dwukrotnie na Program Files .
5. Kliknij dwukrotnie na EA GAMES.
6. Kliknij prawym klawiszem myszy na folder Battlefield 2142 i wybierz Usuń.
7. Przejdź do folderu: C:\Program Files\InstallShield Installation Information (Z górnego paska zadać proszę wybrać Narzędzia, Opcje folderów, Widok i proszę zaznaczyć opcję pokaż ukryte pliki i foldery).
8. Kliknij prawym klawiszem myszy na folder {ED50ECE9-EC54-4C05-B5ED-EE4741A9F2EC} i wybierz Usuń.
9. Zamknij wszystkie otwarte okna.
10. Kliknij prawym klawiszem myszy na Kosz i opróżnij go.
Edycja rejestrów i usunięcie Battlefield 2142:
Uwaga: Nieprawidłowe operacje na rejestrze mogą uszkodzić system. Proszę dokładnie stosować się do poniższej instrukcji. Zalecamy wykonanie tej operacji zaawansowanym użytkownikom.)

Najpierw proszę zrobić kopię bezpieczeństwa rejestrów:
1. Proszę kliknąć na Start.
2. Później na Uruchom.
3. Proszę do pola wpisać regedit i kliknąć na OK.
• W przypadku systemu Microsoft Windows 2000 lub Windows XP, proszę kliknąć na Plik na pasku z narzędziami i proszę wybrać Eksportuj.
• W przypadku system Windows 95, Windows 98, lub Windows ME, proszę kliknąć na Rejestr na pasku z narzędziami i proszę wybrać Eksportuj plik rejestru.
4. Proszę zaznaczyć Wszystko pod Zakres Eksportuj.
5. Proszę napisać registry_archive w polu Nazwa pliku i proszę kliknąć na Zapisz.
6. Proszę zamknąć to okno klikając na "krzyżyk" u góry okienka.

1. Kliknij na Start na pasku Windows.
2. Wybierz Uruchom.
3. Wpisz regedit w polu tekstowym i potwierdź OK.
4. Kliknij na plus (+) obok HKEY_LOCAL_MACHINE.
5. Kliknij na plus (+) obok Software.
6. Kliknij na plus (+) obok EA GAMES.
7. Kliknij prawym klawiszem myszy na folder Battlefield 2142 i skasuj go.
8. Pod Software, kliknij na plus (+) obok Electronic Arts.
9. Kliknij na plus (+) obok EA GAMES.
10. Kliknij prawym klawiszem myszy na folder Battlefield 2142 i wykasuj go.
11. Nad EA GAMES, zobaczysz folder EA CORE. Kliknij na plus (+) obok EA CORE.
12. Kliknij na plus (+) obok INSTALLED GAMES.
13. Kliknij na plus (+) obok EA GAMES.
14. Kliknij prawym klawiszem myszy i wybierz Usuń przy każdym folderze Battlefield 2142.
15. Kliknij na plus (+) obok Microsoft.
16. Kliknij na plus (+) obok Windows.
17. Kliknij na plus (+) obok CurrentVersion.
18. Kliknij na plus (+) obok Uninstall.
19. Kliknij prawym klawiszem myszy na wpis {ED50ECE9-EC54-4C05-B5ED-EE4741A9F2EC} i wybierz Usuń.
20. Potwierdź TAK.
21. Zamknij edytor rejestru.
Gra Battlefield 2142 została całkowicie usunięta z Twojego systemu.


I zainstaluj tylko podstawkę , bez NS + patche 1.40 i 1.50 i wtedy nich uruchomi grę .

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2010, 15:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2005, 09:48
Posty: 643
Lokalizacja: Leamington SPA, UK
Niech spróbuje uruchomić jako administrator (opcja pod prawo-klikiem)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2011, 01:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
Ja może wrócę do tematu, bo po jakimś czasie znowu podjęliśmy próby zainstalowania BFa. Tym razem na świeżo zakupionym lapie z Windowsem 7 32bit. Wszystkie visuale redistributable zainstalowane, stery są, wszystko co było tu wspominane jest. Komp jest świeży, więc żadnych informacji o Battlefieldzie na nim nie ma (a więc nie ma co usuwać). Instalujemy grę bez NSa i patchujemy, aż do 1.51 (w kolejności postawka -> 1.4 -> 1.4-1.5 -> 1.51)

Nie działa, wyskakuje identyczny błąd, że program przestał działać.
Uruchamianie gry jako administrator nic nie daje.

Jakieś kolejne sugestie?

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sty 2012, 23:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
Hehe... To znowu ja i głupi problem mojego kumpla :].

Przez przypadek coś ruszyło w sprawie BFa xD. Tak się składało, że gdy byłem u kumpla, a laptop był akurat podłączony do telewizora kablem hdmi, z nudów wpadłem na pomysł by spróbować odpalić BFa. I jakie było nasze zdziwienie gdy nagle normalnie zaskoczył. Na ekranie telewizora pokazało rozdzielczość 800x600, a gra zadziałała normalnie.

Zaczęliśmy więc kombinować.
Odłączamy kabel hdmi, uruchamiamy grę => nie działa.
Podłączamy kabel, uruchamiamy grę, gdy jest włączona odczepiamy kabel => ekran zaczyna migotać jak zwariowany i wszystko się wiesza.
Ustawiamy ręcznie rozdzielczość w właściwościach skrótu => nie działa.
Ustawiamy rozdzielczość w grze, gdy jest podpięta do TV, wyłączamy, odpalamy na lapie => nie działa.
Odpalamy grę bez fullscreena => nie działa.
Próbujemy to samo z najróżniejszymi wariantami, zaproponowanymi wcześniej przez Was => oczywiście nie działa.

Gra działa wyłącznie gdy podepnie się kablem do telewizora :shock: Jaki kosmos, no. No, kurde, no xD. Może teraz macie jakiś pomysł co może być nie tak? xD

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 sty 2012, 04:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 wrz 2009, 15:56
Posty: 4
Ric napisał(a):
Hehe... To znowu ja i głupi problem mojego kumpla :].

Przez przypadek coś ruszyło w sprawie BFa xD. Tak się składało, że gdy byłem u kumpla, a laptop był akurat podłączony do telewizora kablem hdmi, z nudów wpadłem na pomysł by spróbować odpalić BFa. I jakie było nasze zdziwienie gdy nagle normalnie zaskoczył. Na ekranie telewizora pokazało rozdzielczość 800x600, a gra zadziałała normalnie.

Zaczęliśmy więc kombinować.
Odłączamy kabel hdmi, uruchamiamy grę => nie działa.
Podłączamy kabel, uruchamiamy grę, gdy jest włączona odczepiamy kabel => ekran zaczyna migotać jak zwariowany i wszystko się wiesza.
Ustawiamy ręcznie rozdzielczość w właściwościach skrótu => nie działa.
Ustawiamy rozdzielczość w grze, gdy jest podpięta do TV, wyłączamy, odpalamy na lapie => nie działa.
Odpalamy grę bez fullscreena => nie działa.
Próbujemy to samo z najróżniejszymi wariantami, zaproponowanymi wcześniej przez Was => oczywiście nie działa.

Gra działa wyłącznie gdy podepnie się kablem do telewizora :shock: Jaki kosmos, no. No, kurde, no xD. Może teraz macie jakiś pomysł co może być nie tak? xD


Otwierasz plik, który domyślnie znajduje się tutaj: C:\Users\Nerull\Documents\Battlefield 2142\Profiles\Default\Video.com notatnikiem.
Zmieniasz parametr VideoSettings.setResolution 1920x1080@60Hz (tutaj rozdzielczość może być inna) na VideoSettings.setResolution 800x600@60Hz
Odpalasz grę, zmieniasz rozdzielczość na taką jaka Ci pasuje w grze.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 sty 2012, 18:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
łał, dzięki :D. Nie sadziłem, że ktoś jeszcze w ogóle odpowie :D.

Aha... Swoją drogą nie działa :P. I dla 800x600 i dla innych ;).

Jakieś kolejne pomysły? :/

Jej nierozwiązalny problem :D.

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2012, 04:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 wrz 2009, 15:56
Posty: 4
Masz dokładnie ten sam problem, który miałem ja, pokombinuj jeszcze z różnymi rozdzielczościami i tymi z 16:9 i tymi 4:3 i innymi, musi zadziałać.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL