Teraz jest 12 gru 2017, 15:56

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 maja 2012, 01:43 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2009, 14:06
Posty: 7
Wiem rozpisałem się, pierwszy akapit to tylko opis czynności jakie wykonałem, jak komuś się nie chce czytać niech od razu przejdzie do trzeciego.

Witam, pisze bo już po prostu nie mam siły, ostatnio grałem w bf z półtora roku temu na starym kompie... Jakoś mnie naszło żeby znowu sobie pograć, ale... nie mogę zaktualizować gry.. Klikając odnośnik w aplikacji, przenosi mnie na stronę głowną bf, która jest beznadziejna, googlująć EA download manager (czy jakoś tak) natknąłem się na coś o nazwie origin, czytałem że to zaktualizuje mi grę, więc pobieram i chcę to zainstalować, okazuję się że plik który pobrałem służy do pobrania origina, mówię ok, przynajmniej będzie aktualny, ale idzie jakaś aktualizacja, po niej ściąga kolejny plik instalacyjny, po jego odpaleniu też coś pobiera później w końcu się instaluje ten cały origin, wykrywa mi grę na komputerze, która mogę odpalić, usunąć wyświetlić jakieś informacje, ale nie ma nic o aktualizacji, po czasie odpuściłem sobie to i szukam patchów w googlach, również na waszej stronie, znalazłem jakiegoś patcha 1.40, po którym powinno się wgrać kolejnego - 1.40 -> 1.50. Pobrałem obydwa, pierwszy nie działa, 0 reakcji po odpaleniu, mówię trudno, to nielogiczne ale spróbuje odpalić tego drugiego i o dziwo cała aktualizacja bez problemu, ale po odpaleniu gry mam komunikat w stylu "wykryto emulacje płyty, włóż oryginalny dysk do napędu...", pamiętam że kiedyś mi się tak zdarzało więc wyjąłem płytę i włożyłem z powrotem (zawsze działało) ale nadal nic, reinstalnąłem gre o i u was na forum znalazłem, że najnowszy patch, to 1.51, który waży koło 2gb, jest jeszcze jakiś 1.3 gb ale on nie działa, więc ok, pobrałem go, chcę zainstalować i mam komunikat o tym, że mam nowszą wersję bf niż 1.51...

Już naprawdę nie mam siły, wydawało mi się że kupując grę wystarczy ją zainstalować i grać, ewentualnie wdusić guzik aktualizacji, a ja zmarnowałem już kilka godzin na to i nadal nic...

Proszę o szybką solucję jak normalnie połączyć się z serwerami, chcę po prostu pograć w sieci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2012, 02:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2009, 19:46
Posty: 338
Oj chyba coś gra cię nie lubi....

Instalacja odbywa się tak:
1.40 -> 1.50-> 1.51(2GB)
lub jeśli masz dodatek
1.40 -> NS -> 1.40 -> 1.50 -> 1.51
lub jeśli masz deluxe edition
1.50 -> 1.51

Jak dla mnie odinstaluj grę i rób jeszcze raz od początku podane czynności. W przypadku nie działającego patcha 1.40 spróbuj odczekać trochę czasu(bo może załapać później) lub ściągnij z innego źródła.

Jeśli nadal coś nie działa to oczywiście to dokładnie opisz. Jak ja nie będę czegoś wiedział, to może ktoś inny pomoże :)

_________________
http://www.2142-stats.com/Maties+stats.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2012, 14:16 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2009, 14:06
Posty: 7
Wszystko działa tak jak napisałeś, wielkie dzięki :)

Jednak jeszcze jedno pytanie co do Northen Strike (mam wersję delux).
Czy muszę jakoś to uaktywniać? Pamiętam, że kiedyś też miałem z tym problemy, jednak nie wiem czy odpuściłem w końcu czy jakoś udało mi się to odpalić, wiem że przez jakiś czas na pewno nie imałem, bo nie mogłem aktywować ulepszeń z dodatku przy awansie, tylko i wyłącznie przez ulepszenia polowe. Po instalacji BF mam na pulpicie skrót "Aktywuj northen strike" jednak jak w to wejdę widzę komunikat "Four oh four!
This is not the page you are looking for.

Sorry, the page you were looking for can’t be found."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2012, 21:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2009, 19:46
Posty: 338
Zacznijmy od tego, że w patchu 1.51 NS jest ponoć udostępniony za darmo. Oznacza to tyle, że będziesz mógł grać na mapkach z NS. Nie wiem za to czy teraz odblokowanie na stałe unlocków NS wymaga zakupu dodatku.

A sama aktywacja NS to do dzisiaj dla mnie czarna magia, choć udało mi się go aktywować to już nie pamiętam jak. Poszukaj informacji na forum, bo może znajdziesz coś ciekawego. A jakby kompletnie ci nie szło to zawsze można próbować się kontaktować z supportem.

_________________
http://www.2142-stats.com/Maties+stats.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2012, 22:23 
Offline

Dołączył(a): 19 mar 2009, 14:06
Posty: 7
Super do szczęścia mi to nie jest potrzebne więc dam sobie spokój, ważne że mogę pograć w bf, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 maja 2012, 07:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2008, 12:53
Posty: 441
Lokalizacja: Poznań
Najlepiej z NS zagadać do obsługi EA a oni sami ci go aktywują (live chat). Już kilka osób tak zrobiło i działa im, po co się wysilać nie Ea trochę popracuje ;)

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.maxfloplay.pl/ | #MaxFloPlaY @ QuakeNet


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL