MaClay napisał(a):
1) Po zamontowaniu nowej karty dźwiękowej muszę robić reinstalkę systemu? (usuwanie sterowników itp. do zintegrowanej karty dźwiękowej w mojej płycie głównej) A następnie muszę wyłączyć tą zintegrowaną w BIOS-ie?
Najlepiej zrobić tak, zanim wsadzisz nową karte usuń stery od starej następnie restart i wyłączenie tej zintegrowanej w biosie, potem wsadzenie nowej i instalka sterowników. Reinstalka systemu jest niepotrzebna.
MaClay napisał(a):
2) Już teraz wiem że kable przy głośnikach są za krótkie :/ więc muszę dokupić przedłużenia 2xRCA (czinkcze) po 10m. Teraz moje pytanie brzmi czy przepłacać za jeden kabel 10m 20zł + koszt wysyłki
Tak jak TU , czy po prostu kupić coś niżej budżetowego? Będzie to miało jakiś wpływa na jakość dźwięku? Tańsze będzie o wiele gorsze?
Powiem tak, zwykły kabelek to koszt około 1 zł za metr, ten z linka co dałeś pewnie jest lepszy jakościowo ale różnicy wielkiej nie ma, przynajmniej jest ona niesłyszalna a wiem bo mam i taki i taki ;]
MaClay napisał(a):
3) Czy sterowniki do karty X-Fi które są w zestawie są dobre czy po prostu będę musiał szukać na necie jakąś nowszą wersje? Jak są jakieś problemy z tymi co są na płycie CD w zestawie, to jakiego rodzaju?
Generalnie zawsze lepiej jest instalować najnowsze stery jakie są dostępne, nawet jeśli z tymi co są na CD nie ma problemów.