Teraz jest 19 lut 2025, 22:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2007, 16:46 

Wybrałem wersje budżetową. Kupiłem GALAXY GF 7600GT. Ciekawe co teraz zrobię ze starym poczciwym GIGABYTE GF 6600GT. :)
Potestuję nowy nabytek w wolnej chwili.
Dzięki za rady.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2007, 17:07 

pawciu napisał(a):
tez mam to chłodzenie pasywne...czasami jak gram mam wrazenie ze strasznie mi gra czka

Może:

a) Masz słabo wentylowaną budę (must have do pasywnego chłodzenia). Ew. radiator pokryty jest półmetrową warstwą oldskulowego kurzu.
b) Rzeczywiście masz coś nie tak z radiatorem. Mogłeś go np. poruszyć podczas zakładania i pasta na GPU nie działa już tak jak powinna.
c) "Czkanie" gry występuje u Ciebie z całkiem innego powodu (RAM/dysk/wirus/system/etc.).
d) Coś nie tak dobrałeś stery pod swój sprzęt.
e) To tylko "wrażenie"?

Jeśli sprawdziłeś temperaturę w sterach nVidii i tam wydaje się być wszystko ok + pkt. a), c), d) oraz e) Ciebie nie dotyczą: postaraj się o sprawdzenie temperatury termometrem. Oczywiście nie tym z domowej apteczki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2007, 17:52 
Moderator forum

3lncr napisał(a):
Ciekawe co teraz zrobię ze starym poczciwym GIGABYTE GF 6600GT.

np wystawisz na allegro... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2007, 23:08 

No jeśli już tak "szalejesz" Twinn na forum to mi powiedz (lub ktoś inny w temacie)- jakie maksymalne obciążenie (w postaci radiatora i wentyla) wytrzyma moje poczciwe socket A? Bo mnie już zaczyna denerwować te skrzypienie i się na to przymierzam (dostane za półdarmo) http://tnij.com/big_typ, ale jest ciężki od cholery - 813 gram.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2007, 23:25 

Twinn napisał(a):
np wystawisz na allegro... ;)

No tak. To na pewno go czeka. :)

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lut 2007, 17:44 
Moderator forum

CzlowiekDemolka2 napisał(a):
No jeśli już tak "szalejesz" Twinn na forum to mi powiedz (lub ktoś inny w temacie)- jakie maksymalne obciążenie (w postaci radiatora i wentyla) wytrzyma moje poczciwe socket A? Bo mnie już zaczyna denerwować te skrzypienie i się na to przymierzam (dostane za półdarmo) http://tnij.com/big_typ, ale jest ciężki od cholery - 813 gram.

wklej poprawnego linka jesli mozesz. a co do pytania to wentyl raczej bedzie sie trzymal aczkolwiek zastanawiam sie jaki sens mocowania az tak duzego chlodzenia na Twoj procek ?? ;) aemdeki pod socket A nie grzaly sie az tak bardzo (nawet krecone) IMO taniej Ci wyjdzie chocby coller z Arctic Cooling (ok 40 pln z tego co pamietam) i bedzie ciiiicho rowniez :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2