Teraz jest 17 paź 2018, 12:03

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 lip 2012, 14:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 maja 2010, 02:46
Posty: 551
Ciekawy przypadek ten z filmiku yt, koleś kupuje lapka z matrycą fullhd, żeby grać na 720p, zapomniał pewnie o tym, że tak zeskalowany obraz nawet przy detalach ultra wygląda gorzej niż w natywnej rozdzielczości na najniższych bez aa itp


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2012, 18:16 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Po wielu nieudanych probach instalacji win 7 na nim jakoś instalacja poszła dalej. Dzisiaj nie zdaże juz patchow sciagnać i mam nadzieje ze chociaż w single zagram i zdam relacje xD

------edit------

Też się dziwię no ale ja wybralem i7 z HD 1366 x 768 i bedzie git.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2012, 21:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
No widzisz poleciłem ci go a teraz masz go szybciej niż ja :D Mój z i5 ma być dopiero 13 sierpnia :( :( :( :( 2 tygodnie krócej od ciebie będę expił w bf3 :P

Testuj dobrze multi na medium / high i daj znać czy są spadki fps.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2012, 22:01 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Poinstalowałem prawie całe bloatware od intela i bez grania nie muli, choć lista procesów taka dupna przykuwa uwagę to wierzę że i7 to udźwignie. wlasnie instaluje bf3 jednak bede mial problem ze sciaganiem patchy bo mam neta tylko 1 mb :cry:
Zobaczymy jak to bedzie :D
Słyszałem że często przekładają daty premiery tego laptopa. Ogólnie po zainstalowaniu systemu chodził tak samo jak teraz (o zainstalowaniu sterów itp.)
Co do karty sciągnąłem wersje beta ze strony nvidii gdyż nie było zadnej oficjalnej dla tego modelu. Nie wiem natomiast skad sciagnąć sterownik zalecany przez lenovo. Jakby ktoś mogłby pomóc to moglbym powiedzieć czy jest jakaś duża różnica.


-------edit-------

Btw. fajna promocja na steamie jest. Transformers za 5euro tylko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sie 2012, 17:02 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Single bf3 wszystko ultra 40 klatek. W momencie ogromnych wybuchow min do 25ciu.

Multi dopiero za 10 godzin bo sciagam patche.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2012, 00:29 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5032
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
Oczekuj spadków FPSów w multi. Ściągnąłeś już patche i grałeś na multi?

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2012, 08:42 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Gralem i powiem wam ze pierwsze co to sprobowalem caspian border na 64rech xD a co tam .
Ze wszyatkim na ultra mialem nie mniej niz 20klatek i nie wiecej niz 40. Srednio bylo 30 klatek.
Nastepnie dalem cienie na niskie wylaczylem msaa i anizotropowe dalem na 1x i posiadam teraz 100 fpsow na metro i na caspianie 64 mam 50-80 klatek xD

--------edit---------

P.S. Sam sie nieco zdziwilem ze spadek fpsow byl nieznaczacy. Dla jasosci uzywalem opcji render.drawfps 1 a nie frapsowego cz innych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2012, 09:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
No to ładnie śmiga. Ja jak dostanę wersję z i5 to dam znać jak u mnie chodzi. Być może już za tydzien :)
Ciekawe jaka będzie różnica między tymi prockami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2012, 10:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Różnica będzie zauważalna. gkwiatkowski817 mam prośbę. Ile masz klatek na low na caspianie w i jak masz to na mapie back to karkard ile masz. Wszystkie mapy w 64 przetestuj.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2012, 22:28 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Dzisiaj pogram sobie na standartowych mapkach bez karkanda i powiem wam jak sie sprawuje.
Ale raczej tak wam powiem ze na niskich cieniach i bez msaa i anizotropowe na 1x mam 100 klatek to jak wsystko na low to pewnie bedzie 200 xD

EDIT:
Moze to i dziwne ale zadnego wzrostu fpsow nie bylo jak wszystko obnizylem na low.Srednia ilosc klatek ze wszystkich to 60-80


Ostatnio edytowano 5 sie 2012, 01:36 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Łączanie postów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sie 2012, 19:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
gkwiatkowski817 mam prośbę. Włącz frapsa ( nagrywanie ) i powiedz ile masz klatek na:
-wszystko na low
-mapa back to karkad, tryb duży podbój i najazd, 64 graczy
-mapa back to karkad, tryb duży podbój i najazd, 32 graczy

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sie 2012, 23:42 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
We wtorek powinienem miec na 100%czas nie wiem jak w poniedzialek. Przed testem mysle ze bedzie gdziesz 50klatek ale nigdy nie wiadomo. Filmiku nie zuploaduje gdyz mam 1mb neta i 25 kb/s uploadu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2012, 14:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
Też już dostałem swojego z i5 i pykam sobie na:
tekstury med
cienie med
efekty low
siatka low
teren med
dekoracja terenu med
MSAA off
AA Post low
rozmycie off
AF x4
oswietlenie off

vsync on

I super chodzi :D Przewaznie 50-60fps na 48 osób, spadki fps (do 30 :D ) byly tak zadkie ze juz wylaczylem licznik i na niego nie patrze tylko ciesze sie grą :) AA post polecam włączać bo bardzo ładnie wygladza krawedzie a nie powoduje spadku fps.

Na close quarters przy cieniach wysokich i AFx8 mialem czasem skaczący wykres CPU (Render.PerfOverlayvisible 1) dlatego jade na srednich i x4. Ale to jeszcze muszę kiedyś potestować co dokładnie wpływa na ten wykres. Paradoksalnie to wlasnie ciasne mapki z CQ są znacznie bardziej wymagające niż te ogromne mapy.

Generalnie bez problemu lapek uciągnie lepsze detale ale póki co dla mnie wygląda to już bosko :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2012, 15:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Spadki fps są spowodowane prockiem. i5 to w końcu dwu jajowiec. Według mnie mogłeś dozbierać do i7, byłoby o niebo lepiej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2012, 21:09 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Nie kazdy ma fundusze odpowiednie.
Jak probowalem przed chwila to te post aa to u mnie odbiera 10 fps. (na pustym serverze)


tekstury ultra
cienie ultra
efekty ultra
siatka ultra
teren ultra(low na caspienie jak kampie ze snipa zeby ludzi widziec)
dekoracja terenu ultra
MSAA off
AA Post low
rozmycie off
AF x1 (nie widze różnicy powiedzy innymi ustawieniami)
oswietlenie on


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL