Teraz jest 12 gru 2017, 16:00

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 gru 2012, 19:33 
Offline

Dołączył(a): 1 gru 2012, 19:16
Posty: 2
Witam. Mam nadzieję, że nie odbierzecie tego tematu jako spam i lenistwo, ale chce się upewnić czy wszystko co na necie przeczytałem się zgadza :)

Otóż gram już dosyć długo w Battlefield'a 3, ale razem z kumplami stwierdziliśmy, że z chęcią wrócilibyśmy do starych dobrych czasów w BF 2142. Według mnie do tej pory nie ma lepszego trybu niż Tytan ;D A nic nie sprawia tyle radochy jak mech czy bieg przez pole znajdujące się pod ostrzałem orbitalnym :) Dobra do rzeczy.

Giery nie odpalałem dobre 3 lata. W zasadzie nie wiem jaka jest wersja tej gry, którą posiadam. Po prosty Deluxe Edition, ale jaka dokładnie nie wiem. Zainstalowałem, zalogowałem się, ale nie miałem żadnych serwerów. Ok to ściągamy patche. Zacząłem od 1.40 nic. Przeczytałem, że przy deluxe instaluje się od 1.50... no ok to biore, potem 1.51 i wyskakuje, że mam już nowszą wersję BF'a. o.O dziwne :D Gierka stara, a ja mam jej nowszą wersję..spoko. Wchodze do gry, a serwów nie ma. Dowiedziałem się od kumpla, że jego szwagier ciągle śmiga w tego BF'a więc myśle czemu mi kurka nie działa. Mój kumpel ma to samo.

Inna sprawa to czy da się dodać jakoś BF'a 2142 i BF'a 2 do Origina? Na koncie mam BF'a 3 i MoH'a, ale chciałbym mieć też dwa starsze. Gdy dodaje z pliku plik exe to nie rozpoznaje gry, a gdy wpisuje CD-Key pokazuje, że nieprawidłowy.

Proszę o pomoc jak prawidłowo rozkminić tą grę, by działały serwery, mam do niej duży sentyment.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 00:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2009, 19:46
Posty: 338
Co do Origina to nie mam bladego pojęcia.

Co do serwerów to musisz zaktualizować grę do wersji 1.51. O ile dobrze zrozumiałem twój post to przy instalacji patcha 1.51 wyskakuje ci, że masz nowszą wersję gry. Coś jest tu nie tak. Prawdopodobnie to jakiś błąd, który wprowadza cię w błąd. Raczej nie masz odpowiedniej wersji gry. Spróbuj przeinstalować grę, wgrywając w odpowiedniej kolejności odpowiednie patche. Dla utrudnienia w internecie można znaleźć dwie wersje patcha 1.51, ale tylko ta 2Gb działa.

Jeśli nadal będzie czy krzyczeć, że masz za niską/wysoką wersję to można próbować się w rejestrze przestawić numer wersji.

_________________
http://www.2142-stats.com/Maties+stats.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 01:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2011, 12:35
Posty: 113
Lokalizacja: Poznań
Jeśli konto w 2142 masz na tym samym e-mailu co origin to powinno Ci się samo podpiąć.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2012, 03:49 
Offline

Dołączył(a): 1 gru 2012, 19:16
Posty: 2
Dzięki za odpowiedź. Coś się ruszyło i myśle,że w dobrym kierunku. Ale jest inny problem. Patch 1.50 zainstalowany, pobrałem z tej stronki patch'a 1.51 (2GB). Uruchamiam go, chwile pokręci się "klepsydra" (na win7 to już kółeczko, kiedyś klepsydra) i nic się nie dzieje. Mogę tak czekać do śmierci. Próbowałem jako administrator i nic. Był już taki problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2012, 21:31 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2012, 21:15
Posty: 1
Tez mam deluxe i po instalacji miałem 1.40.
Spróbuj tak:
1. Odinstaluj BF 2142
2. Przeczyść kompa
3. Zainstaluj jeszcze raz
4. Spróbuj zainstalować patche 1.40 > 1.50 > przeskanuj kompa, wyczyść cache użyj np. tuneup > patch 1.51. (jeżeli nie uda ci się nadal - restart kompa. Pamiętam, że kiedyś tez miałem problem z instalacją patcha 1.51, gdyż w tempie gdzieś siedziały jeszcze pliki od patcha 1.50)
Polecam ci też te dwa tematy:
viewtopic.php?f=37&t=14059
viewtopic.php?f=52&t=28977
Jak ci się wszystko uda, ściągasz to: http://websec.evenbalance.com/downloade ... php?file=1
Odpalasz > szukasz bf 2142 > aktualizujesz.
Ps. jak ci się wszystko uda, możemy razem pograć :D Mój nick S.P.A.T Spotkasz mnie na serwerze Ballerbude Reloaded. Bardzo dobry serwer, często wieczór modów np. TV pistols (nawalasz z pistoletu rakietami) Serwer wieczorem zawsze pełny, ale i nie tylko wtedy.
Ps. jestem Ferdynartt, ale pasów zapomniałem :d Już trzy lata minęły!
Pozdrawiam :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2012, 00:25 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5032
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
Osobiście polecam server -=NLB=- SQUAD PLAY SERVER który wybieram osobiście z powodu trybu inf, wieczornej ekipy do pogrania i znośnego pingu ~50 : ))
Ciekawe ilu z Nas się spotkało na serwerach, ale było tego nie świadomych :)
Mój nick, gdyby ktoś chciał dodać i pograć razem wieczorami :) -> Blizzard_[PL]

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sty 2014, 12:16 
Offline

Dołączył(a): 25 sty 2014, 12:04
Posty: 1
Szkoda czasu i pieniędzy na to oszustwo. Bo ta gra jest typowym przekrętem nic w niej nie działa normalnie. Jak już chodzi po zainstalowaniu patcha 1,51 to znowu w singleplayer wszystko wysiada. Dodatkowe mapki nie wszystkie działają a więc ktoś mnie okradł a razem ze mną setki tysięcy innych użytkowników a więc nie polecam tej gry jeśli nie chcesz się zdenerwować i żałować wydanych pieniędzy wyrzuconych w błoto. Próbowałem przywrócić poprzedni stan gry, ale całkiem się rozkraczyła jak krowa na środku drogi. Zmarnowałem tylko czas który mógłbym poświecić na inne fajne gry. Lipa do kosza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sty 2014, 14:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2011, 12:35
Posty: 113
Lokalizacja: Poznań
^up
Ziomuś jak masz jakiś problem w grze to opisz go dokładnie w nowym temacie.
Gra kosztowała jakieś 5 zł na promocji, więc nie ogarniam kto cię okradł?
Mi gra działa jak najbardziej normalnie.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lut 2014, 16:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2008, 12:53
Posty: 441
Lokalizacja: Poznań
starywkurzony napisał(a):
Szkoda czasu i pieniędzy na to oszustwo. Bo ta gra jest typowym przekrętem nic w niej nie działa normalnie. Jak już chodzi po zainstalowaniu patcha 1,51 to znowu w singleplayer wszystko wysiada. Dodatkowe mapki nie wszystkie działają a więc ktoś mnie okradł a razem ze mną setki tysięcy innych użytkowników a więc nie polecam tej gry jeśli nie chcesz się zdenerwować i żałować wydanych pieniędzy wyrzuconych w błoto. Próbowałem przywrócić poprzedni stan gry, ale całkiem się rozkraczyła jak krowa na środku drogi. Zmarnowałem tylko czas który mógłbym poświecić na inne fajne gry. Lipa do kosza.


Jak dla mnie to troll. Poza tym bf nie były tworzone pod singla ale pod multi singiel jest dal obeznania się ze sterowaniem lub zasadami. Singiel jest od bad company jako taki singiel. A poza tym mając neta mogłeś poczytać czego możesz się spodziewać, opinie itp.

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.maxfloplay.pl/ | #MaxFloPlaY @ QuakeNet


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL