Teraz jest 25 lis 2020, 22:05

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 cze 2005, 18:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2004, 17:18
Posty: 1913
Lokalizacja: Przasnysz-ewo
W związku z tym, że co tydzień pojawia się 5 nowych topiców na temat zakupu sprzętu, problemów z kompem, oprogramowaniem itp. powstał topic, w którym będzie można zadać pytania na te tematy stricte sprzętowo - programowe


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 21:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2005, 11:32
Posty: 95
Lokalizacja: Wawka- Imielin
To ja coś napiszę, żeby rozbujać temat, bo coś się wstydliwi zrobiliście;)

Jako, że znamy już w miarę dokładnie wymagania BF2, to co powiecie na taki sprzęt:

AMD Athlon 64 3200+ (Socket 939)
płyta Gigabyte K8NXP-SLI
grafa GeForce 2x 6600GT Gigabyte GV-3D1
zasiłka Chieftec 420 W z dwoma wentylatorami
ram Kingston DDR 3 x 512MB PC-400 (KVR400X64C25/512) CL2.5


Dysku i innych dupereli nie zmieniam;) Chyba o niczym nie zapomniałem :roll:

I jak, pociągnie na high :?: :twisted:

_________________
http://www.wilda.pl
igor@wilda.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 21:25 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2002, 15:00
Posty: 888
Lokalizacja: Żory
rogI napisał(a):
I jak, pociągnie na high :?: :twisted:



Hm... nie sadze :P :lol: :mrgreen:

_________________
a po alejach snów biegnie nas znów spora zgraja...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 21:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2004, 14:09
Posty: 1445
Lokalizacja: Warszawa
1. A Chieftec to pociagnie ?
2. 3 kosci ramu zadzialaja ? Plyty dual-ramowe chyba wymagaja 2 lub 4 kosci.

_________________
ex MON.BF2, ex eXploit, ex PRGK-42


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 22:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2005, 11:32
Posty: 95
Lokalizacja: Wawka- Imielin
maTTi - > rozumiem, to kupie 1GB, a potem dokupie drugi;)
co do chiefteca to chyba się nie martwie;) na benchmarku.pl robili testy z tą płytą i mocniejszym procem na chieftecu 360 i nic nie napisali o występujących problemach :wink:

_________________
http://www.wilda.pl
igor@wilda.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 13:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2004, 17:18
Posty: 1913
Lokalizacja: Przasnysz-ewo
ATi Radeon 9800Pro 128MB AGP opłaca się? :D

_________________
zło i Ch*j!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 14:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2005, 11:32
Posty: 95
Lokalizacja: Wawka- Imielin
Ja bym radził dodać trochę kaski, i kupić dużo bardziej przyszłościowy GeForce 6600GT. Naprawdę dobry sprzęt i obsługuje nowsze technologie (shadery i inne w wersji 3.0 a nie 2.0 jak Radeon)

_________________
http://www.wilda.pl
igor@wilda.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 14:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2004, 17:18
Posty: 1913
Lokalizacja: Przasnysz-ewo
a może powiem innaczej chce wydać na bebechy (procek, pamięć, płyta, grafa) 2200 zł co brać żeby za tą cene mieć najlepszy sprzęt? :twisted:

_________________
zło i Ch*j!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 15:30 
Offline
Oldboy Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2003, 19:56
Posty: 5348
Lokalizacja: Łódź (Desantowa:)
wponiedzialek kupilem gf 6800 za 1000zl i mysle ze powinienes nie myslec o innej grafie
do tego plytka asusa na nf2 za 350 zl i jakiegos bartonika z allegro
no i 2x 512 twinmosy... powinienes sie zmiescic

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 12:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2004, 11:11
Posty: 945
Lokalizacja: Koszalin
takie pytanko bo jade po pamiec w tym tygoniu - jakiej firmy ? (zamierzam wziac 512) Twinmos, Kingston, a jak sie sprawa ma z GoodRam ? prosilbym o szybka aodpowiedz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 13:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Gdzie w europie można kupić to ścierwo: http://www.intel.com/design/motherbd/bk/index.htm
W USA kosztuje tyle:
http://www.jncs.com/php/mblisting.php?mblist=mb-in
Nie zna ktoś jakiegoś dobrego europejskiego sklepu?

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2005, 16:19 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2002, 23:39
Posty: 1586
Lokalizacja: z Polska
Moja konfiguracja:
Plyta : Asrock K7S8X
Procek : Duron 1600
Pamieci : 512 MB Kingston , 512 MB Elixir
Karta graf : Radeon 9500 build by Ati nie moduje sie do konca na 8 potokow :/
Macie zestaw panowie sprzetowcy i teraz powiedzcie mi co i jak za jak najmniejsza kase wymienic. Dysponuje na ta chwile kwota jakichs 700zl. Po wakacjach bedzie lepiej z kasa, ale wolalbym za duzo na kompa nie wydawac. Co robic, co wymieniac a co zostawiac?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2005, 20:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2004, 11:11
Posty: 945
Lokalizacja: Koszalin
chcialem sprawdzic pamiec MemoTestem ale kuzwa zostawilem na 10 h kompa, wracam a tutaj 5% :o w sumie to w tle mialem odpalona tylko BitComete i watpie, ze to przez to az tak wolno szlo (powinno to trwac kilka godzin). mozecie polecic moze jakis inny program do testowania pamieci, ew. zrobilem cos nie tak ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2005, 20:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2004, 14:09
Posty: 1445
Lokalizacja: Warszawa
Goldmemory dosc ladnie znajduje nawet najmniejsze bledy. Odpalane z boot-dysku - test okolo 50min.

_________________
ex MON.BF2, ex eXploit, ex PRGK-42


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2005, 22:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2004, 11:11
Posty: 945
Lokalizacja: Koszalin
przy probie instalacji goldmemory wyskakuje mi blad:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL