Powitać,
kilka tygodni temu kupiłem telewizor
Samsung UE32F5000, zaraz po podłączeniu sprzętu do konsoli zauważyłem problem, mam delikatny clouding wokół ekranu, ale to jest nieoperacyjne niestety (specyfika podświetlania krawędziowego bla bla), moje szczęście, ale nie o tym. Mam też problem z "blue ghosting".
Krótko z czym to się je, podczas dynamicznych ruchów na ekranie krawędzie obiektów zostawiają niesmaczną niebieską poświatę..
Wada nie występuje tylko na konsoli PS3, ale również w normalnym trybie telewizyjnym, gdzie odbieram naziemną telewizje cyfrową, chyba, jakość jest przerażająca, więc to będzie chyba to, jednak blueray i full hd problem jest mały, lub go w ogóle nie ma bo tego nie zauważam, zjawiska bg.
Dzwoniłem do samsunga, przysłali mi "serwisantów" i wady nie stwierdzili, mam jednak pytanie do Was, co można z takim fantem zrobić, jest tutaj jakiś znawca? Czy to jest normalna praca telewizora LED? Próbowałem każdych ustawień, serwisant też coś próbował i jedynie zastosował "zalecane ustawienia dla zmniejszenia cloudingu", których to screena miał na telefonie. Po tym zabiegu telewizor wyglądał jakby był wyłączony, a na bg nic nie poradził..
Dodaje sample z neta i własne zdjęcie mojego przypadku.
http://www.youtube.com/watch?v=reCEQWc8I5Usprawdzałem w Kill Zone, to samo, beta BF4 też, GTA V, niestety to samo.
moja fotka. Rozmazana, bo jedną ręką kręciłem analogiem, drugą robiłem zdjęcie telefonem.
jeszcze raz podaje specyfikacje
Samsung UE32F5000jakie rady dla mnie? Telewizor ma aktualnie niecałe 3 tygodnie. W karcie gwarancyjnej mam wbite "sprawdzenie", brany był pod gry, dlatego wcisneli mi o 50 hz i 300 zł więcej..
Wysłać zdjęcie na maila samsunga, dzwonić jeszcze raz do nich, czy co? Wiem, że żadna z tych opcji nie zaszkodzi, ale dajcie jakieś opinie nt. w/w problemu. Ew. jakieś zaufane forum pomocy dla użytkowników telewizorów czy coś, pierwszy raz to opisuje tutaj.