Teraz jest 21 paź 2020, 19:03

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 cze 2012, 17:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2011, 21:41
Posty: 919
Lokalizacja: Galicja
Sprawa jest następująca:
Gdy co jakiś czas sprawdzam ilość wolnego miejsca na dysku C(z dyskiem D nie mam żadnych problemów), za każdym razem wyświetla się inna liczba - raz mniejsza, raz większa. Wahania są niewielkie, bo nie większe niż 1GB, ale zawsze te liczby po przecinku są inne.

Gdy przed chwilą wypakowałem WinRarem na dysk D plik o wadze trochę mniejszej niż 2,5GB, wtedy dziwnym trafem ilość wolnego miejsca na dysku C spadła do 6GB(wcześniej się wahała koło 9GB).

Problem występuje już od jakiegoś miesiąca, ale dopiero dzisiaj pomyślałem nad tym, by to jakoś naprawić.

I tu pojawia się pytanie: Co mogę zrobić z tym problemem, by go rozwiązać? Czy to WinRar sprawia ten problem, czy coś innego? Proszę o pomoc, bo to zaczyna coraz bardziej irytować. Komputer wolny od wirusów.

_________________
!STOP! forumowym nekromantom!

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2012, 10:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Osobiście twierdzę że to nie jest problem, a prawidłowe funkcjonowanie systemu, gdyż podczas rozpakowywania winrarem program nie rozpakowuje na D lecz na C i później kopiuje z C na D, a możliwe śmieci w folderze temp pozostają. poczytaj o TEMP i gdy usuniesz jego zawartość po świeżo uruchomionym systemie to nic się nie stanie, lecz nie usuwaj nic podczas pracy w czymś, gdyż w owym katalogu zapisują się dane jeszcze nie zapisane 8)

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2012, 16:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2011, 21:41
Posty: 919
Lokalizacja: Galicja
Gdy usunąłem CCleanerem pliki tymczasowe, odzyskałem jakiś GB. A co z resztą danych? Coś jeszcze powinienem usunąć?

Na innym forum także poprosiłem o pomoc. Pozwolę sobie zarzucić linkiem: Klik

_________________
!STOP! forumowym nekromantom!

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2012, 17:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
Wyłącz hibernację, albo zmniejsz rozmiar pliku, który jest tworzony na jej potrzeby i ustaw stałą ilość pamięci wirtualnej. Poszukaj dużych plików na hdd - możne znajdzie się coś nietypowego.
Zostaje jeszcze usuwanie punktów przywracania systemu i czyszczenie go ze śmieci po service packu etc.

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL