Teraz jest 12 gru 2017, 17:59

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Żołnierz
PostNapisane: 12 lip 2016, 15:20 
Offline

Dołączył(a): 11 lip 2016, 22:03
Posty: 3
Cześć, mam mały problem. Dostałem Bf 2142 Deluxe od kolegi, mam go teraz na Originie. Gdy próbuję się zalogować pisze mi ,,Kontaktowanie się z Głównym Serwerem EA", następnie wyskakuje błąd. Owszem, wiem że serwery już są wyłączone. Ale np. chciałbym zagrać kampanię, ale nie mam zrobionego żołnierza. Pomoże ktoś?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 13 lip 2016, 11:41 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1090
viewtopic.php?p=628393#p628393

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 14 lip 2016, 23:01 
Offline

Dołączył(a): 13 lip 2016, 18:39
Posty: 26
Ja mam problem z Multi.
Wgrałem i nic.

Wyłączam Internet, loguje się na konto lokalne, włączam Internet i pokazuje że go nie mam w grze. Pyta czy połączyć z kontem EA, ale te serwery już nie działają. Mam dodatkowo Edycje deluxe (Czyli w nim ten dlc) Prosze o Pomoc!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 18 lip 2016, 21:34 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1090
2142 Battlelog, czyli https://bl2142.co gdzie działają dane logowania z https://battlelog.co - jedno konto w grze BF2 i BF2142.
Narazie wszystko jest w wersji beta, więc nie ma oficjalnego pobierania, jednak testowałem i działa (są 3 serwery ze średnio 15 graczami), choć czasami gra się sypnie w przeglądarce.
Tutaj można pobrać Battlelog.co BF2142 Launcher: http://download.bf2.us/2142launcher-release/Setup.exe

Na serwerze Dethklok Clan dość często lecą nieoficjalne mapy, tutaj można je pobrać: Map Pack V2 (ModDB)

Istniała druga metoda, która pozwalała łączyć się tylko na serwer Dethklok jednak nie ma sensu jej omawiać skoro można łączyć się na ich serwer przez battleloga.

PS Oczywiście gra wymaga wersji 1.51


Serwery jakie są w wyszukiwarce:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatni ALLIANCE Gunship Server nie zawsze widoczny, ale można połączyć się z nim bezpośrednio po IP: 188.64.132.62:17570

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 18 lip 2016, 23:16 
Offline

Dołączył(a): 13 lip 2016, 18:39
Posty: 26
A jak grać w ten DLC?

EDIT:
I jaki ten drugi sposób?


Ostatnio edytowano 18 lip 2016, 23:17 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Edytuj swoje posty!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 18 lip 2016, 23:20 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1090
W DLC można grać na singlu lub na 2142 - TI/CQ/COOP - DETHKLOK
Tam często lęcą dodatkowe mapy więc pobierz sobie Map Pack V2

Istniała druga metoda, która pozwalała łączyć się tylko na serwer Dethklok jednak nie ma sensu jej omawiać skoro można łączyć się na ich serwer przez battleloga.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 18 lip 2016, 23:21 
Offline

Dołączył(a): 13 lip 2016, 18:39
Posty: 26
Okej, Mam Battleloga... Skupiam się tylko na nim...
Na nim też mg grać w ten DLC?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 18 lip 2016, 23:25 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1090
Revin napisał(a):
Na nim też mg grać w ten DLC?

Tak, ponieważ nic innego już nie działa.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 18 lip 2016, 23:27 
Offline

Dołączył(a): 13 lip 2016, 18:39
Posty: 26
Dzięki wielkie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 12 sie 2016, 18:43 
Offline

Dołączył(a): 12 gru 2011, 02:18
Posty: 6
Witam mam problem jak w temacie z tym że jestem po instalacji systemu więc nie posiadam na kompie pliku z danymi kona (ten co się tworzył przy pierwszym odpaleniu) przez co nie mogę przejść na singla jak hex/titan moda.Pytanie czy po instalacji "battleloga" przeskoczę ten problem ? Nie muszę dodawać że próba pomocy ze strony EA jak na razie skończyła się na oddzwonimy ;)
P.S.
Po instalacji przy pierwszym odpaleniu z netem mieli (w nieskonczoność) na próbie połączenia z głównym serwerem EA po odłączeniu neta (by zmotywować grę do przejścia w offline) zgłasza brak danych konta i odsyła po wcześniej wskazany adres nie istniejącego servera...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 12 sie 2016, 21:00 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1090
Używasz battleloga z tego postu viewtopic.php?p=629013#p629013 ?
Tworzyłeś na ich stronie konto? Jeśli tak tu możesz je odzyskać https://bl2142.co/forgotten_pass.php
Jeśli nie tworzyłeś tutaj zarejestruj nowe konto, odpal battleloga, wpisz dane do logowania i graj :)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 13 sie 2016, 14:26 
Offline

Dołączył(a): 12 gru 2011, 02:18
Posty: 6
Dzięki za szybką odp.
Na chwilę obecną obszedłem problem kopjując pliki profilu singleplayer które znalazłem na jakimś forum (DB) niestety w ferworze poszukiwań i pracy na dwóch kompach zagubiłem link do tej strony.Grę można już odpalić niestety moje unlocki poszły w kosmos przez co poprzestałem na Unlock mod ffolkesa. Biorąc pod uwagę ograniczony dostęp do neta ta konfiguracja musi mnie zadowolić. Z czasem, przetestuję Battleloga. Mam tylko jeszcze jedno pytanie czy korzystając z nowego konta i platformy Battleloga mogę nadal odblokowywać nowe bronie ?
No tak postanowiłem przetestować Battleloga proces przeszedł bezboleśnie gra odpala się bez problemu niestety nie widzę ani jednego servera. Dodam że mam zainstalowaną Unlock Moda 1.5 dla którego wklejałem nowe mapy i tone innych plików wszystko w /mods/unlock 1.5/ wiec nie powinno to mieć wpływu?! Jakieś sugestie pierwsze co mi się nasuwa to przeinstalowanie wszystkiego (wolał bym to uniknąć)

Wszystko OK wystarczył restart.
Stalkerski "KOZAK" dla szymona08 ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 15 sie 2016, 15:55 
Offline

Dołączył(a): 12 gru 2011, 02:18
Posty: 6
No niestet w praniu wyszło że BottleLog nie nalicza mi punktów przez co startując z nowym kontem nie mam szans na odblokowania.Spotkał się ktoś z tym problemem. Na forum nie mogę znaleźć podobnego wątku ;?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 15 sie 2016, 15:59 
Offline

Dołączył(a): 13 lip 2016, 18:39
Posty: 26
Battlelog jest nowy, doda możliwość pkt itd. dopiero we Wrześniu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Żołnierz
PostNapisane: 15 sie 2016, 22:45 
Offline

Dołączył(a): 12 gru 2011, 02:18
Posty: 6
sss.... ;) 1 min. wcześniej bym sprawdził twoja odp. i unikną bym reinstalacji. Myślałem że mody i zmiany ręcznie wklepywane w pewnym skrypcie posypały mi te opcję ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL