wiesz co ja mam dobry sprzęt (jestem zadowolony)
Płyta główna- Gigabyte N650SLI-DS4
Procesor-Intel Core 2 Duo E6850 x2 3.00GHz
Pamięci RAM- Extreme Plus Edition Vitesta 4GB A-DATA 2x2GB DDR2 1066Mhz CL5-5-5-12
Grafika- ATI HD 4850 (ja mam 1 ale ty możesz kupić 2 jak masz 6000zł)
Karta Sieciowa- Nvidia nForce Networking Controller
Karta Muzyczna- Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM(tago nie mam mam zwykłego, ale polecam X)
Obudowa- Aerocool ExtremEngine 3T (nie mam jej mam inną ale nie znam nazwy, a ta może ci się spodoba)
HDD- Seagate Barracuda 7200.10 400GB SATA2 16MB NCQ (ST3400620AS)
DVD- LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L
Kontrolery itp.- (to tak ja mam przewodowe, ale mogą ci się spodobać, oczywiście są odpowiedniki bez przewodowe)
Klawiatura-Micrisoft Natural MultiMedia Keyboard 1.0A
Mysz- (lepiej żebym o swojej nie pisał, podam fajną myszkę)- ROCCAT Kone SENSOR 3200DPI PRO
Joy- (ja mam WingMan FORCE 3D) ale podoba mi się Saitek X52 Pro Flight Control System (tylko chyba nie mam steru kierunku na joyu a na przyciskach przy przepustnicy, tak słyszałem)
Pad- Saitek P2500 Rumbel Force
Monitor- (po co ci 24 cale, do gier max 20 no chyba że ty jakiś architekt czy ktoś, ja mam Samsunga SyncMaster 931c)
Zasilacz- (hy nie powiem ci jaki mam, bo tyle razy zmieniałem że nie wiem co mi zainstalował znajomy informatyk, działa jak żaden inny, poszukam coś)- MODECOM VOLCANO 750W
System- Windows XP 64bity albo XP 32 SP 3
Głośniki i słuchawki
Głośniki-CREATIVE INSPIRE T6200 5.1 lub CREATIVE 7.1 GigaWorks S750 THX
Słuchawki- Steel Sound 5H v2 USB
hy powinno to wszystko zrobić jakiś fajny sprzęt i powinno pasować nie wiem tylko czy zasilacz ma 2x ATX do kart graficznych (osobne zasilenie, mają to wszystkie nowsze i lepsze karty graficzne) ale na pewno ma 1, a co do systemu jak chcesz to poczekaj na Windowsa 7 podobno ma być nie zawodny jak XP ale z interfejsem Visty
Myślę że pomogłem przy kupnie maszynki do gier i mam nadzieje że się zmieściłem w 6000zł