Teraz jest 22 paź 2018, 16:07

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lip 2011, 22:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2010, 23:18
Posty: 11
Witam.
Przede wszystkim chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post :)

Mam problem tego typu że od około tygodnia nie nalicza mi punktów w grze, mimo ze gram na serwerze rankingowym.
Stało się tak po ostatnim awansie !

Miał może ktoś taki problem ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, 22:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2008, 12:53
Posty: 441
Lokalizacja: Poznań
Hmm może muszą wpłynąć na główny serwer, może to trochę zająć kiedyś pamiętam, że 1 rzecz po tygodniu wpadła xD

Poza tym widzę że się aktualizowały dziś w historii a poza tym pamiętam bo Cie dziś zabiłem i wtedy powiedziałem że polaka utrafiłem znowuż :P

http://www.2142-stats.com/CichyZabrze_PL+stats.html

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.maxfloplay.pl/ | #MaxFloPlaY @ QuakeNet


Ostatnio edytowano 16 lip 2011, 15:45 przez Io36, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2011, 23:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2010, 23:18
Posty: 11
A faktycznie na Rank progress wszystko wygląda na OK. Może się coś w programie powiesiło bo zawsze po walce pisze 0 punktów i nie przesuwa się ta linia do następnej rangi.
Będę monitorował ten link który mi podrzuciłeś .


Dziękuje za odpowiedz.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2011, 02:31 
Offline

Dołączył(a): 12 gru 2011, 02:18
Posty: 6
Witam . mam podobny problem po ostatnim awansie na Brigadier General zrestartowało mi skale 57820/0 ?! i nie dolicza nabitych punktów na dalszy awans. Co za tym idzie nie mam szans na dalszy awans i ostatnie odblokowania :(
Ktoś wie o co w tym chodzi ?! p.s.na Rank progress też znikły wyniki i w ogóle pasek progresu :?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2011, 17:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
To najwyższa ranga jaką możesz zdobyć. Pozostałe 3 wyższe rangi są nadawane tylko określonej liczbie graczy, którzy spełniają jakieś tam wymogi (już nie pamiętam jakie). Ogólnie ciężko je zdobyć (no i obecnie wszyscy top gracze na listach to cziterzy... albo mają jakiś system na naliczenie sobie milionów punktów :roll: ).

Tak więc paska progresu już nie będzie, a Brigadier General powinien wystarczyć do odblokowania wszystkich unlocków z podstawki. Te, które są z NSa trzeba odblokowywać poprzez zdobywanie odznak z NSa (choć to chyba ponoć jest tak, że tylko ci którzy mają zakupionego NSa mogą je zdobywać, a całą reszta może jedynie z ulepszeń polowych dostawać NSowe unlocki. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę).

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2011, 18:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2011, 12:35
Posty: 113
Lokalizacja: Poznań
Prawdę mówisz, a NS darmowy jest od patcha 1.51.

Ps.: Ktoś chętny by pograć z mikrofonem??

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2011, 20:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
No. Obecnie i tak ciężko o serwer z mapą z NSa, a tylko tam można zdobyć odznaki NSowe. Mi nadal brakuje chyba 4 xD.

Z mikrofonem jeszcze nie grałem w BF2142, ale może być fajnie. Możesz dać znać na gg...

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2011, 16:41 
Offline

Dołączył(a): 12 gru 2011, 02:18
Posty: 6
Z góry dziękuje za odpowiedz,Co do odblokowań niestety ta ranga nie wystarcza do wszystkich ;( być może jest to spowodowane posiadanym NS (wersja ENG.) gdzie EA po zorientowaniu się o błędzie w europejskiej wersji deluxe odblokowywali "ręcznie" NS po wysłaniu e mall (z kodem) pod wskazany adres.Nie wiem jak to jest z wersja PL. Fakt sporadyczne mapy z NS powróciły wraz z pachem V1.51 wcześniej dostępne z gigantycznymi pingami z serverów z za wielkiej wody.Wracając do odblokowań ucząc się na własnym błędzie sugeruje zostawiać ostatnie odblokowania z NS tylko do odblokowań polowych w przeciwnym razie można utknąć jak mi się to zdarzyło z drugim "stosem" dla żołnierza wsparcia gdzie wykorzystując jak się teraz okazało całą pulę punktów odblokowań strzelba Clark i inne dodatki z tego stosu są już poza moim zasięgiem,odblokowania polowe pozwalają tylko na jeden slot w górę od odblokowania globalnego! W praktyce mimo posiadanych wielu punktów odblokowania polowego odblokujemy pierwszy dostępny zaraz po globalnym pozostałe pozostaną już nie dostępne ;(

p.s.
Co do gry z mikrofonem niweluje ona potrzebę zgłaszania "wrogów" do systemu battleNet co zaniedbuje i tak większość graczy,nie wiem czy ma to wpływ na punkty za asystę ,ale siedząc za kokpitem każde zgłoszenie wrogiego śmigłowca czającego się za ogonem potrafi zaważyć nad być albo nie być "ślepego" pilota ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2011, 19:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lis 2008, 15:50
Posty: 208
Lokalizacja: Szczecin
PolipUFO napisał(a):
do odblokowań ucząc się na własnym błędzie sugeruje zostawiać ostatnie odblokowania z NS tylko do odblokowań polowych w przeciwnym razie można utknąć jak mi się to zdarzyło z drugim "stosem" dla żołnierza wsparcia gdzie wykorzystując jak się teraz okazało całą pulę punktów odblokowań strzelba Clark i inne dodatki z tego stosu są już poza moim zasięgiem

Dokładnie. Ja tak zrobiłem i w teraz widzę, że to było mądre xD. Co prawda da się obejść bez niektórych dodatków z NSa, jak wabik na snajpera (w ciągu tych kilkuset godzin spędzonych nad grą nie pamiętam, bym kiedykolwiek widział, jak ktoś tego używał), nowych butów czy dodatkowej rakiety, no ale zawsze...

PolipUFO napisał(a):
W praktyce mimo posiadanych wielu punktów odblokowania polowego odblokujemy pierwszy dostępny zaraz po globalnym pozostałe pozostaną już nie dostępne ;(

To nie jest łupie w sumie, w początkowej fazie gry te unlocki polowe pozwalały na zasmakowanie nieco lepszego sprzętu :). W BC2 mi tego brakuje nieco, zresztą jest spoooro rzeczy w Bad Company 2, których brakuje mi z 2142, ale to już rozmowa na inny temat.

PolipUFO napisał(a):
Co do gry z mikrofonem niweluje ona potrzebę zgłaszania "wrogów" do systemu battleNet co zaniedbuje i tak większość graczy

Nieprawda. Nikt Ci nie zabroni przecież jednocześnie spotować wrogów i zgłaszać ich mikrofonem. W dodatku kliknięcie tych 2 przycisków jest o wiele szybsze niż mówienie "Ej! Tam! Patrzcie! Widzę wroga! O tam przy tym dwupiętrowym domu koło muru, chodźcie go zabijmy". Zresztą mikrofonem mówisz tylko do osoby, z którą gadasz, a spot jest dla całej drużyny ;).

PolipUFO napisał(a):
nie wiem czy ma to wpływ na punkty za asystę

Nie. Trochę szkoda w sumie. W BC2 już są za to punkty, ale za to tam system spotowania jest strasznie ułomny xD.

PolipUFO napisał(a):
ale siedząc za kokpitem każde zgłoszenie wrogiego śmigłowca czającego się za ogonem potrafi zaważyć nad być albo nie być "ślepego" pilota ;)

Ta, strasznie nie lubię gdy gunner nie zgłasza dostrzeżonych pojazdów, a w szczególności wrogich gunshipów. Jak ktoś jest super pr0, to sobie poradzi, ale ogół wrogi gunship na ogonie to pewna śmierć.

_________________
"Magii się nie pije" (Kruk)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL