Teraz jest 24 sie 2019, 04:27

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ASRock P4V88
PostNapisane: 12 gru 2006, 22:56 
Offline

Dołączył(a): 25 lis 2006, 16:27
Posty: 13
Witam,

Jako że w płytach głownych jestem totalnie zielony, kupuje zazwyczaj co popadnie z płyt, a to dlatego ze trzy lata (dokladnie tyle latek liczy ma plyta) wszystkie plytki byly jednakowe, bynajmniej na kazdą weszla kazda karta graficzna, jedynie pod procka musialy istniec odpowiednie sockety.

Karta obłusguje APG x4, x8, oraz 5 x PCI.

Jak juz mowilem, w płytach głownych jestem osłem, to przechodze do sedna, czy na tym gruchocie uruchomie karte graficzna pod PCI-E ? Bynajmniej coraz mniej oraz drozsze są karty pod AGP, nie wposmne równiez o mniejszej wydajnosci, tak jak na PCI-E moge miec imho świetnego w cena/jakośc Galaxy GF 7300GT 256MB 1,2ns Zalman 128 Bit TV DDR3(500/1400MHZ), to na AGP będe mogł się obejść smakiem i grać na czymś w rodzaju Galaxy GF 7600GS 256MB 2.5 ns 128Bit AGP DDR2 (400/800 MHZ)

Jestem w 100% pewien ze o PCI-E bez zmiany ''deski'' będe mogl pomażyć, bo płytka jest dość stara a o ile pamietam PCI-E zaczęto masowo stosować od 2004r. - nadzieja matką głupich, chcialem sie upewnić :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 23:14 
Offline
Oldboy Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 maja 2004, 20:41
Posty: 2219
Lokalizacja: Warszawa Praga
Nie uruchomisz...

Płyta musi posiadać złącze PCI-E, a Twoja nie posiada takiego...

_________________
43RIDE Magazyn Rowerowy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 23:15 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2005, 18:36
Posty: 436
I masz rację. Obawiam się tylko że nie ma płyt pod socket 478 z obsługą PCI-E, chyba że do mobilnego procesora :P. trzeba by zmienić wtedy też procesor

Lepiej :?: :arrow: :)

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 12 gru 2006, 23:24 przez dudus81, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 23:19 
Offline
Oldboy Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 maja 2004, 20:41
Posty: 2219
Lokalizacja: Warszawa Praga
dudus81, co ty p...??

Prawie każda nowa płyta ma obsługę PCI-E, tzw. PCI Express... prawie każda, bo robią jeszcze płyty z AGP...

_________________
43RIDE Magazyn Rowerowy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 23:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
dudus81 napisał(a):
I masz rację. Obawiam się tylko że nie ma płyt z obsługą PCI-E


chyba żartujesz :shock: oto jeden z wielu przykładów http://www.proline.pl/shop.php?prodid=A ... ROE945G+DV

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Ostatnio edytowano 12 gru 2006, 23:21 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2006, 23:20 
Offline

Dołączył(a): 20 lis 2005, 18:36
Posty: 436
mały błąd... :oops: nie ma płyty pod socket 478 z PCI-E. Inne oczywiście występują :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL