Toniak.47
Jak sie bawisz w oc to OK... Ale jak nie to to moje bierz. Poza tym ty tam podałeś niższe widełki cenowe.
CzlowiekDemolka2 napisał(a):
sroczka napisał(a):
Buda siakaś bez zasilacza: 70zł
Jeśli będziesz miał C2D i 8800GTS to
w żadnym wypadku. Buda musi mieć przewiew (1 Fandr sprawy nie załatwia - dwa już tak), a nie być dziadowską konstrukcją do której rozsądnego chłodzenia nie włożysz (bo za wąsko) albo będzie się tak wszystko grzało że w zimie będziesz kaloryfery zakręcał. Co najmniej Cooler Master Elite 330 (130-150 bez zasilacza).
Temat ogólnie o chłodzeniu ale są też obudowy (orientacyjne ceny+linki) i inne ważne duperele które warto uwzględnić -
http://forum.pclab.pl/t274189.html
Człowieku jak mądrze wybierzesz to tania też będzie miała przewiew(dlatego trzeba se ją obejrzeć)....
Ja mam podobny komp jak ci zaproponowałem i jakoś sie nie przegrzewa a buda kosztowała 70zł.... I zapewniam że jeden wydmuchujący witrak wystarczy. Bo ja pisze buda za 70zł bo wybierzesz bude z zasiłką normalnie stojąca 120-140zł i za zasiłke ci opuszczą i w ramach upustu za to że całego kompa ci składają. Poza tym taniej budy nie żal powiercić czy pociąć...
A w zimie porzy takiej czy owakiej budzie i tak będzie mu grzało 300w.... I buda tego nie zmieni, fizyki nie oszuka.
Marneus[PL],
za 150zł to lepiej niech weźmie Huntkeya....
Wydanie 150zł więcej dla bezpieczeństwa pozostałych 2500zł jest jak najbardziej rozsądne i pożadane. A jak zechce kompa rozbudować??