Teraz jest 21 paź 2020, 18:31

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lis 2011, 18:26 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2011, 18:17
Posty: 3
Witam,
Nie jestem pewien czy to dobry temat lecz zaryzykuję.
Mam pytanie, wiem że battlefield 3 będzie działał mi na laptopie Asus x53sv - 8gb ram 4-rdzeniowy procek intel core i7, GeForce GT540M 1gb.
A teraz moje pytanie, zamierzam zakupić internet do tego laptopa, planuję z Play, ponieważ w moim mieście mają super zasięg :) (kilka moich znajomych ma) Czy gra w multiplayer w Battlefield 3 będzie pożerać dużo transferu ? (10GB) chodzi mi o samą grę bez patchy itp. Nie znam się na tym więc proszę was o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2011, 10:07 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2007, 12:35
Posty: 154
Sama gra nie pożera dużo. Gram na radiówce z limitem 3GB i starcza. Tylko ściągać trzeba duże pliki w inny sposób, bo czasami brakuje. Jak masz 10GB, to i aktualizować możesz, choć samych gier nie ściągałbym.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2011, 15:18 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2011, 18:17
Posty: 3
Dzięki, a wiesz może jak pobierać, w jaki sposób te inne updaty i patche ? mam komputer z internetem normalnym :) nie ma żadnych limitów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2011, 16:27 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2007, 12:35
Posty: 154
I właśnie ja w taki sposób to robię. Przyjaciel z bez limitowym kablem ściąga mi co potrzebuję, a mobilny tylko do grania i do drobnych aktualizacji. Z limitem 10 GB możesz bardziej się rządzić :) i spokojnie aktualizować, nawet jak ściągniesz gigowego patcha, to i tak masz jeszcze 9 GB, czyli od zarypania jak na granie. Natomiast gra potrafi mieć 8-9 GB, i wtedy limit do końca okresu rozliczeniowego pożarty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2011, 15:29 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2011, 18:17
Posty: 3
O co chodzi "gra potrafi mieć 8-9 gb" mógłbyś sprecyzować bo niezbyt to rozumiem, chodzi o miejsce na dysku da tych patchy czy o zużycie transferu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2011, 11:26 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2007, 12:35
Posty: 154
O zużycie transferu. Ściągnięcie BF przez Orygin jest nie dla mnie ze względu na dużą ilość danych do ściągnięcia, czyli pożarcie limitu. Ale jakiś patch do BF mogę już zaryzykować :)
W Twoim przypadku najlepiej ściągnąć grę na kompie z netem bez limitu, i skopiować ją na laptopa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2011, 16:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2010, 10:21
Posty: 12
Ten super zasięg sprawdź pod kątem internetu, u mnie wszystkie sieci mają super zasięg, ale mój orange mobile działa w 3G+, a już np z ery/tmobile chodzi chyba tylko w gprs tzn jak przyjeżdża moja siostra z internetem ery to zwykłe stronki ładują się w nieskończoność. Jako ciekawostkę dodam że po przejściu z e6300 na q8300 pingi spadły mi około 100ms.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 gru 2011, 12:21 
Offline

Dołączył(a): 15 gru 2011, 12:14
Posty: 1
A może ktoś konkretnie powiedzieć ile wynosi zużycie limitu danych przez np. 1h gry na multi w bf3? :) Też mam mobilny internet i zamierzam sobie kupić bf-a ale najpierw chciałbym wiedzieć jak dużo limitu zżera.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2012, 18:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2006, 09:49
Posty: 47
Ja mam internet z playa jeszcze bogu dzięki 2 ostatnie miesiące tylko że mam limit danych 5 GB i nikomu a to nikomu tego szajsu nie polecam ten internet nadaje się do przeglądania stron internetowych nie do jakiegokolwiek sciągania nawet Youtube niemoge spokojnie pooglądać bo już limit leci... :evil: Życzę powodzenia z tym netem ja się przenoszę niedługo na kablówke :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL