Witam wszystkich,
Mam pewien problem z monitorem, otóż
Kupiłem nowy monitor LG W2361V-PF (16:9, 2ms, DVI, HDMI, Full HD), podłaczyłem i...działa, obraz, rozdzielczośc wszystko itp ładnie. Problem pojawia się gdy odpale jakąs grę, FPS nie spadły, pokazuje mi ze mam tyle samo co i na starym monitorze (Acer AL1518) jednak gdy akcja dzieję się szybciej tj. na przykładzie gry: Bad Company2 wystarczy ze zaczynam biec to nie ma płynności, jakoś tak szarpie, krokowo, dla oczu własnie daje to efekt ze nie ma płynnosci (gra nie przyina, FPS nadal pokazuje taki sam), lub na przykładzie gry wyscigowe NeedForSpeed HotPersuit2, wyglada to tak jakbym miał 15FPS,(a pokazuje 50), nie "czuć" prędkości itp. Niewiem jak jeszcze dokładniej mogę opisac problem, po prostu brak płynności. Nie jest to wina karty graficznej i tak dalej, to wina monitora. Instalowałem nowe sterowniki z płyty, sciagalem z neta inne, kombinacje na wszystkie sposoby.
Nie chce mi się wierzyc ze nowy monitor tak dziala, ze lepiej nie będzie... Czy ktos wie o co chodzi ? jak to naprawić ? jaka w ogóle przyczyna ?
Jesli potrzbne to dodaje konfiguracje komputera. Uzywam windows xp, serwice pack 3,
AMD Phenom II X4 955 /3.2GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM3/ A-Data 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Extreme Edition Sapphire Radeon HD4890 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/ zasilacz bequiet PurePower L7 530W
Proszę o pomoc, nieznam sie na komputerach prosze więc uzywajcie bardziej przystępnego słownictwa dla laika.
przepraszam ze pisze tez o innej grze, ale skopiowalem swoj post z innego forum (probuje wszedzie szukac pomocy)