Teraz jest 20 paź 2020, 00:08

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 mar 2008, 18:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2006, 15:47
Posty: 370
Lokalizacja: Bełchatów
wiesz darth... akurat ja widze roznice i chyba moji chlopcy tez majac paket lossy 10% a 0 % :) albo ping 10 a 80 :)
wiec nie wiem, czyzby tylko naszemu klanowi lagowalo : O? i te problemy z polaczeniem :(

_________________
Mówią morda nie szklanka, nie zbije się... ale blizny zostaną...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2008, 20:17 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2007, 11:57
Posty: 179
Lokalizacja: XIII.PL Wes=*
Nah, gruba przesada :) Od przedwczoraj gra na nim coraz więcej polskich klanów, żaden nie robi problemów bo co pare minut ma problemy z połączeniem i straci ze 2 fragi przez to w rundzie. Dodatkowo wczoraj ( a właściwie to już dzisiaj) był to najdłużej trzymający się polski serwer. Zatem zarówno cały mój klan, jak i wiele innych, wiele na nim gramy nie czując żadnego dyskomfortu. Jeśli Wam się nie podoba to nikt Was nie zmusza :)

Pozdrawiam

_________________
http://www.trzynastu.com.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2008, 21:03 
Offline

Dołączył(a): 12 sty 2007, 16:26
Posty: 575
Ja mam zawsze niski PING, ale packet losty czasami trochę skaczą do 5-10% i ciężko się gra :P Ale ogólnie jest ok, szczególnie jak na CM nic ciekawego się nie dzieje

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.play-esports.pl | #pl4p @ QuakeNet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2008, 21:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 06:56
Posty: 1697
Lokalizacja: Burton On Trent
Wyluzuj DarthPol bo i tak nie wytłumaczysz.
Na początku maszyna była przeciążona ale już wiemy na ile możemy sobie pozwolić.
Tak więc od dość dawna wszystko chodzi bardzo dobrze.Mamy nawet zapas.

No ale w końcu że masz NEO, P\Lki, skoki pingu i inne arcydzieła internetu,i to jest wina serwera.

U mnie ping stały na poziomie 35 zero P/L wiec zmień operatora bo ten cię oszukuje.
Gram na naszych serwerach od dnia ich uruchomienia.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 kwi 2008, 21:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2006, 15:47
Posty: 370
Lokalizacja: Bełchatów
wiesz, komu wytlumaczyc sie czegos nie da nie bede pisal :)

neo, hmm dziwne ze nie majac neo mam pakety 15% :)

Darth nie chodzi o fragi... ale wiesz jak strzelasz sie z typem i problemy z polaczeniem co jakis czas to gra traci smaczek :)

_________________
Mówią morda nie szklanka, nie zbije się... ale blizny zostaną...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2008, 00:21 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2007, 11:57
Posty: 179
Lokalizacja: XIII.PL Wes=*
Ehh, a Ty nadal swoje.... Masz zatem screeny zrobione wczoraj koło 23:15 na serwerze >XIII<, a zatem ta sama maszyna co PL4FC.

http://screenshot.xfire.com/screenshot/ ... a6457e.jpg

to były pierwsze minuty kiedy serwer został zapełniony, z tego co mówisz za chwile powinno być tu pusto, bo przecież stracone pakiety kompletnie psują smaczek

http://screenshot.xfire.com/screenshot/ ... f80cf9.jpg

screen zrobiony pół godziny później, no tak, mogli jeszcze nie zauważyć utraty pakietów, zdarza się, pewnie zaraz wszyscy wyjdą

http://screenshot.xfire.com/screenshot/ ... 5591ba.jpg

screen zrobiony godzinę później. Hmm, nadal tu są? Coś tu nie gra, na pewno coś pomylili..

Mówiąc na serio, przez całą grę nie było ani jednego problemu z połączeniem, więc błagam Elex, przestań mówić że ten serwer jest be :)

P.S Klan XmG polecam, bardzo mili, utalentowani gracze, bardzo przyjemnie się z nimi grało :)

_________________
http://www.trzynastu.com.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2008, 17:36 
Offline

Dołączył(a): 12 sty 2007, 16:26
Posty: 575
Ja mam Dialog i troszkę lagi są... Ale jak się gra na ClanModzie z pingiem 20, to potem najmniejszy lag jest odczuwalny jak 5-sekundowy. Na początku jak jeszcze na naszym serverze miałem PINGi po 60-70, a na FFA po 90, to tego nie odczuwałem, ale teraz, jak na klanowym mam 20, a na FFA 60, to naprawdę czuć różnicę. A packet losty naszczęście mam tylko 2-5% maks. Problemy z połączeniem miałem ostatnio jeden przez godzinę grania... Co do XmG, to popieram Dartha :P

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.play-esports.pl | #pl4p @ QuakeNet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2008, 22:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 06:56
Posty: 1697
Lokalizacja: Burton On Trent
Elex Zerknij dookoła, rozglądnij się, nie zauważyłeś że tylko Ty masz problem?
Wejdź sobie na fora i tematy o naszych serwerach do 1942, BF2 zerknij na forum COD4 QW i CSa

Nie masz NEO? a to ci zaskoczenie dla mnie ogromne.
Ale masz światłowód prawda?
i łącze 8MB albo więcej?
I mieszkasz w Londynie gdzie stoi serwer?


Serwer jest na wyspie więc na pewno nie będziesz grał na nim jak na GN.lub innym krajowym.
Bo jakość łączy po stronie polskich jest ogólnie znana w europie.
Dlatego Lowpingowce do których nie chce Cię zaliczać ,nie chcą z Polakami grac na naszych, tylko wybierają niemieckie albo kompromisowe Holenderskie.
Lub jak te PL4FC angielskie.

Ja siedzę 100mil od Londynu i ani razu nie miałem P/L lub wyższego pingu niż 35-38.
choć te linie telefoniczne pamiętają jeszcze dziadka Hitlera.

A zwieszanie serwera wynikało z przeciążenia maszyny lub wprowadzanych zmian przed amidnów.Typu dogrywania jakiś uaktualnień lub innych zmian.

Myślę że wyjaśniłem wszystko odnośnie sprawy tych serwerów?
I nie chcesz się z Tobą kłócić bo mnie to nie bawi. ale jak masz jeszcze jakieś uwagi to zapraszam na PW

W sumie w weekendy na naszych wszystkich serwerach gra ponad 100 osób i to przez cały dzień do późnych godzin wieczornych.
Większość z nich jest cały czas pełna.
Sam ten fakt o czymś już świadczy.
I grają tam różne narodowości ale najwięcej Polaków.


ps.ZeeToxPL tu sie z Tobą zgodzę, jak masz 20 pingi to gra się jak na lanie. 40 albo więcej już jest odczuwalny znacznie spadek komfortu gry.
Stąd pewnie Wasze niezadowolenie, ale uważałbym z lowpingowaniem.

a i sprawdź cFosSpeed może zaradzi na wysokie pinig.
Paru znajomym zbiło nawet po 100

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2008, 17:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2006, 15:47
Posty: 370
Lokalizacja: Bełchatów
ehh.. nie chodzi mi o pingi sa spoko, max 60 mam gra sie dobrze, co nie zmienia faktu ze co jakis czas sa problemy z polaczeniem...

eot ?

_________________
Mówią morda nie szklanka, nie zbije się... ale blizny zostaną...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2008, 18:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 paź 2005, 06:56
Posty: 1697
Lokalizacja: Burton On Trent
Jakby coś podejrzanego się działo to pisz,wszelkie uwagi pomagają nam wyłapywać błędy.
Najlepiej z godzinami i datami bo serwer jest cały czas monitorowany.
łatwiej nam wtedy ustalić czy lag itp itd wynikały z przeciążenia maszyny, prac adminów czy po stronie gracza leżał problem.

pozdrawiam, EOT jak najbardziej

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 kwi 2008, 15:50 
Offline

Dołączył(a): 12 sty 2007, 16:26
Posty: 575
Wczoraj między 16 a 18 trzy razy miałem "Problemy z Połączeniem" i kilka razy lagi i teleporty przeciwników (na mapie Suez Canal)... A jak wieczorkiem chciałem wejść, to pokazało mi się "Zostałeś wyrzucony na skutek głosowania lub wniosek administratora" czy cuś takiego

_________________
Obrazek
plaY^ | http://www.play-esports.pl | #pl4p @ QuakeNet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2008, 16:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2006, 17:18
Posty: 1165
Lokalizacja: snikont :-p
Serwer zostal przeniesiony na nowa maszyne.
IP: 85.236.109.13:16667

Milej zabawy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 mar 2009, 23:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sie 2006, 11:39
Posty: 40
Lokalizacja: Gdansk
Dostępność adminów można sprawdzić tutaj:
http://www.bfcon.pl4fc.net/

Ponadto można używać komendy !admin aby przyciągnąć uwagę adminów (o ile są online na stronie podanej wyżej)
Testujemy właśnie nowy program do administracji i jeśli kogoś kopnie przez przypadek to proszę się nie obrażać :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lis 2009, 18:37 
Offline

Dołączył(a): 13 gru 2007, 13:30
Posty: 21
Podejmujemy próbę reanimacji serwera placków.
Powracamy do dawnych zasad 4Fun - patrz forum

:arrow: IP: 81.19.212.53:17607

Zapraszam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2010, 17:14 
Offline

Dołączył(a): 23 sty 2010, 17:06
Posty: 1
a jakie chasło??? :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL