Teraz jest 20 paź 2020, 21:42

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 paź 2012, 14:25 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2012, 16:10
Posty: 43
Witam, mam problem z paroma żeczami na swoim nowym PC.
1. Urządzenie zgodne z high definition audio - Nie można uruchomić tego urządzenia(Kod 10) Sterowniki mówi że aktualne nie wiem co co chodzi. Zrzucam na to winę, że podczas gier np. BF3 (ale i też inne) mam spadek do ok. 2 fpsów, klawiatura się odłańcza tak, że nie mogę zrobić nic prze pare sekund oraz jeśli trzymałe przycisk odpowiadający za np. biehanie do przodu to moja postać w grze cały czas to robi nie reagująca na moje polecenia, po ok. 5 sekundach wrzustko gra. Klawiatura działa, w grze mam znowu te 65 fpsów i jak nigdy nic mozna grać dalej.
2. Easy Tune 6 oraz moje sterowniki do karty dźwiękowej zintegrowane z Gigabyte GA-Z77MX-D3H VIA HD Audio Deck VT2021, a więc tak w ET6 tabele w CPU i Memory na siebie nachodzą z ich zawartością, całość wydaje się zbugowana-nie wiem czemu. Wrzystkie pozostałe zakładki są normalne. Jęśli chodzi o VIA, program działa, ale ma takie ciemno fioletowy kolor na środku, który zasłania przyciski.
[img ]http://imageshack.us/photo/my-images/685/pulpitwg.png/ [/img]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2012, 15:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2011, 20:31
Posty: 346
Wygląda na bałagan w sterownikach. Odinstaluj wszystkie, wyczyść rejestr i wszelkie pozostałości na dysku, po czym zainstaluj nowe. Będzie szybciej niż zgadywanie co jest nie tak. No chyba, że już to robiłeś?
Tak w ogóle to, które podzespoły są nowe? Płyta główna? Dysk może też?

PS
Byki popraw :)

_________________
Amor Patriae nostra lex! Sapere aude!
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2012, 15:23 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2012, 16:10
Posty: 43
Ok. Ale jak mam to zrobić ? Jeśli chodzi o urządzenie zgodne z high definition audio to zakażdym razem jak dam odinstaluj sterowniki to po restarcie ma ja zainstalowane, czy to wina rejestrów których nie czyszcze ? Nie wiem także jakie mam tam zainstalować.
Cały komputer jest nowy. Dodam, że już odinstalowałm zarówno ET6 jak i VIA i po ponownym zainstalowaniu to samo, ale nic nie kasowałem w rejestrach, jak to się robi ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2012, 15:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2011, 20:31
Posty: 346
Rejestr można choćby CCleaner'em (i generalnie używać go profilaktycznie co jakiś czas). Rejestr to bardzo ważna sprawa dla "zdrowia" systemu. Swoją drogą pozostałości (jakieś foldery) trzeba czasami "ręcznie" usuwać z dysków. Poszczególne urządzenia możesz też wyłączać w menedżerze i po tym odinstalowywać stery.
Co do szczegółów, kurcze Stary, trudno się będzie zdalnie dogadać :) Podstawowe sterowniki, kontrolery do wielu urządzeń W7 ma już w sobie zaimplementowane. Brakujące sterowniki (albo te niedziałające właściwie) szukasz na stronie producentów poszczególnych podzespołów.

Piszesz, że cały komp jest nowy. Dysk także (upewniam się he he)?
Konfig kompa też by się przydał :)

_________________
Amor Patriae nostra lex! Sapere aude!
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2012, 16:01 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2012, 16:10
Posty: 43
Ok. Rozumiem o co chodzi w rejestrach. Konfig kompa. Windows 7 HM 64-bit (orginal :wink: ), Płyta główna GIGABYTE GA-Z77MX-D3H, karta graficzna Gigabyte GTX 670, Dysk twardy Seagate Barracuda ( 1TB SATA 3), Zasilacz OCZ ZS 650W, procesor Intel Core i5-3570k Ive Bridge i Ram Kingston HyperX Genesis CL9 8 GB 1600MHz
Wrzysko nowe. Dysk też :wink: .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2012, 15:48 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Instalowałeś sam sterowniki ?? http://www.gigabyte.pl/products/page/mb ... /download/
Czy pozwoliłeś by Windows sam je pobrał ??

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2012, 23:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Co do wywalania sterów na 100% to polecam to:
http://www.programosy.pl/program,driver-sweeper.html
Bardzo małe, darmowe, przydatne narzędzie, mi się przydało po przesiadce z Radka na NV

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2012, 17:40 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2012, 16:10
Posty: 43
Sokar pozwoliłem aby w7 sam je pobrał.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL