Teraz jest 22 lis 2024, 09:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 cze 2007, 22:32 
Oldboy Battlefield.pl

alo!

rozważam opcję "budżetową", czyli po prostu jakiegoś Creative MuVo TX 1GB, ale patrząc po cenach może warto dołożyć ~50zł ?

znalazłem też takie cudo jak Pentagram Vanquish R Touch 1GB - miał ktoś styczność z tym? jak działa? jak gra? jak odtwarza pliki wideo? jest w ogóle sens pakować się w takie coś?

zależy mi na tym, aby miało 1GB pamięci, grało przede wszystkim i można było tego użyć jako pamięci przenośnej...

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2007, 23:20 

Pentagram Vanquish R Touch 1GB- bez urazy, ale kupując to coś pokażesz że jesteś kolejnym debilem, który to kupuje, już ja to na sobie doświadczyłem, miałem to coś i mam do dziś, jednak przyjemności ze słuchania nie mam :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 01:21 

kup se mp4, ipoda albo zena :wink: :wink: Ja miałem mp3 jakieś gównianej firmy i ciągle się zawieszała

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 01:37 

Tom@s napisał(a):
znalazłem też takie cudo jak Pentagram Vanquish R Touch 1GB - miał ktoś styczność z tym? jak działa? jak gra? jak odtwarza pliki wideo? jest w ogóle sens pakować się w takie coś?

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=vanquish_r_touch :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 04:04 

Proponuję iPoda shuffle.
Jest nieduży, dobrze gra i jest przystępny cenowo dla przeciętnego Polaka.
Występuje w dwóch odmianach: małego "klipsa" i tradycyjnej podłużnej "szufli"
http://pl.wikipedia.org/wiki/IPod_shuffle

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 10:33 
Oldboy Battlefield.pl

Pawciu, jakieś konkretne powody?
Marteen, właśnie czytałem to i dlatego ten temat... artykuł ten zrobił więcej wątpliwości niż przed przeczytaniem :D
Mplay, wolałbym coś co ma wyświetlacz jakikolwiek, ale ma...

zależy mi na tym, aby kupić odtwarzacz tanio, zwłaszcza że często ma mi robić za pamięć przenośną :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 10:39 

ja mam zen nano plus 1gb teraz kupisz go bardzo tanio, jest fajny dosyc mały ma taki mały wyswietlacz, i mozesz go uzywac jako pendrive :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 10:52 
Zbanowany

Jakbys mial 350zl to proponuje tego http://allegro.pl/item200682622_creativ ... ne_in.html

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 11:12 

Muvo odradzam : niska jakos sluchawek, sprzet gra ogolnie cicho i jest dosc delikatny :!:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 11:18 
Oldboy Battlefield.pl

die_hard, MuVo miałem i byłem nawet zadowolony... ale mi wcięło je ostatnio :roll: i muszę coś nowego kupić, a że wybór jest... :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2007, 12:58 

Tom@s powodem jest ciągłe wyłączanie się odtwarzacza, zacinanie,a w późniejszym stadium użytkowania brak reakcji na włączanie, łapie za 30 razem, muzyka jest bardzo niskiej jakości, wyświetlacz.... no tu może nie mam specjalnie zastrzeżeń, ale w skali 1-5 ocenił bym na 1 bez większego zastanowienia

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, 09:59 
Redaktor Battlefield.pl

Pawciu napisał(a):
Tom@s powodem jest ciągłe wyłączanie się odtwarzacza, zacinanie,a w późniejszym stadium użytkowania brak reakcji na włączanie, łapie za 30 razem, muzyka jest bardzo niskiej jakości, wyświetlacz.... no tu może nie mam specjalnie zastrzeżeń, ale w skali 1-5 ocenił bym na 1 bez większego zastanowienia

A jak wygląda ta sprzętowa obsługa AVI? Napisy też odtwarza?

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, 11:47 

a i tu też jest problem :) czasami wydaje mi się, że odtwarza napisy tylko te, które mu się podobają. Nie kupuj tego odtwarzacz, lepiej kup jakiegoś SANDISKA

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2007, 23:31 

A więc ponieważ całkiem niedawno zakupiłem swój własny odtwarzasz MP4 postaram się Ci jakoś pomóc.
A więc na sam początek pamiętaj o tym byś nie kupywał odtwarzacza "bo jest mały" Zdziwisz się jak go dostaniesz że będzie ergonomiczny i naprawde dobry a nic na nim nie widać. Moje MP4 ma wyświetlacz w wielkości 2,2 cala i całkiem wygodnie się na nim ogląda filmy, chodź mogłoby być lepiej. Nie radzę kupować odtwarzaczy z mniejszym wyświetlaczem niż 2 cale bo tam poprostu wiele nie zauważysz.

Nie zapominaj że MP4 odtwarza filmy a te, nawet skonwersowane, zajmują o wiele więcej niż MP3, zwłaszcza że najczęściej są w formacie AVI. Ja mam na swoim sprzęcie około 80 piosenek i około 20 teledysków które trwają tak po 3-4 minuty i mam już 1/3 miejsca zajęte. Może liczby wyglądają na dosyć duże to wierz mi że to jest jeszcze mało. Co jak co ale 1 giga to troche mało

Nie wiem jak ma się sprawa z innymi MP4 ale moja musi mieć specjalnie skonwersowane filmy by na niej ruszało, jeśli dasz radę znaleść odtwarzacz bez takiej konieczności, to się ciesz i poważniej nad nim zastanawiaj. Zawsze gdy konwersuje jakiś większy film czy coś to albo tragicznie to idzie albo wogóle nie konwersuje. Nie wiem czy to wina programu czy filmu.

Większość odtwarzaczy ma zewnętrzny głośnik. Przydaje się czasem mimo naprawde słabej jakości dźwięku. Dobrze by było gdybyś odtwarzacz kupował właśnie z nim.

Moja MP4 wygląda tak http://www.allegro.pl/item193357363_now ... m_258.html i jestem z niej zadowolony. Są oczywiście jakieś problemy jak np: czasem dźwięk nie idzie w parze z filmem czy dosyć częste, jak na odtwarzasz, zwiechy ale da się to przeboleć.

(ps. mam nadzieje że nagle nie wyskoczy jakaś banda imbecyli co stwierdzi że piszę to tylko po to by się pochwalić MP4)

Cytuj:
Jakbys mial 350zl to proponuje tego http://allegro.pl/item200682622_creativ ... ne_in.html

gratuluje doradzenia... 350 zł za odtwarzacz niczym się nie wyróżniający i z wyświetlaczem 1,5 cala. Żeby na nim filmy oglądać to byś chyba musiał mieć okulary z zoomem x8 bo inaczej nic nie zobaczysz.

Strefa czasowa: UTC + 2