Teraz jest 20 paź 2020, 22:31

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 kwi 2012, 17:55 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2011, 01:44
Posty: 112
Zafundowałem sobie wczoraj kartę graficzną ASUS HD7950 3GB. Zanim zmieniłem karte postarałem jak najdokładniej odinstalować sterowniki z starej grafiki (Radeon HD5770 1GB). Gdy odinstalowałem wyłączyłem kompa i zmieniłem kartę.. następnie zainstalowalem sterowniki do nowej karty. Po zainstalowaniu chciałem wejść w Catalyst Control Center, ale wyszedł mi komunikat typu "Sterowników brak lub sterownik nie obsługuje tego urządzenia". Po zainstalowaniu sterowników z neta juz ten komunikat się nie pojawił. Zadowolony, że "prawie" poszło wszystko ok.. chciałem sprawdzić klasyfikacje systemu - wchodząc na własciwości "Komputer" itp.. po jakiś 8 sek od startu monitor przeszedł w tryb czuwania - tak jak by karta graficzna się wyłączyła.. pomyślałem, że to jakiś przypadek.. po resecie po tylko to mogłem zrobić włączyłem grę.. oczywiscie Battlefield'a 3 i po załadowaniu gry - chodzi mi tu o multi było to samo, 5 sek, dźwięk w grze się zapętlił (zacioł) i monitor przeszedł w stan czuwania, to samo singiel i inne gry.
Pomyślałem, że moze jest jakiś konflikt ze starymi sterownikami i zrobiłem formata. Na czysty system zainstalowalem sterowniki i odpaliłem 3DMark'a by sprawidzić grafike i to samo.. po około 10 sekundach. Czy to wina karty czy mojego sprzętu ? Karta ma dwa dodatkowe wtyczki molex po 6 pinów i tez je podłączyłem, ale podłączyłem z jednego kabla który idzie bezpośrednio z zasilacza i rozdwaja się na końcu na dwie wtyczki molex ktore podpiołem do karty czy może to być powodem, że idą z jednego kabla ? Jak nic nie wymyśle to oddam karte tam gdzie kupiłem by oni sprawdzili czy to wina karty czy mojego sprzętu. Spotkał sie kiedyś ktoś z takim problemem .. ?

Mój sprzęt to:

System: Windows 7 Professional 64Bit
Płyta głowna: Gigabyte GA-P55-UD3L Intel P55
Procesor : DualCore Intel Core i5 661, 3453 MHz
K. Dzwiękowa: Creative CA20K1 X-Fi Xtreme Fidelity Audio Processor
RAM: 8183 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Karta sieciowa: Karta Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 600W 80+ SLI 120mm

Proszę o pomoć :) Pozdrawiam i dziekuje z góry.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 kwi 2012, 16:57 
Offline

Dołączył(a): 29 lis 2011, 19:53
Posty: 55
Lokalizacja: :ajcazilakoL
zaktualizuj bios plyty glownej i sprobuj pocisnąć system programem ccleaner


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2012, 21:39 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2011, 01:44
Posty: 112
Sa najnowsze.. karta jest sprawna, bo dziś odebrałem z serwisu.. u nich działa.. karta się gryzie z czymś.. grafika jest od prducenta asus'a a płyta głowna giabyte, możę to się gryść ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2012, 09:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, 17:45
Posty: 585
Lokalizacja: 52.211975N ,21.020908E
Czasem gryzą się ze sobą karty i pojedyncze elementy płyty głównej. Sprawdź jaki maksymalnie pobór ma karta i zobacz jaką moc podaje zasilacz na ten kabel. Może być tak, że zasilacz odcina dopływ przy zbyt dużym poborze prądu. I dla pewności wyłącz, jeśli masz, zintegrowaną kartę graficzną.

_________________
United Legions


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2012, 12:47 
Offline

Dołączył(a): 29 lis 2011, 19:53
Posty: 55
Lokalizacja: :ajcazilakoL
mam mocno podkręconą 6870 na takim zasilaczu. To nie wina elektrowni


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL