A więc ponieważ całkiem niedawno zakupiłem swój własny odtwarzasz MP4 postaram się Ci jakoś pomóc.
A więc na sam początek pamiętaj o tym byś nie kupywał odtwarzacza "bo jest mały" Zdziwisz się jak go dostaniesz że będzie ergonomiczny i naprawde dobry a nic na nim nie widać. Moje MP4 ma wyświetlacz w wielkości 2,2 cala i całkiem wygodnie się na nim ogląda filmy, chodź mogłoby być lepiej. Nie radzę kupować odtwarzaczy z mniejszym wyświetlaczem niż 2 cale bo tam poprostu wiele nie zauważysz.
Nie zapominaj że MP4 odtwarza filmy a te, nawet skonwersowane, zajmują o wiele więcej niż MP3, zwłaszcza że najczęściej są w formacie AVI. Ja mam na swoim sprzęcie około 80 piosenek i około 20 teledysków które trwają tak po 3-4 minuty i mam już 1/3 miejsca zajęte. Może liczby wyglądają na dosyć duże to wierz mi że to jest jeszcze mało. Co jak co ale 1 giga to troche mało
Nie wiem jak ma się sprawa z innymi MP4 ale moja musi mieć specjalnie skonwersowane filmy by na niej ruszało, jeśli dasz radę znaleść odtwarzacz bez takiej konieczności, to się ciesz i poważniej nad nim zastanawiaj. Zawsze gdy konwersuje jakiś większy film czy coś to albo tragicznie to idzie albo wogóle nie konwersuje. Nie wiem czy to wina programu czy filmu.
Większość odtwarzaczy ma zewnętrzny głośnik. Przydaje się czasem mimo naprawde słabej jakości dźwięku. Dobrze by było gdybyś odtwarzacz kupował właśnie z nim.
Moja MP4 wygląda tak
http://www.allegro.pl/item193357363_now ... m_258.html i jestem z niej zadowolony. Są oczywiście jakieś problemy jak np: czasem dźwięk nie idzie w parze z filmem czy dosyć częste, jak na odtwarzasz, zwiechy ale da się to przeboleć.
(ps. mam nadzieje że nagle nie wyskoczy jakaś banda imbecyli co stwierdzi że piszę to tylko po to by się pochwalić MP4)
Cytuj:
gratuluje doradzenia... 350 zł za odtwarzacz niczym się nie wyróżniający i z wyświetlaczem 1,5 cala. Żeby na nim filmy oglądać to byś chyba musiał mieć okulary z zoomem x8 bo inaczej nic nie zobaczysz.