Majłosz napisał(a):
Jakbyś się dokładniej przyglądnął, podobnie reszta to zobaczylibyście te krytykę. Jak nie łapiecie to wam napisze, czarno na białym, jesteście zbyt wolni! Rozumiem, że każdy ma swoje życie, i kasy na tym niema, (co doskonale wiem i nie trzeba mi tego udowadniać) ale jak już się za to wzięliście, to skończcie.
Taki jest plan, skończyć to co zostało rozpoczęte... nie odpowiada ci tempo? Mam rozwiązanie tego problemu... Naucz się czegoś co będzie przydatne dla naszego teamu a tempo wzrośnie.
Majłosz napisał(a):
Wiele osób czeka z utęsknieniem by pograć polakami, zrobicie ludziom niezły zawód jeśli dacie za wygraną. Jak ja kocham te polską mentalność, Polacy to chyba najgorzej przyjmują krytykę, lepiej jest mi nawrzucać, że bzdury pisze, a czego nie robie, zamiast się zastanowić, a może mam rację, ha?
Poczekaj, daj mi się zastanowić....
....
....
...już się zastanowiłem.... Hmm, może nie mam racji.... a może to ty się wreszcie zastanowisz czy przypadkiem nie jesteś w błędzie, ha?
Cieszę się że wspomniałeś o polskiej mentalności i o tym że tak wiele osób czeka by pograć polakami, ponieważ to jest idealny przykład polskiej mentalności -
czekanie na gotowe i narzekanie że nic nie zrobione i niczego nie ma, zamiast zrobienie czegoś by to zmienić. Tak, to idealny przykład i dziękuję że go podałeś bo właśnie tak to wygląda...
Ktoś chce pograć polakami i czeka aż ktoś inny zrobi tą armię zamiast samemu coś zrobić by ta armia powstała... tak jest przecież wygodniej, prawda? Mniej się namęczy człowiek a efekt ten sam
Ja to widzę w następujący sposób (punkt widzenia jaki wypracowałem po wielu miesiącach pracy nad projektem)...
Polska armia do PRa jest to tzw. community faction, czyli frakcją robioną przez społeczność graczy. To społeczność graczy ją tworzy, w tym wypadku polska społeczność głównie bo tak naprawdę jedynie polakom zależy na graniu polakami
Niestety żadna nowa frakcja nie weźmie się z powietrza i ktoś ją musi zrobić... co za tym idzie, w społeczności graczy musi znaleźć się odpowiednia ilość osób chętnych, z odpowiednim oprogramowaniem i umiejętnościami by stworzyć frakcje w miarę sensownym czasie (12-16 miesięcy, bo tyle to zajmuje jeżeli nie jesteś "nolifem").
Tempo powstawania polskiej armii jest adekwatny do stopnia zaangażowania polskiej społeczności w tworzenie tego projektu. Niestety taka jest prawda że "wiele osób" woli czekać na gotowe zamiast coś zrobić dla projektu... i nie mam do nich żadnego żalu, to ich suwerenna decyzja i szanuje to dopóki nie zaczynają sapać, bo działają mi na nerwy ludzie którzy wymagają od innych wysiłku samemu nic nie robiąc.
Tak więc jeśli ostatecznie nie powstanie polska armia to najwyraźniej w polskiej społeczności graczy nie ma wystarczającej liczby osób która to zadanie udźwignie, nie ma wystarczającego zainteresowania polską armią by powstała, najwyraźniej "wielu osobom" nie jest potrzebna do szczęścia skoro się nie angażują w jej powstanie... kilka osób tego projektu nie ukończy w satysfakcjonującym tempie.
Majłosz napisał(a):
Mam większe prawo/a niż ci się wydaje. Widzę, że para opadła i macie gdzieś wasze zobowiązanie przed ludźmi, że ten projekt powstanie. Jeśli tak jest w rzeczywistości to rzeczywiście nie mam tu czego krytykować i się udzielać bo ten PP zwyczajnie nie powstanie.
.. i tu jest problem w twoim rozumowaniu... nie ma żadnych zobowiązań! Dotarło? Nikt nikomu nie zapłacił, nikt nie podpisywał umowy ani nie obiecywał że powstanie.... Więc przestań nadużywać tego słowa i bić pianę bo nie masz racji! Jeśli tak jak twierdzisz mamy zobowiązania to
udowodnij to a przyznam ci rację.
Majłosz napisał(a):
Bieżcie przykład z Czechów, kolesie mają plan i robią, powiem dobitniej, biją was na łeb, szyję z znacznie mniejszym teamem. W takim tempie to ten Projekt nigdy nie powstanie, takie jest moje zdanie.
Emmm... NIE! Po raz kolejny się mylisz! Team Czechów jest większy od naszego.
Team Czechów
http://www.realitymod.com/forum/f404-czech-forces/69229-czech-forces-team-members.html, ja naliczyłem 16 osób...
W naszym teamie w tym momencie pracuje aktywnie 6 osób... (temat o teamie PP jest nieaktualny od jakiegoś czasu).
16 > 6 <= co to oznacza nie muszę chyba tłumaczyć....
Majłosz napisał(a):
Na szczęście do tego nie doszło, ale z waszym tempem prac to wkrótce dojdzie. Potraktuj to jako motywację do pracy.
Jeśli do tego dojdzie to projekt zostanie zamknięty to będę mógł wreszcie zająć się czymś poważniejszym i ważniejszym w moim życiu...
... tak na marginesie, to co wypisujesz nawet nie leżało leżało obok motywacji...
PS. Możesz już przestać wstawiać swoje wypociny ponieważ doskonale wiem jaki efekt chcesz uzyskać tymi postami... zbyt nachalnie drążysz temat by nie było tego widać więc daruj sobie... jest tylko jeden sposób by prace przyspieszyły,
wzrost liczby osób pracujących nad polską frakcją. Wjeżdżanie nam na ambicję nic tu nie pomoże.