TylerPL napisał(a):
... opcję skrętu "w poziomie" samolotem (nie wiem jak to się fachowo nazywa - chodzi mi o to, co pod klawiaturą jest po "A" i "D")
Funkcja 3D, twist,y-axis, ruder axis i pewnie jeszcze jakieś się znajdą
3D Pro – myślę ze joy odpowiedni do BF2, w miarę trwały (części mechaniczne – jeszcze nie udało mi się wyrwać drążka), ma swoją masę i dobrze trzyma się podłoża przy gwałtownym wychylaniu.
Wadą, jest jego precyzja. W każdym 3D-pro (miałem trzy, 4 w użyciu i jest to samo) sensory na osi Y po jakimś czasie zaczynają emitować ‘szumy’ i bez DEAD-ZONE na poziomie 15-20% samolot sam skręca. To samo jest na pozostałych osiach, ale jest to minimalne 1-4%. Z czasem zaczyna świrować, ale gdy kiedyś wpadłem w furie z powodu „smoskrętu” (to był 3 joy chyba) zacząłem nim szarpać i wstrząsać i wyrwałam kabel z portu USB jak się okazało po ponownym podpięciu działał prawie idealnie (oś Y nadal cos tam emitowała) i do tej pory stosuje taką naprawę w tych modelach: wypinam z USB, poruszam drążkiem po wszystkich osiach i znów do USB.
Co do X52 - joy świetny, nic dodać nic ująć (mam go), ale nie wiem, dlaczego w BFa wolę grać używając 3D PRO.
Kolejna sprawa to tak jak EDDI napisał szkoda używać X52 w BF2.
PS do autora. Tak na koniec, jeśli dobrze ci pójdzie uważaj na „nobów” na polskich serwach, którzy więcej gadają niż potrafią. Nie zrażaj się, na kicki, bany bo admin (kolega admina) nie wie, co to, baserape, żę kill rakietą lecąca 4-6 sec po odpaleniu dopadając go nad lotniskiem, kiedy on ucieka jak królik nie jest spwn killingiem ani baserpaem, że czasem wystrzelone rakiety nie trafiają – i nie jest to czit. Obejrzyj fimiki EDDIE’go, Mcmt’a zapoznając się z ogólna techniką. Nie patrz na ratio. Lataj przeciw lepszym. I na koniec lataj… lataj… lataj…
BTW: czy ktoś może mi napisać jak zestrzelić wrogiego pilota robiącego pętle nad własnym UCB-lotniskiem non stop żeby nie dostać kick za Baserape/spown kill. Mi zawsze wydawało się, że strzelanie do startującego samolotu jest baserapem, ale gdy on przelatuje obok lub nad lub, jeśli w czasie DogFight’u ucieka w stronę lotniska to już chyba nie jest baserape, ale może 2.5 roku grania w BF2 to za mało i jeszcze wszystkiego nie wiem – dobrze, że w armie i na zagranicznych serwach nie ma takich problemów.