Teraz jest 14 gru 2018, 12:04

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sie 2012, 21:19 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Widocznie. Jednak polecam grac na tych co podalem bez aa albo hbao lub ssao gdyz szczegoly sa malo widoczne i na texturach wysokich. pollecam tego lapka jest dobry jednakze ja sobie podlaczylem klawe od stacjonarki gdyz potrafi sie spocic moja reka jak trzymam na nagrzewajacej sie metalowej obudowie. W opakowaniu z nim jest tak jakby podstawka ze steropianu w ktorym byl zapakowany xD. Caly czas go trzymam na tym i nie przegrzewa sie i dysk tez ma dobre temperatury co w tym modelu jest problemem. Podczas grania mam sluchawki wiec nie slysze szumu jednakze moze on byc znaczny jak sie dzieje duzo rzeczy. Przy przegladaniu neta albo w corelu lub photoshopie cichutki i chlodniutki. Jedynym slabym elementem tej konfiguracji jest dysk twardy 5000obrotow.
W przyszlosci zmienie go na jakirgos ssd ale dopiero jak stanieja porzadnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 23:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 maja 2010, 02:46
Posty: 551
Podkładka ze steropianu - geniusz. W y580 można mieć aż 3 dyski zamontowane także jest w czym wybierać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 23:48 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Nie wiem skad informacje o trzech dyskach bierzesz. Z tego co sie wyczytalo przez 200 stron topicu o tym laptopie to okazuje sie ze tylko dwa ssd sie tam zmieszcza ale wejscie jest na JEDEN. Podklarka ze styropianu jest zaprojektowana przez producentow tego laptopa gosciu i jest to pokazane na instrukcji ze z opakowania w ktorym to dostalismy da sie zlozyc podstawke. Zanim sie w czyms wypowiesz to poczytaj troche.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2012, 00:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
Aby uściślić to wejście jedno na mSATA ssd jest. A dwa kolejne można dać w miejsce HDD i DVDromu więc w sumie można faktycznie 3 dyski walnąć :P

A to nie jest styropian tylko takie tworzywko jakieś dziwne miękko twarde hehe :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2012, 00:14 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Zamiast dvd? nikt taki glupi nie jest zeby tam wsadzac zamiast niego dysk. Nie chcial bym tez na HDD grzejacego sie do 55stopni wsadzac SDD za 500zeta


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2012, 01:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 maja 2010, 02:46
Posty: 551
gkwiatkowski817 zanim coś napiszesz to też pomyśl, z tego co mi wiadomo to styropian trzyma ciepło więc na podkładki niezbyt się nadaje. Zdziwisz się, bo jest wielu takich "głupców" którzy DVD używają tylko do instalacji systemu (choć i z tego można wybrnąć pendrivem) i dobrze jest mieć 2 dyski pod ręką, chociażby jeden ssd na system i zwykły na dane. SSD są dużo bardziej odporne na temperaturę i przede wszystkim upadki od zwykłych tależowców. Człowiek uczy się całe życie prawda? 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2012, 09:55 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Jakbys przeczytal post uzytkownika Kondziowy to bys sie dowiedzial ze material mi sie pomylil. Nie styropian a to bylo jaiies dziwne tworzywko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2012, 12:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
A kiedy on to pisał to skąd miał wiedzieć że się pomyliłeś?
:stupid: :omg:
Jestem przykładem kolesia który nie ma DVDromu, a jak potrzebuję to zawsze się coś wymyśli.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2012, 18:27 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Ja wole nic nie wymyślać tylko miec wszystko na pokladzie xD


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL