Teraz jest 13 gru 2019, 13:57

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy Procesor
PostNapisane: 2 sty 2007, 22:23 
Offline

Dołączył(a): 23 sie 2005, 03:29
Posty: 310
Witam
mam zamiar kupić nowy procesor aktualnie mam AMD Athlon 3200+ S939
2Ghz
i szukam czegoś lepszego tak do 1000zł MAX ( procesor ten miał by być przeznaczony do gier ) więc co byście mi polecili

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2007, 22:34 
Offline

Dołączył(a): 4 lip 2005, 11:34
Posty: 743
Lokalizacja: mińsk maz
jezeli juz chcesz ten dosc niezly, choc juz starzejacy sie procek zmienic, to zdecyduj sie na dwurdzeniowy (core duo intela nie jest taki bardzo drogi - mniej wiecej okolo 600-650zl), ale musialbys zapewne i plyte glowna zmienic.

edit: http://proline.pl/shop.php?prodid=CORE2DUO+E6300+1.86G

lub troszke drozszy

http://proline.pl/shop.php?prodid=CORE2DUO+E6400+2.13G

moze jeszcze ktos posiadajacy/lepiej rozeznany doradzi cos z AMD :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2007, 22:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2006, 13:21
Posty: 368
przy max 1000zl mozesz zapomniec o intelu za droga platforma procesor najtanszy cpu 700zl> + nowa plyta pod ten socket 400zl-500zl> zreszta masz graficzna na agp a o pamieciach ddr2 nie wspomne

wez kup to http://sklep.gral.pl/preview/AMDAthlon6 ... AM2_42.php

dokladasz te 20zl :D


a na powaznie to ten procesor

http://sklep.gral.pl/preview/AMDAthlon6 ... AM2_40.php

i ta plyta (sam ja posiadam sprwoje sie cacy)
http://sklep.gral.pl/preview/MSI/MSIK9N ... ATX_53.php

razem-976zl

a najlepiej to kup ta plyte

http://sklep.gral.pl/preview/Asus/AsusM ... ATX_30.php

wtedy razem1060zl

a pamiec i grafa? ahaaa i jeszcze zasilacz

_________________
Kiedy następnym razem będziesz się modlić do Boga, módl się, by zbawił nas od wszelkiej religii!

Creative-baned,Roocat-baned


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2007, 23:34 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lut 2004, 04:45
Posty: 1597
Lokalizacja: IRL
Maniu podajesz propozycje pod am2 a Ghost szuka procka pod 939 :wink:

a w temacie.. do 1000 pln to najlepiej > http://www.agito.pl/product/29528?bid=40 * ewentualnie 4400 i podkrecic ale to juz wedlug uznania ;)

* sklep zupelnie przypadkowy

_________________
Obrazek
Obrazek
http://www.teamofaces.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2007, 00:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2006, 10:28
Posty: 1190
Lokalizacja: Warszawa
nie ma narazie lepszego zestawienia wydajnosc/kasa jak core2duo
troche przesiadka kosztuje , w piatek mam nadzieje zobacze co da sie wycisnac z tego procka :)

_________________
Don't fear the reaper :]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2007, 01:13 
Offline

Dołączył(a): 23 sie 2005, 03:29
Posty: 310
Nie znam się wogule skołowałem sie zdeka mam pytanie
Co Ghz w procku daja mi w grze szybciej chodzi, szybciej sie laduje?? czy co ? bo te co podajecie to nie przekraczają nawet 2500Mhz i teraz to ja nie wiem .Czy ghz nie sa tak bardzo ważne w grach ? Smuci ( hmm smuci to zle slowo ) jak widze gre ktora na odwrocie ma napisane w zalecanych wymaganiach 3Ghz a ja posiadam tylko 2Ghz mam zamiar ulepszyć kompa żeby była możliwość gry na max detalach ( mam słabość do ładnej grafiki ;) )
Dokładniejsze Info o kompie
Karta.G GeForce 6600GT 256Mb ( wydaje mi sie że już nie jest najlepszym rozwiązaniem i będe miał zamiar też ją wymienić )
Płyta główna Gigabyte GA-K8NF-9 ( jak brakuje jakiegoś inforamci o niej to napiszcie bo nie wiem czy mam spisac wszytko z ulotki czy nie :D )
Procek no już znacie
Ram GOODRAM DDR 2x512 400Mhz PC3200 (nie wiem czy to ma coś tu do gadania ;) ale na wszelki napisałem )

Myślę że to wszystko :)

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2007, 12:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2006, 10:28
Posty: 1190
Lokalizacja: Warszawa
czestotliwosc nie jest najwazniejsza ani w cpu ani w gpu , zalezy jaka jest archiektura procesora, dawniej jak byl tylko intel i technologicznie ludzkosc nie byla jeszcze rozwinieta (65nm :) i schodzimy nizej ) to czestotliwosc byla najwazniejsza, 'opisywacze' gier rzucaja co im do glowy przyjdzie i tyle,
3GHz P4 pewnie nie jest szybszy a nawet slabszy niz core 2 duo 2GHz ...

szybsze ladowanie: procek jest wazny, przewaznie tekstury i inne elementy moga byc skompresowane na dysku, odpalasz gre, wszystko musi byc wczytane do pamieci , na tym etapie szybki dysk twardy sie przydaje (lub RAID 0 :twisted: ), dalej jest obrobka w pamieci, jak masz jej duzo , lub wystarczajaco to wszystko sie plynnie odbywa a czas jest okreslony moca przerobowa procka i szybkoscia pamieci, jak nie no to masz co jakis czas wymiane danych swap<->RAM

_________________
Don't fear the reaper :]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL