Teraz jest 21 paź 2019, 17:57

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 cze 2007, 18:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lip 2005, 11:21
Posty: 2210
Lokalizacja: Warszawa
temat skierowany głównie do Miłosza, ale też do innych, którzy chcą robić mapki do PR'a.

Mapy pod PR'a robi się trochę innaczej niż mapy do podstawki. Wynika to z innych trybów rozgrywki, z dynamiki gry i wielu innych rzeczy. O czym pamiętać? Od siebie powiem tylko, żebyście robili DUŻE mapy! przynajmniej w rozmiarze 2x (4km2 - na przykład Basra), albo nawet 4x (17km2 - Kashan). Pamiętajcie, że jak stwierdzicie, że mapa jest za duża to zawsze można ją bez problemu ograniczyć. Jak zabraknie wam miejsca to zaczyna się problem.

Resztę powie wam pierwszy mapper Project Reality - przyklejone tematy na górze (koniecznie sprawdźcie! :!: ):

:arrow: http://realitymod.com/forum/f66-community-modding.html

_________________
ObrazekObrazek
Rosyjscy żołdacy, won z Gruzji!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 21:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2003, 14:02
Posty: 827
Lokalizacja: Oleśnica
Powiem prosto z mostu... na Gwałt potrzebujemy mapera!... cholera wszystkie prace idą w dobrym kierunku tylko nie kwestia map...! Jeżeli nawet nigdy się tym nie zajmowaliście ale macie chęci nie zaszkodzi spróbować... na stronie PR'a pełno tutków... a nasz team jak widzicie po ostatnich pracach zajety... po za tym niemądre by bylo np zaprzęgać do tej roboty modelarzy 3d itp...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2007, 21:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2007, 23:21
Posty: 34
Lokalizacja: Worcester UK
Paru kompetentnych ludziów by się jeszcze przydało,
bo w sumie niewielu nas jest, a pracy od gnoma.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2008, 01:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2007, 22:47
Posty: 54
Lokalizacja: Tychy
Ja bym chciał chociaż spróbować swoich sił, ale nie wiem skąd wziść edytor, na stronce pr jest jakiś link do ściągnięcia, ale plik jest na fileplanet :(. Nie idzie skądś indziej ściągnąć?

_________________
Obrazek
Obrazek
Polskie Community Men of War


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2008, 01:36 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
Po prostu wpisz w wyszukiwarce internetowej "bf2 editor 1.3"... po to są wyszukiwarki :D

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2008, 02:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2007, 22:47
Posty: 54
Lokalizacja: Tychy
Racja, coś mnie przymuliło i zapomniałem o cudzie pt google. Jakby ktoś szukał przez forumową szukajkę to odrazu mu pomogę ;).

http://programy.gamestar.pl/pobierz/gry/3062.html

Edit

No to się na mapowałem, map editor działa tylko z xp :(.

Edit2: Dobra poradziłem juz sobie wystarczy uruchomić w trybie zgodności, teraz spróbuje jakoś to załapać.

_________________
Obrazek
Obrazek
Polskie Community Men of War


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL