Teraz jest 19 lut 2025, 21:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2007, 17:50 

Jutro zamierzam sobie kupić joy'a i stąd pytanie - jak go dokładnie skonfigurować? Co pod poszczególne osie joya? I jak sie lata na joyu to w ogóle się nie używa klawiatury czy jednak zostawić jakieś klawisze na klawiaturze do obsługi heli/samolotu?

Nigdy wcześniej nie miałem joya wiec nawet nie wiem jak dokładnie się go obsługuje... Sorry, jeśli uznacie to za noobiarski temat ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2007, 21:10 

ja latam na joyu tylko samolotem :D heli nie potrafie :P ale moze sie naucze ;] co do konfiguracji tak jak bys ustawial klaw w opcjach sterowania.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2007, 22:01 
Zbanowany

A tak wtrace sie...jakie joye polecacie?

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2007, 22:06 

ja mam:
Logitech FEEDOOM 2.4GHz
Bez przewodowy co ułatwia walkę:D
ma nawet metalowe elementy xD

cena: 249zł xD

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2007, 23:02 

Właśnie - mogę ustawić w opcjach latania że mogę na joyu albo na myszce? Bo też wolał bym się powoli przerzucać na joy'a... Dziś latałem z jakimś generałem *** i to co on tym heli wyprawiał to po prostu :shock: ... Spytałem się i właśnie na na joyu latał. Wiem, że dobry sprzęt nie poprawi skilla w lataniu, ale tego mam już jako takiego ;) Na Kuba Damn dziś sporo latałem heli i najbardziej lubie (USMC) zrobić takiego ride'a na ich lotnisko lecąc najpierw korytem rzeki 6 [jednostek] nad ziemią, a potem przez tą tamę tym najniższym okrągłym przelotem :D Może na joyu będzie mi jeszcze lepiej szło, ale jego kupuje głównie do samolotów, bo celowanie z nich idzie mi po prostu tragicznie i tak samo zwroty - bo przelot pod jakimś mostem to żaden problem...

Ogólnie musze poćwiczyć celność strzelania, a nie samo latanie, bo ratio w heli mam tragiczne... :/

Dobra, jutro kupie (planuje Logitecha za 109zł, nie wiem jaki model to jest) joya i zobaczymy jak tam z configiem tego i obsługą będe sobie radził...

EDIT: Właśnie - czy na joyu można ustawić obracanie heli wokół jego osi (tak jak normalnie na klawiaturze jest A i D ?)

See U in game my love frag... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 00:25 

Istnieje już na forum dość obszerny temat poświęcony joystickom polecam poszukać, a znajdziecie wszelkiego typu odpowiedzi na nurtujące was pytania :wink:

Ps. Maul powiedz w czym ci pomaga bezprzewodowy joy :?: Ja mam Saiteka CYBORG 3D GOLD z kablem i nie widze żadnego problemu no chyba, że ktoś lubi w czasie gry pociągnąć sobie kabla :wink: :lol: Kabel w niczym nie przeszkadza :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 01:22 

ja mam saiteka cyborg evo i musze przyznac ze jest idealny do bfa...z kablem ale to w ogole nie przeszkadza, moj brat ma identycznego i ma juz przleciane ponad 240h samolotem i ponad 12000zabic z samolotu, wiec ten joy chyba sie przydal, i wcale sie nie zurzyl ...i pionowe ustawienie drazka, co jest bardzo wygodne

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 19:02 

OOoo.... Nie myślałem, że na początku będzie tak trudno, no ale cóż, z myszką też nie od razu sobie radziłem ;) Trochę praktyki i powinno być git :) Kupiłem tego joy'a:

http://sklep.gral.pl/preview/Logitech/J ... Pro_97.php

Trochę przepłaciłem z tego co widze, no ale trudno... :(

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 21:32 

Konfiguracja latania może być ustawiona na podstawowe czyli klaw+mysz i alternatywne miejsce konfiguracji na joya.

JAKUBASS hmmm... dobre pytanie, nie wiem jak jest na joyach z przewodem bo takiego nie posiadam ale z pewnością plątał by mi sie kabel albo coś w tym stylu xD a bez kabla mam swobode ruchu xD

ps: znajdz temat o joyach, tak jak pisał "JAKUBASS"

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 00:19 

ok, to poczytalem... To ja bede nadal latal heli na myszce bo tam mi to na prawde duzo lepiej idzie, a samolotem na joyu...

P.S. Dopiero dzis konfigurujac joya dowiedzialem sie ze tutaj w samolocie jest cos takiego DOPALACZ ktory jest bardzo pomocny przy ciasnych zakretach, beczkach, i doganianiu wroga... :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 02:04 

no nie moge :lol: .... od ilu grasz w bf2?/
lol dopiero teraz sie dowiedziales ze dopaczal xD trzymajcie mnie :D

PS: jak naciśniesz "shift" jak biegniesz to przyspieszasz xD

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 15:27 

No to akurat wiedziałem, ale o dopalaczu już nie ;) Zresztą latając tylko na myszce, gdzie ciag silników mógł byś praktycznie tylko 0 albo 100% to nie był aż tak potrzebny... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 19:23 

Ej właśnie - jak chce wyrobić sobie beretkę Samolotu to musze zrobić "19 kills in an Airplane" - to znaczy, że musze zabić ich 19 (TylerPL666[J-10]xxxxxx), czy uznawane są też kille typu facet wyskoczył, i zabił go wybuchający pojazd np (TylerPL666[AH-10]xxxxx)? Tj, liczą się wszystkie kille w momencie jak siedziałem w samolocie czy tylko te dokładnie z rakiet i bomb?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 20:16 

Mnie się wydaje, że wszystkie kille się liczą, bo np. siedząc commanderem na TOW-ie i zrzucając na wrogów artylerie też można sobie wyrobić baretkę ground defence

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 21:07 

jezeli mozna wtracic to uwazam ze dokonałes złego zakupu bo z tego co wiem duzo osób mówiło ze logitechy sie rozpadają, sam miałem logitecha i popsuł się po 4 miesiącach :/ potem kupiłem saitek cyborg evo i mam go juz hym 3 lata i jedyna rzecza którą popsuł mój brat to spust :/ ale naszczęscie dało sie go zastapic jednym z 3 przyciskow na drążku

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2