Teraz jest 21 paź 2019, 17:04

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2008, 02:12 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
GoLyPL napisał(a):
Jeżeli znacie jakieś dobre tortoriale to dajcie linki może i ja coś "wymodze" 8) spróbować zawsze można :D


http://www.realitymod.com/forum/f189-modding-tutorials/

http://bfeditor.org/forums/index.php?showforum=17

Na początek wystarczy :mrgreen:

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2008, 02:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2005, 21:41
Posty: 380
Lokalizacja: Radom
Pobawiłem się tym edytorkiem jakieś 2 godziny i powiem że to naprawde niezła zabawa nie myślałem że coś takiego może mnie wciągnąć( przynajmniej na początku jstem pełen optymizmu..) dzięki z ta turtoriale Ragni napewno wykożystam... i jedziemy dalej odkrywać ten edytorek :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2008, 06:06 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2007, 11:06
Posty: 235
Lokalizacja: CPM1a :P
no wiem ze wymagania itd itp ale w koncu to juz nie jest bf2. pr bedzie gotowy moze za rok a do tego czasu juz chyba kazdy kompa wymieni zeby mu targal crysisy, assasins creedy, alany wake i takie tam. lepiej na przyszlosc robic. jesli nie napakuje odpowiednio objektow to nie bedzie wygladac tak jak chce - realistycznie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2008, 15:39 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2008, 21:47
Posty: 446
Lokalizacja: Poznań
A co do tej obrony posterunku - Najlepiej by zrobić 1wszy spawn TYLKO w tej bazie a po powiedzmy 1minucie dało by rade w innych bazach. to by zapobiegło sytułacji kiedy jedzie eskadra polskich pancerniaków na odsiecz a talibowie campią se już na posterunku ze swoją flagą

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2008, 17:24 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2007, 11:06
Posty: 235
Lokalizacja: CPM1a :P
nie wiem czy o tym wspomnialem ale ten posterunak MA upasc 8) a my (polacy) mamy go odbic... i to bez rosomakow ;) ale rozgrywka moze sie potoczyc roznie. pierwsza minuta bedzie decydowac o calym meczu :)

sprawdzalem odleglosci od flag i centrum wioski jest ok 400m od posterunku. w sumie blisko ale zakladalem na poczatku ze wioska ma przylegac do miasta. poza tym to mapa dla piechoty wiec 400m marszu to sporo... nie bedzie trzeba czolgiem strzelac ani latac samolotem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2008, 18:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2003, 14:02
Posty: 827
Lokalizacja: Oleśnica
B i ich przeciez nei będzie... z założenia najcięższym sprzętem będzie APC :]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 mar 2008, 23:08 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2008, 21:47
Posty: 446
Lokalizacja: Poznań
jeśli polacy by mieli wyjść w najbliższym PR tylko w części [tzn piechota ew. jakis lekki pojazd] to wypadałoby zrobić mapę 16osobową jako takie demko ^^

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2008, 02:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2003, 14:02
Posty: 827
Lokalizacja: Oleśnica
Gapis napisał(a):
jeśli polacy by mieli wyjść w najbliższym PR tylko w części [tzn piechota ew. jakis lekki pojazd] to wypadałoby zrobić mapę 16osobową jako takie demko ^^

Nie będzie takiej potrzeby... mamy swoje plany i się ich trzymamy... na razie zdradzę iż nasze mapy będą szły bardziej w kierunku takich jak EJOD czy Archer niż takich jak Kashan czy Fools Road...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2008, 02:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2005, 21:41
Posty: 380
Lokalizacja: Radom
Czyli pustynia... i talibowie jak sie domyślam... . Nie wiem jak wam ale mapki typu Archer kopletnie mi nie pasuja wiem że w sumie one najbardziej odwzorowują realia z jakimi sie można spotkać i iraku czy awganistanie ale są nudne jak nie wiem co. Zagrałem w Archera kilka mapek i powiem że nie przypadła mi do gustu ta mapa, nie ma w niej konkretnej walki wszystko na odległość ( snajperka miałem 33-0 aż musiałem uzupełniać amunicje 2 razy) i na dodatek jakoś tak pusto. Z koleji mapy zalesione Bi Ming (świetna mapa) czy Al Basrah są poprostu wyborne, jest gdzie się zchować przed ostrzałem, przyczaić , obejść nie dostrzeżonym czy mapa której foty udostępniliście, moiasto, walki uliczne czy chociaż by zieleń na mapie, rzeki, drzewa to musi być, nie wiem jak inni ale mi takie realia odpowiadają. A co do mapy typu EJOD to juz co innego konkretne cele nie wiem milej dla oka... może jestem estetą ale mapy na których jest tylko piasek, kamienie i wielkie góry nie podchodzą mi. I w sumie to przecież nie muszą być takie mapy pustynne można ukazać bliską przyszłość. PL-RUS map dzieje się coś czy juz czerwonej gwieździe już się odmieniło.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2008, 10:46 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2007, 11:06
Posty: 235
Lokalizacja: CPM1a :P
moge zapewnic ze moja mapa bedzie przeciwienstwiem Archera :) tez mi ani troche sie nie podoba, a nawet jest najgorsza mapka dla mnie. nie do grania. zgadzam sie ze albasrah to elita i do tego typu map wlasnie daze. moja bedzie mniejsza ale nie znajdziesz jakiejs pustki i zawsze bedzie sie za czym schowac. dam tez kawalek pustyni ale nie bedzie ona w centrum rozgrywki i nie bedzie trzeba po niej chodzic.

a co do mapek pol - rus to chodzilo mi po glowie zeby cos z tym ruszyc ale doszedlem do wniosku ze bez nowych obiektow nawet nie ma co zaczynac, bo jak mozna zrobic cos europejskiego z modeli middle east czy china...

BTW:
http://www.realitymod.com/forum/f18-pr- ... 0-5-a.html
:D :D :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2008, 19:49 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2007, 11:06
Posty: 235
Lokalizacja: CPM1a :P
pisze tutaj do wszystkich ktorzy chca pomoc w tworzeniu mojej mapy...

potrzeba mi ciekawych obrazkow z afganistanu, jesli jakies znajdziecie to byl bym wdzieczny gdybyscie je tutaj wstawili. im wiecej pomyslow tym ciekawsza bedzie mapka. najbardziej potrzebne mi sa obrazki z duzych afganskich miast.

wczesniej sam szukalem materialow ale biorac pod uwage ze mam teraz malo wolnego czasu a kazda wolna chwile poswiecam na robienie mapy w trybie blyskawicznym ;) przydala by mi sie taka pomoc. z kory dzieki dla dobroczyncow ;)

screeny z postepow w ramach zachety ;)
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2008, 20:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 maja 2005, 22:30
Posty: 258
Lokalizacja: Warszawa
Proszę

TO Ci sie chyba bardziej przyda

I jeszcze inne zdjęcia
Zdjęcia
Kabul
AFGAN (tam po prawej możesz wybrać miasto/krajobraz - może się przydać)

_________________
Światełko w tunelu — to reflektory nadjeżdżającego pociągu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2008, 21:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2005, 21:41
Posty: 380
Lokalizacja: Radom
A więc mam nadzieje że foty się przydadzą i na przyszłość zapisz sobie tą strone niesamowita ilość różnorakich zdjęć...http://search.pbase.com
http://www.pbase.com/image/12739794
http://www.pbase.com/image/78398872
http://www.pbase.com/image/47971917
http://www.pbase.com/image/36950374
http://www.pbase.com/image/91805661
http://www.pbase.com/image/44777341
http://www.pbase.com/image/68488038
http://www.pbase.com/image/91558818
http://www.pbase.com/image/57158838
http://www.pbase.com/image/66671781
http://www.pbase.com/image/47971922
http://www.pbase.com/image/44778601
http://www.pbase.com/image/57158886
http://www.pbase.com/image/34184855

i jeszcze wiele innych jezeli zechcesz to moge jeszcze poczukać... mam nadzieje że o takie foty chodziło

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2008, 21:16 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2007, 11:06
Posty: 235
Lokalizacja: CPM1a :P
dzieki chlopaki, foty eleganckie. juz mam kilka pomyslow. szkoda tylko ze nie mam takich fajnych obiektow do dyspozycji...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2008, 15:50 
Offline

Dołączył(a): 14 maja 2006, 22:56
Posty: 380
Lokalizacja: Lublin
Ha, mój człowiek w polish project team donosi, że pojawił nowy screena z mapy: :)

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL