Teraz jest 22 paź 2020, 02:26

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lip 2012, 09:23 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2012, 03:56
Posty: 4
Witam serdecznie :)
Trochę zmodernizowałem sprzęt i od jakiegoś czasu cieszę się grą w BF3 :D
Jednak nie było już mnie stać na wymianę procesora więc postanowiłem podkręcić poczciwego E7400 :)
Obecnie mam ustawione tak:
Zdjęcia
A dokładna specyfikacja kompa jest taka:

Procesor-Intel Core 2 Duo E7400
Płyta główna-Gigabyte GA-EP43-DS3
Ram-5GB DDR2-667
Grafika-ATI HD6770 1GB
Zasilacz-OCZ 550W

I pytanko do Was. Co można w tych ustawieniach zmienić żeby było "cacy"?
Jak się uda to dziś wpadnie jakieś lepsze chłodzenie, bo obecnie chłodzi stokowy wentylatorek :)
Liczę na Waszą pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2012, 13:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, 17:45
Posty: 585
Lokalizacja: 52.211975N ,21.020908E
Nie wiem jak kręci się ten procek ale ma tylko dwa rdzenie. Do "komfortowego" grania dobrze mieć już 4 jaja.
Niemniej życzę powodzenia. Ja bym pokombinował z mnożnikiem CPU. Później może napięcie zmienić.

_________________
United Legions


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2012, 00:03 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2012, 03:56
Posty: 4
Dzięki za jakikolwiek odzew :)
Już sobie w miarę poradziłem i BF3 chodzi w zadowalającym mnie tempie :)
Za niedługo planuję przesiadkę na 4 jaja i upatrzyłem to: http://allegro.pl/amd-phenom-ii-x4-965- ... 28880.html
Wiem, że słabszy od i5, ale cena jest dość atrakcyjna a jego moc "przerobowa" w zupełności mi wystarczy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2012, 11:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Jesteś świadom tego, że potrzebna będzie nowa płyta główna i najlepiej parzyste pamięci ( 5GB WTF?! ).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2012, 11:47 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2012, 03:56
Posty: 4
Tak jestem świadom :)
A te 5GB DDR2 jakoś tak się w czasie uzbierało :P
Stara płyta, procesor i ramy pójdą na sprzedaż i trochę grosza się zwróci. Zwłaszcza za ram, bo już ludzie się dopytują kiedy będę go sprzedawał :D
Myślę że pod koniec wakacji powinienem mieć już nowy sprzęcik :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2012, 09:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Ile mniej więcej będziesz miał kasy na nowy sprzęt??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2012, 14:41 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2012, 03:56
Posty: 4
Jeżeli dobrze uda mi się sprzedać stare podzespoły to tak mniej więcej 700/800 zł :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2012, 14:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Starczy. AMD Phenom II x4 965 + płyta główna + pamięci DDR3.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL