Wiem rozpisałem się, pierwszy akapit to tylko opis czynności jakie wykonałem, jak komuś się nie chce czytać niech od razu przejdzie do trzeciego.
Witam, pisze bo już po prostu nie mam siły, ostatnio grałem w bf z półtora roku temu na starym kompie... Jakoś mnie naszło żeby znowu sobie pograć, ale... nie mogę zaktualizować gry.. Klikając odnośnik w aplikacji, przenosi mnie na stronę głowną bf, która jest beznadziejna, googlująć EA download manager (czy jakoś tak) natknąłem się na coś o nazwie origin, czytałem że to zaktualizuje mi grę, więc pobieram i chcę to zainstalować, okazuję się że plik który pobrałem służy do pobrania origina, mówię ok, przynajmniej będzie aktualny, ale idzie jakaś aktualizacja, po niej ściąga kolejny plik instalacyjny, po jego odpaleniu też coś pobiera później w końcu się instaluje ten cały origin, wykrywa mi grę na komputerze, która mogę odpalić, usunąć wyświetlić jakieś informacje, ale nie ma nic o aktualizacji, po czasie odpuściłem sobie to i szukam patchów w googlach, również na waszej stronie, znalazłem jakiegoś patcha 1.40, po którym powinno się wgrać kolejnego - 1.40 -> 1.50. Pobrałem obydwa, pierwszy nie działa, 0 reakcji po odpaleniu, mówię trudno, to nielogiczne ale spróbuje odpalić tego drugiego i o dziwo cała aktualizacja bez problemu, ale po odpaleniu gry mam komunikat w stylu "wykryto emulacje płyty, włóż oryginalny dysk do napędu...", pamiętam że kiedyś mi się tak zdarzało więc wyjąłem płytę i włożyłem z powrotem (zawsze działało) ale nadal nic, reinstalnąłem gre o i u was na forum znalazłem, że najnowszy patch, to 1.51, który waży koło 2gb, jest jeszcze jakiś 1.3 gb ale on nie działa, więc ok, pobrałem go, chcę zainstalować i mam komunikat o tym, że mam nowszą wersję bf niż 1.51...
Już naprawdę nie mam siły, wydawało mi się że kupując grę wystarczy ją zainstalować i grać, ewentualnie wdusić guzik aktualizacji, a ja zmarnowałem już kilka godzin na to i nadal nic...
Proszę o szybką solucję jak normalnie połączyć się z serwerami, chcę po prostu pograć w sieci.
|