Teraz jest 3 gru 2020, 03:45

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 wrz 2012, 13:21 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
Witam!

Mój obecny komputer ma takową specyfikację:

Intel Pentium Dual-Core 2.00 ghz
Ati Radeon 2600 pro 512 mb z DirectemX 10.0
Nagrywarkę DVD Pioonier (w każdym razie nowiutką i jak mówił sprzedawca [kolega] b.dobra)
Płytę (niestety złą) ASUS P5VD2-VM/S
Zasilacz kupuję nowy bo mam tzw."no name-a"
Obudowa jakaś Mini-Tower (w razie pytań dokładni sprawdzę)
Windows Vista Home Basic 32-bit
Dysk Twardy Hitachi 320 GB (proszę w miarę możliwości podać mi program który sprawdzi dokładniej system i znajdujące się w nim komponenty)
3 GB Ram Goodram DDR3

Jak widać nie jest to sprzęt do najnowszych gier pokroju BF3
Dlatego proszę mi powiedzieć czy warto za taką kwotę rozbudowywać (włącznie z systemem Win 7 64 bit) czy kupować od początku?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję!

Pozdrawiam

PS.Szukałem czy nie ma podobnych tematów pisząc"rozbudowa"; nie znalazłem dlatego założyłem nowy. Moderatorów serdecznie proszę o przeniesienie go do właściwego działu jeśli takowy się pojawi

PS2:Komp nie będzie przeznaczony do overclockingu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2012, 16:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
A cena bo nie widzę?
Swoją drogą wszystko do wymiany jedynie co możesz zostawić to DVD, HDD (dysk) i obudowę, a najlepiej sprawdź jaką masz, czy nie będzie to wersja oven edition
W granicach 2,5-3k będzie dobry sprzęt

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 wrz 2012, 16:41 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
Dziękuję za odpowiedź

Cena zawarta w temacie, jednak po przemyśleniu okazało się jednak 2200 do 2400 zł taka cena powinna być w temacie za co przepraszam.

Proszę kontynuować :)
Pozdrawiam

Przepraszam za składnie- pisane na szybko:)Obudowa jednak(niestety) też do wymiany bo zawiera za mało otworów i podzespoły mogłyby się przegrzewać


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 06:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Witam, to ja złożę zestawik. W tym przedziale cenowym pozwoliłem sobie złożyć sprzęt z AMD, bo na intel za drogo. Link http://www.morele.net/inventory/info/oGs7Xo/ 2518 zł ale warto z chłodzeniem wziąć, ponieważ będziesz mógł b.dobrze podkręcić procesor.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 10:00 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
Dziękuję za zainteresowanie tematem

BARDZO PROSZĘ UWAŻNIE I W CALOSCI CZYTAC POSTY

Komputer tak jak juz pisalem nie bedzie przeznaczony do overclockingu.
Co do ostatniej odpowiedzi: nie dalo by rady zamienic phenoma na Intela Core i3 i zmienic grafike na Radeona 7750?

Prosze nadal zglaszac swoje propozycje

PS.Nie moge napisac polskich znakow na klawiaturze - gdy probuje je wpisac przenosi mi je do skrotu w przegladarce. Bardzo prosze o pomoc!

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 10:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Nie nie da rady zmienić bo wtedy to nie będzie maszyna do grania. Ten zestaw co Ci dałem spokojnie odpali BF 3 na ultra detalach. Chłodzenie dałem po to, żeby procek nie dusił grafiki przy ew. zmianie ( kiedyś ).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 10:55 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
Ale widać że jest to komp do podkręcania a ja takiego nie chcę, dlatego że nie umiem podkręcać.
No i bardzo dziękuję za odpowiedzi!
I czy mógłbyś złożyć maszynkę tak o 200 zł taniej. Bo się okazało, że mam problem z funduszami.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 14:49 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
Usuń z jego listy windowsa, zaoszczędzisz 350 zł.
Dziwne podejście do podkręcania, jest to tak banalne, że dziwie się ludziom czemu tak sceptycznie do tego podchodzą. To tak jak byś nie chciał oglądać TV, bo nie umiesz obchodzić się z pilotem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 14:56 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
Witam!
Windows 7 musi być- Vista jest awaryjna. A co do podkręcania to boję się że proceka albo karta się przegrzeją i 2200 na marne.
Proszę pisać propozycję komputera do 2200 zł (wraz z Win 7) bo jednak budżet się zmniejszył.
Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 15:01 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1103
Gdy procesor się przegrzewa resetuje Ci się komp, gdy karta to robi odcinane jest jej zasilanie. Musiałbyś mieć płytę do OC by usunąć te zabezpieczenia. Właściwie ja nie widzę możliwości z dobrym zasilaczem na uszkodzenia kompa przez OC.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 15:29 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
No ale mi chodzi oto że ja nie będę podkręcać procka ani karty i czy znalazł by się taki zestawik który miałby dobrą wydajność bez podkręcania za cenę 2200 zł wraz z Windowsem 7.

Pozdrawiam

Przewitu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 18:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
To samo co tu http://www.morele.net/inventory/info/oGs7Xo/ tylko, że bez chłodzenia.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 19:23 
Offline

Dołączył(a): 16 kwi 2012, 16:45
Posty: 14
Witam!

Bardzo dziękuję wszystkim którzy w jakikolwiek sposób pomogli mi złożyć odpowiedni komputer.
Myślę, że będzie dobry i uciągnie BF3 na ultra.

WIELKIE DZIĘKI!

Szczególnie "adrianpop16" i "szymon08" bez pomocy pierwszego nie złożyłbym komputera, a bez pomocy drugiego nie pogłębiłbym swojej wiedzy. Jeszcze raz wielkie dzięki!

PS.DO MODERATORÓW temat skończony proszę o zamknięcie.

Pozdrawiam!
Przewitu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2012, 20:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
BF 3 pójdzie na ultra. Kiedyś tylko dokupisz chłodzenie jakieś dobre i komputer jak nowy.

PS. Pogłęb swoją wiedzę o podkręcaniu. Naprawdę warto. Polecam http://forum.pclab.pl/forum/114-Podkr%C4%99canie/ dużo porad.

PS 2. Link do podkręcania Phenoma http://forum.pclab.pl/topic/698966-Pora ... ocket-AM3/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL