Teraz jest 28 wrz 2020, 06:30

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lip 2012, 17:31 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Witam!

Spalił mi się zasilacz i płyta głowna w moim pcecie i chciałbym sobie kupic laptopa poniewaz będe w czestych rozjazdach oraz chcialbym zabierac bf3 ze sobą xD
Szukałem laptopów jednakże jestem w tym temacie cienki (szczegolnie karty graficzne)
Mam tyle funduszy jak w temacie i oczekuję mniej wiecej jakiś 40-50 fpsow na niskich lub 30 na medium.
Czekam z niecierpliwością na propozycje.

---Edit---
Zastanawiam się nad
http://www.x-kom.pl/p/79121-notebook-la ... 850m.html#
Dobry wybór? Na jakiej innym sklepie internetowym znajde taniej? (kolega kupił na tej stronie 6miesiecy temu za 2500)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2012, 21:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
W tym momencie najlepszy do Battlefielda 3 jest Lenovo Y580. Ja zamówiłem w x-kom i dostałem zniżkę 100zł z okazji zamówienia przedpremierowego ( teraz czekam na dostawę)

Link do laptopa: http://www.x-kom.pl/p/79899-notebook-la ... vd-rw.html
Także cena za i5 + GTX 660M to 2849 zł !! Musisz tylko ich zapytać czy możesz liczyć na zniżkę jeszcze. Te leptopy mają być dostępne od poniedziałku. Na allegro są za 2949 więc bez prowizji w salonie na pewno oddadzą za 2849 :P Ale trzeba działać szybko póki premiery nie było tego lapka.

Chciałeś medium detale?
Uwaga - ten laptop ciągnie multiplayera na ULTRA. Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=fgIjrBiM5AI

Oczywiście aby wymiatać lepiej zejść z detali aby uzyskać stałe 60fps :)

W testach 660m wypada 50-90% szybciej niż 6850m z Acera który podałeś.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2012, 22:00 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Dla mnie jedyną wadą tego rozwiazania jest 15.6 cala w porownaniu do mojego 17.3
Zastanowie sie porzadnie. Dzieki za propozycje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2012, 22:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
uuu faktycznie nie zauważyłem, że chciałeś 17 cali. W tych się nie orientuję ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2012, 22:22 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
napisze do nich i się spytam o promo. A btw. skad dowiedziales sie o tej promocji?

Jeszcze jedno. ten na filmikach jest grane na Intel Core i7-3610QM 4x 2,30-3,30Ghz i na 8 gig ramu ale i tak go kupie xD

Na dodatek ten procesor jest dwurdzeniowy, wiec nie ma szans w bf3 na wysokich.


Ostatnio edytowano 28 lip 2012, 22:46 przez gkwiatkowski817, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lip 2012, 22:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
i5 też jest spoko do battlefielda :) O promocji dowiedzialem sie z forum nhl.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 11:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Ten laptop Lenovo Y580 jest super. Radzę dozbierać i go kupić. Jak widać dobrze ciągnie bf'a nawet na ultra. Cena ok 3800 zł. Warto!!!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 11:38 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Mam do wyboru
wersja 12 gb ram http://www.x-kom.pl/p/102933-notebook-l ... vd-rw.html
wersja 8 gb ram http://www.x-kom.pl/p/79909-notebook-la ... vd-rw.html
wersja 4gb ram http://www.x-kom.pl/p/79907-notebook-la ... vd-rw.html

Zdecydowałem sie na taka rozdzielczosc 1368 x 768. Czy to dobry wybór?
Wolalby mtaka gdyz performance kompa na 1600x900 moze powaznie spasc. A caly czas gralem wczesniej na 1400x900 i to na 19calowym monitorze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 12:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
Matryca Full HD jest super ale GTX660M nie ma aż takiego zapasu mocy. Tzn wszystkie gry z 2011 ciśnie w Full HD na ultra (Cod MW3 60fps :O) ale gry z 2012 już wymagają obniżenia detali w tak wysokiej rozdzielczości. Więc ze zwykłą matrycą HD starczy na dłużej. Ja kupiłem lapka głównie do gier, dlatego na pewno nie wybrałbym Full HD. Chociaż na pewno jest sweetaśna :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 12:31 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
A jakie rady co do wyboru ilosci ramu?
4,8 czy 12 gb?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 13:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
Co do ramu to sam nie wiem. Ja wziąłem 4gb bo w moim obecnym lapku od 4 lat mam 3GB i nigdy nie widziałem, aby zajęte było więcej jak 2,5gb choćbym nie wiem co robił a zwykle jest to 1,5GB. Także do zwykłych zastosowań pewnie 4 styknie ;P Ale jak masz na zbyciu gotówkę to ósemkę weź :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 14:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Bierz 8 GB. bardziej przyszłościowo. Warto.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lip 2012, 20:42 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Jestem jeszcze zadowolony bo się dowiedziałem że uczelnia moja przyszla posiada program MSDNAA i dostaje za darmo klucze do win 7, DreamSpark, Photosynth, Autodesk.
I tutaj moje pytanie czy jesli zainstaluje teraz system na tym lapku pirata (prosze o wybaczenie na te 3 miesiace) t oczy bez reinstalki da sie legalnie zmienic klucz?

-----edit-----
Zamowione na x-kom i oczekuje juz na potwierdzenie realizacji. Ile myslicie czeka sie na taka przesylke?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lip 2012, 02:09 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1102
W informacji o systemie jest opcja zmiany key'a, więc zawsze można zmienić.
Jeśli chodzi o ram to wystarczy jak najbardziej 8GB. A z przesyłką myślę że do 3 dni max.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2012, 12:55 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Już mam go w rękach. Wieczorkiem albo jutro opiszę jak dziala na nim bf3 xD


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL