A ja mam podzielone zdania.
Klasyczny MSBS- ładny, mnie się jako tako podoba. I tak- najważniejsze to kolba, i rozłożyć środek ciężkości na środek- wtedy, to karabin idealny. Kolba- fajna jest magpulowska CTR, ACR, od SCARa też ujdzie ( choć szczytem wygody nie jest, wiem, bo miałem okazję strzelac z ostrego i GBB ). Manipulatory- widać, że SCAR ze skóry obdarty. Można by nastawy ognia przełożyć bliżej palca, w kształcie znanym z G36- i co 45 stopni. Bolt Catch- tak samo jak w SCARze i eMce- jednostronny. Chwyt- zamiast tego eMkowego, powiedzmy Magpullowy MIAD czy TDI. No i przyżady celownicze polskie, magpulla lub troya.
Bezkolbowy- on jest piękny! Buttchest jest fajny, tylko można go wyprofilować/spróbowac regulować. W dodaku chwyt jak w OC-14- tuż pod lufą, przyczepiony do osłony- zły pomysł. Podejrzewam, że bullpupa ciąży do tyłu, i bez granatnika ciężko się z tym biega. Zamiast tego chwytu, to nakładka ( powiedzmy- orisowana jak M4 czy KAC G36 ), do tego montaż pod granatnik, chwyt, bipod i inne bajery. To może być super broń.
Ano- po kiego grzyba w środku chwytu transportowego druga szyna RIS? Na grzbiecie- ok, ale w środku?
Mam nadzieję, że popracują nad tym