Teraz jest 6 lip 2025, 21:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 maja 2010, 12:24 

4000zl, czego Ty ide mnie wymagasz :)
Nie mam aktualnie zadnego dochodu, jedyna kasa na wydanie to 2000, 2100zl.
Rozmawialem z pracownkiem tego sklepu i na poczatku pisal jak sprzedawca, pozniej mi wszystko opowiedzial.
Dzisiaj jade poogladac do Katowic komputery, tam - jest tez ten sklep, wiec o niego zahacze.
Nie potrzebuje az takiego monstra ;) GTA IV / BC2/1943 na High bez lub z malym AA chce tylko pograc.
Facet jak sie rozluznil to dal podpowiedz, ze tylko grafe mozna wymienic.
Jednak czy ta napewno nie uciagnie wyzej wymienionych gier?

@Spiderko, tak, chcialem uslyszec to co sam sobie wyobrazam.
Jednak tak to juz jest ;) Kazdy ma inne gusta, powstaje klutnia a ja chce tylko pograc..

PostNapisane: 28 maja 2010, 21:24 

kaczamanov napisał(a):
astek napisał(a):
Jeżeli ktos poleca płytę asrocka to chyba nie wie co robi. Te płyty są dobre do biura ale nie do gier. Jeżeli chcesz grać to przynajmniej jakiś asus lub gigabyte. Poza tym nagrywarka to kompletne dno, zasilacz trochę za słaby.

Czyli 2 niezalezne zrodla nie wiedza co mowia? Wybacz, ale bardziej wieze komus kto te plyte przetestowal niz komus kto swoje poglady opiera na stereotypach/uprzedzeniach.

http://pccentre.pl/article/show/ASRock_ ... 374;page=6

http://www.purepc.pl/inne/zestawy_kompu ... 0?page=0,5 (od zestawu za 1350zl do zestawu za 2800)

Recenzenci używają takich płyt przez max parę godzin. Zwykły użytkownik używa ich na okrągło. I to nie są stereotypy tylko doświadczenie. A tego że się nie znam nie możesz mi zarzucić bo po pierwsze jestem informatykiem a po drugie przez jakiś czas pracowałem w sklepie komputerowym i zajmowałem się serwisem komputerów.

PostNapisane: 28 maja 2010, 22:11 

Nie no wszystko ok, ale z tego co mowisz to by wynikalo ze zadnym testom nie mozna ufac, bo recenzenci maja sprzet przez pare godzin... Wiedzy Ci nie odbieram, ale wypowiedz w stylu "kto poleca płytę asrocka to chyba nie wie co robi" swiadczy, ze raczej z tym konkretnym modelem stycznosci nie miales, a swoja opinie opierasz na ogolnym doswiadczeniu z ta firma. Natomiast 2 niezalezne zrodla (wiem powtarzam sie :P) sa jak dla mnie w miare wiarygodnym punktem odniesienia.

PostNapisane: 29 maja 2010, 00:26 

astek przeglądasz wogóle jakieś fora fachowe? Czytałeś cokolwiek o tej płycie, poza oczywiście recenzjami - które nie są obiektywne wg. Ciebie?

Albo inaczej, może polecisz coś dla Eleanor'a?

PostNapisane: 29 maja 2010, 18:22 

Tak jak napisałem poprzednio: asrock dobry jest do biura a nie do gier. I nie opieram się na przesądach. Jeżeli coś jest tanie to to na pewno nie ma w sobie najlepszych podzespołów. Dołóżcie do takiego asrocka jakąś mocną kartę graficzną i katujcie przez parę godzin dziennie. Długo on nie pochodzi. A co do asrocka dobre to były pierwsze modele, to co teraz jest to najniższa półka. A że cena jest ok i wydajność też to ok. Ale dla mnie liczy się to czy ta płyta wytrzyma długo godzinne granie. Asrock to tak naprawdę uboga wersja asusa. A że za 50 zł więcej można mieć płytę główną o niebo lepszą to nikogo nie interesuje. Bo asrock rządzi!!! Wiele razy miałem komputery z płytami msi, asrock, shuttle itp taniochy. Po roku czasu płyta była do wymiany. Bo to kondensatory spuchły, bo to coś strzeliło, bo zasilacz się spalił i płyta tego nie wytrzymała. Wszystko jest moją subiektywną opinią. Pytacie o radę to odpowiadam. Nie podoba się to się do niej nie stosujcie.

PostNapisane: 30 maja 2010, 00:47 

astek napisał(a):
Tak jak napisałem poprzednio: asrock dobry jest do biura a nie do gier. I nie opieram się na przesądach. Jeżeli coś jest tanie to to na pewno nie ma w sobie najlepszych podzespołów. Dołóżcie do takiego asrocka jakąś mocną kartę graficzną i katujcie przez parę godzin dziennie. Długo on nie pochodzi. A co do asrocka dobre to były pierwsze modele, to co teraz jest to najniższa półka. A że cena jest ok i wydajność też to ok. Ale dla mnie liczy się to czy ta płyta wytrzyma długo godzinne granie. Asrock to tak naprawdę uboga wersja asusa. A że za 50 zł więcej można mieć płytę główną o niebo lepszą to nikogo nie interesuje. Bo asrock rządzi!!! Wiele razy miałem komputery z płytami msi, asrock, shuttle itp taniochy. Po roku czasu płyta była do wymiany. Bo to kondensatory spuchły, bo to coś strzeliło, bo zasilacz się spalił i płyta tego nie wytrzymała. Wszystko jest moją subiektywną opinią. Pytacie o radę to odpowiadam. Nie podoba się to się do niej nie stosujcie.

W takim razie jaka plyte glowna, do 300zl, bys polecil do procesora: AMD Athlon II x4 630? Pytam sie bo modeli jest mnostwo, a samemu raczej ciezko cos wybrac i byc w 100% pewnym, ze to dobry wybor.

PostNapisane: 30 maja 2010, 09:35 

Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
http://www.camino.pl/opis.php3?ID=39657
Jest trochę droższa. Przez dolara nic nie znajdziesz do 300 zł. Ja ją mam od 3 miesięcy. Póki co działa. Mogę ją spokojnie polecić

PostNapisane: 30 maja 2010, 13:02 

No wlasnie tylko czy roznica jest az tak duza zeby placic 100zl wiecej? Bede to sobie musial przemyslec bo stowka jednak piechota nie chodzi ;) W kazym razie dzieki za rade.

PostNapisane: 30 maja 2010, 23:05 

Niestety różnica zawsze jest :( Ale żeby to wyczuć trzeba pracować na różnych komputerach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2