Sandokan napisał(a):
Pograłem już więcej godzin i mogę już wypunktować prawdziwe powody dla których mało osób gra w PoE.
1. Nie zaliczanie do głównego rankingu.
2. Wielość modów do wyboru (każdy to ok. 1,6gb więc dla ludzi którzy mają neta 0,5mb to jest cały dzień ściągania), a serwerów z modami mało.
I właśnie to są powody braku graczy.
Sandokan napisał(a):
3. Mała ilość dobrych graczy. Jeżeli chodzi o PoE, to jest bardziej grywalna, ale przez to zbyt łatwo się zabija. Przez to nie grają tu naprawdę dobrzy "playerzy". Przykład: grając w BF2 zajmuję miejsce (serwer 64) zazwyczaj od 1 do 15. Na PoE nie schodzę poniżej 5 miejsca pomimo, że się nie wysilam specjalnie. Zabijanie z niemieckiego helikoptera, to już prawdziwe zabijanie z palcem w d... Pomijam tutaj fakt unikania świetnych działek przeciwlotniczych. Jednym zdaniem: łatwo zabić - łatwo zginąć.
Nie wiem co rozumiesz pod hasłem "naprawdę dobrzy playerzy" bo ci najlepsi to grają w BF2(no unlock), a tu masz "zapaleńców".Heli niemieckie/ukraińskie faktycznie dobre, szczególnie jak ktoś wie jak je zniszczyć

, sam lubię sobie poleżeć w trawie (z AA) i poczekać(smaruję się olejkiem z filtrem

)
Sandokan napisał(a):
Jeszcze napiszę o tym co mi się bardzo podoba i szkoda, że w BF tego niema.
1. Szybko poruszające się helikoptery transportowe.
2. Wielość i różnorodność map.
3. Działka naziemne AA nie są namierzane przez samoloty i helikoptery, do tego są bardzo skuteczne. Wreszcie jest jakieś zrównoważenie dla obrony człowiek vs. heli. Koniec bezkarnego ostrzeliwania piechoty.
4. Podręczne kity z działkami anty armor i anty air.
5. W niemieckich czołgach obsługa karabinu jest schowana. Super.
I właśnie o to chodzi, na modach grają ludzie którzy to LUBIĄ i nie patrzą na statsy.