Teraz jest 20 paź 2020, 22:50

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lip 2012, 16:46 
Offline

Dołączył(a): 20 lip 2012, 18:30
Posty: 6
Witam mam pytanie na jakich detalach pójdzie BF3

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_lipiec_2012_poradnik_zakupowy?page=0,7


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lip 2012, 17:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 paź 2011, 18:05
Posty: 134
Ten zestaw? Ultra maksymalnie hiper wysokie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 13:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
High.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 cze 2014, 21:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2012, 11:58
Posty: 265
Witam wszystkich, zamierzam zakupić nowy zestaw, głównie do gier i zależy mi, aby poszły na nim(oczywiście na wysokich, najlepszych ustawieniach - a zwłaszcza PR): Project Reality, ew. Battlefield 4 i jak się da Arma[III] (chodzi i jak najlepszy zestaw w poniższej cenie). Co zamierzam kupić:
Podzespoły:
Procesor, płyta główna, karta graficzna, pamięć RAM, dysk SSD, zasilacz, chłodzenie i napęd.

Znalazłem taką propozycję: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerow ... page=0,12#.
Klawę, mysz i monitor oddzielnie.
Budżet na skrzynkę: ok.3200zł
Jeśli ktoś zna coś innego to proszę się podzielić.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Cześć.

_________________
,,Wbrew temu, co mówiła ci mama... przemoc rozwiązuje problemy." ~Ryan Job


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2014, 12:59 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
Hi, weź Crucial MX100. Nowszy, lepszy, szybszy. A 256GB jest już w cenie 370zł!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2014, 13:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2012, 11:58
Posty: 265
A reszta w porządku? Spełni wymienione oczekiwania?

PS. Nie słyszałem dotąd o dyskach SSD. Do czego one służą? Czy to jest standardowy element komputera, czy dodatkowa pamięć?

_________________
,,Wbrew temu, co mówiła ci mama... przemoc rozwiązuje problemy." ~Ryan Job


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2014, 16:11 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
Tu masz tak na szybko lekko zmienione podzespoły: http://www.morele.net/inventory/info/2xFKaT/
Płytę można wymienić na tą ew. http://www.morele.net/plyta-glowna-msi- ... 65-405592/
Podobno Asus ma słabe chłodzenie, dlatego te dwie propozycje. O dyskach SSD można poszukać w necie, zastępują normalne dyski i są dużo szybsze (nie mają elementów mechanicznych), coś jak duży i szybki pendrive

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2014, 18:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2012, 11:58
Posty: 265
Nie jestem w stacjonarkach oblatany(dotąd używałem laptopów) i nie wiem czy tańsza płyta znacząco odbiega od droższej. I czy ma jakieś znaczenie zmiana SSD ze 128 MB na 256? Czy jest jakaś widoczna różnica?

_________________
,,Wbrew temu, co mówiła ci mama... przemoc rozwiązuje problemy." ~Ryan Job


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2014, 13:12 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
256 to pojemność w GB sam zdecyduj, pewnie 100będzie na system i reszta na gierki. Gigabyte ma więcej portów USB 3.0, wiec jeśli nie zależy Ci na tym to weź MSI

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2014, 19:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2012, 11:58
Posty: 265
http://www.morele.net/inventory/info/d0QjdS/

No dobra, a ten spełni wymienione parę postów wyżej wymagania :?: (Do tego jeszcze Crucial MX100 256GB).

_________________
,,Wbrew temu, co mówiła ci mama... przemoc rozwiązuje problemy." ~Ryan Job


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2014, 21:27 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
Jest ok, napisz jeszcze na jakimś forum (benchamrk.pl pclab.pl). Tam więcej jest osób ogarniętych, może akurat jakiś podzespół to bubel
Mógłbyś pokusić się jeszcze by zrobić RAID0 z dwóch talerzowców, dwukrotnie szybsza praca (odczyt/zapis), ale to dodatkowe 199zł, jednak warto sam mam i przydały by się 4 :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2014, 22:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2012, 11:58
Posty: 265
W odpowiedzi dostałem taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/PLeIjH/. (W zestawie nie ma chłodzenia)
Nie wiem, czy ten procesor nie będzie gorszy ze względu na taktowanie 3,3.
W każdym bądź razie podobno jest chłodniejszy i mnie prądożerny (AMD 125W, a Intel 84W)

_________________
,,Wbrew temu, co mówiła ci mama... przemoc rozwiązuje problemy." ~Ryan Job


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 18:56 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
Z tego co słyszałem to 8350 jest lepsze od każdego i5. Benchmark: http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-procesorow. Tym bardziej teraz na nowych chipsetach

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 21:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2012, 11:58
Posty: 265
Cóż, szukałem w Google i większość, jak nie wszyscy opowiadali się za Intelem. Poza tym mniej ciągnie.

_________________
,,Wbrew temu, co mówiła ci mama... przemoc rozwiązuje problemy." ~Ryan Job


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL