Hehehe...
M@TH3V, jestes rewelacyjny - "Ja dalej wtopy nie widze...".
Wtopa nr 1. Testy przedprodukcyjne AMD nie wykryły błędu w układzie TLB (translation lookaside buffer), który odpowiada za adresacje komórek w pamięci L3 i wyszło to dopiero podczas testów w serwisach internetowych. Powód - źle skonstuowany kontroler pamięci. Skutek - stracony czas konstruktorów + kupy wafli krzemowych, 'wrzucenie' sobie wstecznego biegu w wyścigu z intelem - czas to pieniądz, a w tym przypadku chodzi o miliony $$$, bo to nie stuganie cepów, tylko technologie z wysokiej półki;
Wtopa nr 2. Znając Amerykanów, jeden z nich już szykuje pozew sądowy przeciwko AMD (a co z koncernami takimi jak Dell lub HP, które być może także liczyły na zastosowanie tych procesorów w swoich komputerach i z tego powodu być może również odnotują straty

)
Wtopa nr 3. Przeglądałem dziś stronę AMD i wiesz co

Nie znalazłem żadnego info na ww. temat... Reputacja AMD została nadszarpnięta i co do tego nie ma żadnej wątpliwości. Ta wpadka znacząco wpłynie także na wyniki finansowe AMD, które obecnie przeżywa DUŻE problemy finansowe dla których ratunkiem miał być właśnie Phenom...
PS. A jak wyglądają wyniki Phenom'a po patch'u poprawiającym błąd kontrolera cache'u L3 -
ZAPRASZAM