Teraz jest 22 lis 2024, 09:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 18:09 

Zastanawiam się czy nie zmienić myszki i mam takie dość ogólne pytania. Czym w praktyce różni się myszka optyczna A4Tech za 30zł(taka jak moja) od pro myszki za 200zł(pomijając oczywiście ilość przycisków)? Na mojej myszce gra mi się bardzo dobrze tylko nieraz się gubi i kursor sam zmienia gwałtownie kierunek ale to rzadko. I jeszcze co daje ten cały steel pad? Myszke mam na zwykłym biurku bez podkładki i oprócz tego że musze raz na jakiś czas czyścić biurko to jest ok. Jak kupię lepszą myszkę to jakie zobaczę zmiany?

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 18:14 

Na moim przykładzie:

Miałem zwykłego optyka za 3 dychy ( bez podkładki ). Po zakupie Razerka czułem sie jak bym sie przesiadał z malucha na ferrari :D Steelpady sa dla ludzi którzy grają na niskim sensie ( na dużym w sumie też ) oraz dla tych którzy nie chca co miesiąc zminiać ślizgów do mychy.

Na lepszej myszce nie bedziesz miał akceleracji wstecznej ( gubienie sie kursora przy szybkich ruchach ).

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 18:20 

Wlasnie zepsul mi sie moj G5 ;( coś w laserze sie zje...ekhm i teraz zamówiłem tego a4techa X-750F czy jakos tak i on ma 2500 dpi maksimum do ustawienia i nie bedzie to zaduzo???? a pozatym niewiem czego ale na myszce kupionej w supermarkecie(tak narazie) gra sie zarąbiście :D:D
Edit: I musze kupować podkladke????bo na Logitechu jechalem bez

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 18:25 

Dodoni napisał(a):
Wlasnie zepsul mi sie moj G5 ;( coś w laserze sie zje...ekhm i teraz zamówiłem tego a4techa X-750F czy jakos tak i on ma 2500 dpi maksimum do ustawienia i nie bedzie to zaduzo???? a pozatym niewiem czego ale na myszce kupionej w supermarkecie(tak narazie) gra sie zarąbiście :D:D
Edit: I musze kupować podkladke????bo na Logitechu jechalem bez

a czemu nie oddałeś go na gwarancji ?? każda mysz logitech ma gwarancje która gwarantuje wymiane mychy na nową :D. a 2000 dpi w tym a4rechu to jak dla mnie nie to samo co 2000 dpi w G5 :). logitech równa się jakość a a4tech to poprostu tani sprzęt próbujący dorównać najlepszym. narazie na próbach pozostaje. :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 18:47 

Exil napisał(a):
Dodoni napisał(a):
logitech równa się jakość a a4tech to poprostu tani sprzęt próbujący dorównać najlepszym. narazie na próbach pozostaje. :)

Dobra ale np. ja nie sr** pieniędzmi i wiedząc, że na moim poziomie nie bedzie różnicy miedzy super myszą, a a-techem nie kupię progryzonia. Jestem za słaby i szkoda mi kasy. :)

Pozatym w sklepie testowałem pzred zakupem myszy G5 i jego 2000dpi nie różniło się niczym od a-techa. To, że droższe nie znaczy że zawsze doskonalsze. Zastanówmy się ile PLN płacimy w tym wypadku za markę. Zresztą jak dlamnie G5 jest zrobione z bardziej komfortowego materiału, pozatym nic rewelacujnego względem tańszych myszy.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 18:56 

o kurke zapomnialem o gwarancji... :shock: :shock: Chyba bede gral na zmiane...ja nawet niewiedzialem ze można ja wymienic :D:D

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 19:33 

Dodoni napisał(a):
o kurke zapomnialem o gwarancji... :shock: :shock: Chyba bede gral na zmiane...ja nawet niewiedzialem ze można ja wymienic :D:D
widzisz, teraz by się przydało coś mi wysłać ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2006, 21:57 

Mam Logitecha G5 i ta mysz jest poprostu przecudna. Wspaniała czułość i te śliskie ślizgacze. Poprostu śmiga po blacie. Cóż szkoda mi, że nie ma tych dwóch przycisków. Czy jakiś posiadacz MX518 mógłby pokazać jak wygląda spód myszy?? Jakie ma ona ślizgacze?

Wcześniej miałem jakiegoś mediatecha opto-radio. Zauważyłem również, że jakoś mi komp przymula przy najwyższej czułości obecnie :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 11:31 

Misiek40K napisał(a):
Czy jakiś posiadacz MX518 mógłby pokazać jak wygląda spód myszy?? Jakie ma ona ślizgacze?

Przyjade do domu to pstrykne fote i wstawie

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 11:47 

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 13:35 

Ostatnio zastanawialem się nad zakupem specjalnej podkładki pod mysz dla graczy, chodzi mi o podkładkę typu fUnc ( http://www.func.net ), jednak nie mam pojęcia, czy ta ów "cudowna" podkładka nie bedzie drogim shitem, który bedzie porównywalny z podkładką za 5 zeta.
Czy posiada ktoś tą podkładkę??

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 14:12 

lepiej kup steelpada. te podkładki są już przetestowane i wogóle natomiast te podkładki od tej fun cos tam to...ja nawet takiej firmy nie znam :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 14:14 

Ja polecam Steelpada QcK. Okolo 50zl a jest to najlepsza szmacianka :} Na prawde dobrze sie spisuje.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 14:17 

Zgadzam sie z przedmówcą - dodatkowo ta podkładka ma bardzo dużą powierzchnię i nie jest kłopotliwa w utrzymaniu. Na pewno nie pęknie po upadku na ziemię tak jak Icemat :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2006, 16:10 

Jest tez w sprzedaz steelpad qck mini - moim zdaniem spokojnie powinien wystarczac, kosztuje 20zl. Ja mam qck+ (jest ogromna) i uzywam niewielkiej jej powierzchni.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2