Teraz jest 20 wrz 2019, 18:19

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 cze 2012, 19:33 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Witam. Dostalem jeszcze na swieta bfa z karkandem w steel boxie i chcialbym zmodernizowac kompa gdyz hd 2600 pro 256mb od iceq nie posiada dx 10.01 co jest wymagane (ma tylko dx10).

Moj komp:
Proc AMD athlon 4800+ 2.4 ghz
Plyta msi k9agm2
Karta Iceq hd2600pro 256mb
2x1gb patrioty
Zasilacz 400w Xilience

Zasianawialem sie nad 550Ti ale ja sie nic nie znam na nowych sprzetach gdyz sie troche wyszlo z wprawy wiec prosilbym o karte w granicach 500-700 aby uciagnac chociaz na niskich w 40 fpsach bez wymiany zasilacza.
Licze na wasza fachowe wypowiedzi z linkami do sklepow najlepiej(nieobowiazkowe).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2012, 21:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Pane to se ne da ...
Leży cała platforma, Bardzo stary proc, przedpotopowy, ram, a karta? Możesz sobie kupić i tą 550Ti ale i tak więcej jak 10-20 fps nie będzie na niej bo sprzęt ją bardzo ograniczy. Trzeba liczyć coś w okolicach 2500-3500 zeta na 40 klatek
ano i zasilacz też flaka do tej karty

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2012, 22:39 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Panocku.. widocznie malo wiesz i osadzasz po pozorach ;) U kolegi pare miechow temu na athlonie 4600+, tyle samo ramu i na jakims podobnym geforce mial 30 fpsow na frapsie.
Czekam na inne propozycje ale bez bezzasadnego pesymizmu pokazanego post wyzej.
Apropo, to napisalem o tym aby chodzil na niskich ustawieniach a tu mi wyjezdza z kompem za 3kafle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 10:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Nie da inaczej. Procek będzie dławił. Trzeba wymienić całą platformę.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 11:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
gkwiatkowski817 napisał(a):
30 fpsow na frapsie

osobiście frapsowi nie wierzę, jak chcesz wiedzieć ile masz dokładnie to podczas rozgrywki wciskasz Ctrl + Alt + S
I wyskakuje Ci okienko z zastosowanym DX, rozdzielczością, ustawieniami, i fps
Stawiam że grał na 800x600.
Miał bo mówił Ci, czy miał bo widziałeś?

Aspekt 2. nie dość że powiedziałem Ci co jest do wymiany jeszcze na mnie wyskakujesz że się mało znam chociaż sam w pierwszym poście:
gkwiatkowski817 napisał(a):
ale ja sie nic nie znam na nowych sprzetach gdyz sie troche wyszlo z wprawy

Więc?

3. 550Ti ma wymagania minimalnego PSU 400W czyli czysto TEORETYCZNIE twój zasilacz by się nadal lecz odpada bo niema już nic w zapasie, jakiś większy skok i masz smażalnię
4. Zasilacz No-Name
Coś jeszcze?

Dobra, może i by szło na jakiś czas pominąć kwestię CPU i MoBo, ale musiałbyś się pobawić w małe OC

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 12:21 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
No z zasilaczem moze byc problem ale spytalem sie kolegi zeby sprobowal tego ctrl alt s i powiedzial ze okolo 25-30 mu skacze. gra w 1024x768 ale mi to wystarcza bo mam podobny monitor.
a jeszcze apropo zasilacza to moze starczy bo jak kupowalem kompa to powiedzieli mi ze zasilacz na w zapasie niecale 100W.
Całą rozgrywke widzialem i fraps nie oszukiwal bo skokow klatek nie bylo.
Dodam ze na moim kompie zainstalowalem wczoraj bfbc2 i w multi mam na wysokich 20-25 klatek a na niskich 40-50.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 12:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Rozdzielczość nie najwyższa 17"
Tak, miałeś wtedy w zapasie 100W bo teraz jak planujesz zmienić kartę to ona ma większe zapotrzebowanie niż dotychczasowa i stosunek zapasu się zmieni
Co do BC2 to ma on mniejsze wymagania, i tylko max 32 graczy na serwer, trójka natomiast ma większe (z wiadomych powodów) i dodatkowo 64 graczy. Co ma liczba graczy do tego? a to że im więcej ludu na serwie tym większy na nim młyn, więcej efektów, więcej się dzieje, a komp musi to całościowo przeliczyć.
myślę że 5750-5770 lub jakaś podobna powinna wystarczyć + możliwie OC CPU + (zasilacz), ale bez przekręcenia
Jak ktoś tu zagląda to niech mnie ewentualnie poprawi

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 14:41 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Z tego co patrzylem tutaj http://extreme.outervision.com/PSUEngine
Wychodzi na tyle ze potrzeba przy mojej standartowej konfiguracji 300W
A po zmianie na 5750 324W
A po zmianie na 5770 350W
dodam ze przy pelnym obciazeniu.
Jednakze obawiam sie tego mojego zasilacza. podobno maja xilience do onizania wartosci o 10-20W niz deklarowane wiec moze bedzie na styk.
Jednakze zdecyduje sie na 5770 gdyz karta jest bardziej przyszlosciowa i jakbym zmienial platformę zostawie sobie ta karte gdyz jest bardziej podatna na oc. Cena 560 zeta jest tez bardzo atrakcyjna jak na dx11 i eyefinity.

(sory ze bez polskich znakow ale psize z komorki gdzie trudno sie wpisuje polskie znaczki.)
opinie bazowalem na http://pclab.pl/art38839-21.html i innych stronach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 14:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Osobiście nie lubię schodzić poniżej zalecanych KLIK
A patrząc na kartę to do twojego configu będzie pasowała, nie będzie strat w wydajności w porównaniu z nieszczęsną 550Ti

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 15:13 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Sadze jednak ze amd i ati lepiej do siebie pasuja tak jak intel i nvidia i tez jestem zadowolony z tej twojej propozycji jednak wybiore sie do sklepu z fachowcami (dobrymi) i sobie z nimi pogadam na tematy zasilania i chyba jednak kupie sobie chiefteca 500w. Co ty na to? Moze podasz jakies inne zamienniki troche tansze i nie ustepujace wydajnoscia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 15:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Co do zasilania to Chieftec i OCZ (który mam) to bardzo dobre firmy, zawsze wychodziłem z założenia że na zasilaczu nie należy oszczędzać bo może nam to przysporzyć ogromnych kosztów spowodowanych uszkodzeniem podzespołów przez wadliwy PSU.
Osobiście mam AMD Phenom II x4 965 @ 3.6GHz i nVidię GTX570 jestem bardzo zadowolony z wydajności. Ja brałem zasilacz pod rozbudowę, przewinęły się przez niego już 3 karty z coraz większym zapotrzebowaniem na prąd (HD4200, HD5850, GTX570) i jednostka zasilająca zniosła to bardzo dobrze

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 cze 2012, 15:45 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
http://www.youtube.com/watch?v=03O5TGEe ... re=related

wg tego filmiku widac jak z obudowa jest dany zasilacz 400w a dodatkowo dolozony jest tam i5 wiec mysle ze na mojego bedzie wystarczajace


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2012, 00:28 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5032
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
W Polsce raczej nie dorwiesz zasilacza "Huntkey 400W", a inny. Powiększył Ci się budżet ?

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 cze 2012, 00:34 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Dalej oscyluje w granicach 500-700 zeta na kompa a ok. 2k na laptopa . Moze jakas rada z tym laptopem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 cze 2012, 01:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, 17:45
Posty: 585
Lokalizacja: 52.211975N ,21.020908E
Za 2k zł nie kupisz raczej nic co uciągnie BF'a. Co innego gdyby te pieniądze wsadzić w modernizację PC.

_________________
United Legions


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL