Teraz jest 20 wrz 2018, 22:13

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 sty 2010, 19:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2007, 10:10
Posty: 917
Lokalizacja: okolice wawy
eotech tak, ale z tego co wiem jako optyka miał być użyty Specter DR :shock: mam nadzieje że plany się "trochę" zmieniły...

Cytuj:
Taka dana moglaby być uzyta jako dekoracja bazy na niektorych mapach.
według mnie bdb pamysł

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 sty 2010, 20:54 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2008, 21:47
Posty: 446
Lokalizacja: Poznań
Eotecha ma Polish Project od Norwegów.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 00:07 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
bagno napisał(a):
No ale celowniki do beryli chyba się przydadzą, co? Ragni?

Eotecha już mamy.... scope w trakcie modelowania.

bagno napisał(a):
eotech tak, ale z tego co wiem jako optyka miał być użyty Specter DR :shock: mam nadzieje że plany się "trochę" zmieniły...


Tak........ zmieniły się.


PS. Vilas nadal czekam na twój numer gg lub email do kontaktu z tobą (oprócz PM na forum).

PS2. W ciągu najbliższego miesiąca mogę być słabo dostępny ;)

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 14:52 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2010, 10:44
Posty: 15
Obrazek

ten Elcan ? ale jego ma chyba tylko GROM do HK416, wg. moich researchów jedyna realistyczna opcja dla regularnego żołnierza to EOTECH i po jednym PCS 5 lub PCS 6 na pluton (zamiast NSPU2 na AKMS, które też oczywiście mam )
a Wy robicie "zwykłą armię" czy GROM ?
bo google potrafi oszukać, pełno Airsoftowców lub fanatyków broni z Kanady czy USA kupuje Beryla "commando" (nie istniejącego w wyposażeniu WP) i robi "customize" dając ELCANA
w necie można spotkać zdjęcia Beryl Commando + Elcan Specter
ale w realu... nie ma takiej opcji z tego co ja wybadałem :]
Commando wogóle nie był zakupiony, a Specter kupiono dla GROMU i do 416-tek
ja się skupiam na "zwykłym wojaku z misji", YACiek robi GROM, mamy umowy o niekonkurencji poniekąd :) więc ja GROMu nie tykam, ale zrobiłem Elcan Specter DR, zrobiłem AG36 podwieszany do HK 416 dla niego
jeszcze jedna rzecz - skoro AS, SMDI, NOHQ działa - to połowe roboty macie z czapy
AS używam głównie do żołnierzy, SMDI pojazdy i broń , nie robię zbyt skomplikowanych shaderów, inaczej by addony miały setki MB i nikt by ich nie ściągał
tylko załatwcie coś co zaimportuje siatki z koordynatami UV sobie
mogę tez pomóc/podzielić się "optyką" celownikami , czyli pliki w TGA z kanałem Alfa
ale mam głównie "ruskie" celowniki
tak naprawdę Polski sprzęt jest "tajemnicą", nigdzie nie można znaleźć informacji o siatce PCS, nigdzie o tym jak widać przez CWL-1
znajomy żołnierz mi tylko powiedział jak mniej więcej to wygląda
podobno PCS to zwykły crosshair
a CWL to 3 linie i punkt czerwony
ale nie wiem
bo bardzo dużo skupiam się na Rosyjskim sprzęcie ( http://www.armaholic.eu/vilas/scr/screeny.rar ) i to muszę skończyć jako projekt , Polski addon to dla mnie drugi projekt o równorzędnym priorytecie

http://www.armaholic.eu/vilas/scr/th1wip.jpg
http://www.armaholic.eu/vilas/scr/th2wip.jpg
http://www.armaholic.eu/vilas/scr/th3wip.jpg

Honkera i tak robię nowego bo poprzedni był żałosny i z OFP jeszcze

co do maila i GG, też napisz :P
ale ja rzadko bywam, ale może da sie złapać, bo niestety mam dużo zajęć i dlatego rozumiem, że Wy też i szybciej by poszło

ale podkreślam - siatki sa w P3D z Oxygena a nie w 3D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 16:42 
Offline

Dołączył(a): 30 lis 2008, 11:13
Posty: 267
Lokalizacja: Świdnik
W sprawie broni i wyposażenia WP, to i ja coś mogę powiedzieć.

Z tego co mi wiadomo, EOtech występuje również z monookularem noktowizyjnym ( w PR można uznać to za 3/4x Magnifer. Zamiast kombinować z lunetami ( PSO czy POSP się nie da, nie ;) ), można zrobić taki myk, i wstawić tę lunetkę przy EO.

My nie robimy GROMU ( to nie BF2- SF). Tu mają być podstawowe jednostki wojskowe, a to, że WP ma mix każdego sprzętu, to już nie nasza wina.

PCS 5 czy PCS 6 to chyba... noktowizory ( takie jak NSPU2? ). Więc one też odpadają.

Elcan Specter- to GROMy do swoich Bushmasterów i H&K.

Można też założyć M145 ( taki, jak na M249 ).
ACOG odpada, Aimpoint z lunetką ( jak do EO ) też odpada, ELCAN też, PSO/POSP również...

To co nam zostaje?


Nie wiem... brakuje mi już chęci i pomysłów- jak coś, to piszcie, a się odezwę ;)

_________________
W Battlefield 2- [PL]residentMatriX
W Project Reality- NaviX.PL

Let's rock&roll...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 19:29 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
residentMatriX napisał(a):
PCS 5 czy PCS 6 to chyba... noktowizory ( takie jak NSPU2? ). Więc one też odpadają.


Niezupełnie, według specyfikacji producenta (PCO) jakie dorwałem w formie pdf. jakiś czas temu celowniki te mają zoom odpowiednio x2.4 oraz x2.2

Dla porównania celowniki broni chińskiej w PR mają zoom x3

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 19:38 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2008, 21:47
Posty: 446
Lokalizacja: Poznań
Może kit Combat Enginera dostałby HK416? byłaby to jakaś odmiana.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 20:50 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2010, 10:44
Posty: 15
jeśli chodzi o realizm :
lata uprzednie:
AKMS , PKM, PM84, AKM, SWD, Strzała/Grom PLOT, RPG7V z PGO7, jednostki zwiadu wyciszone AKMS, AKMS z NSPU2
obecnie:
Beryl, Beryl + EOTech, Beryl + PCS5/6 (tak, to taki celownik jak NSPU lub jak AN PVS), UKM, Mini Beryl, Sako ,

POSP ? to jest celownik na balistykę o niższej prędkości do Sajgi na shelle myśliwskie

PSO tak, ale do SWD, na Beryla nie założysz przecież

ale jak macie HK 416 to mój Elcan Specter DR pasuje jak ulał bo zakupiliśmy

od biedy można dać na Beryla też, w końcu na szynie pójdzie :) ale to Wasz projekt
ja u siebie robię po swojemu, Wy u siebie robicie jak sami uważacie, ja tylko mogę doradzić zgodnie z moją wiedzą w stronę "realizmu" choć niestety mniejszego bajera ;)

wiadomo, gry i gracze lubią Rambo, a realizm jest inny, np. taki, że mamy kiepskie kamizelki a w poborze w razie wojny moi koledzy mieli AKMS w wieku ich rodziców i zapas 4 magazynków, środki do czyszcenia butów, klapki pod prysznic itp :)

ale jak walczyć mają żołnierze w nocy ? takie NSPU na AKM i PCS na Beryla to super przewaga bo można celować w nocy
np bo zapewne w BF jak i w Armie - nie da się naraz mieć noktowizor i lunetę karabinu (realizm) ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 21:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2007, 10:10
Posty: 917
Lokalizacja: okolice wawy
Obrazek


Cytuj:
Jedna osoba w drużynie będzie wyposażona w dedykowany noktowizyjny celownik strzelecki PCO PCS-5 w wariancie dostowanym do instalacji na szynie Picatinny




Mysle ze mozna dac ten celownik jako powiekszajacy 3x-4x razy, niewiem jakie plany maja tworcy pppr, ale ten sie bardzo ladnie prezentuje.


ps.sory za brak polskich znakow.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 22:35 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
Według tego źródła producenta: http://www.pcosa.com.pl/images/foldery/PCS56.pdf PCS5 jest stworzony głównie dla broni kaliber 7.62. Natomiast PCS 6 jest dla broni PCS 5.56. Tak przynajmniej jest w ulotce producenta... co ciekawe na zdjęciach celowniki montowane są "według potrzeby chwili" ;)

Osobiście wolę PCS 6 dla beryla :)
Obrazek

...a PCS 5 dla PKMa :D
(gdzieś nawet widziałem zdjęcie z takim sprzętem na prezentacji kolejnej zmiany w afganistanie ale teraz jakoś nie mogę znaleźć by wkleić ;) )

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 22:48 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2010, 10:44
Posty: 15
ja do Army zrobię 2 wersje 5 i 6, ale mówie , to od Was zależy jak wyposażycie i pamietajcie że pliki mam P3D tylko , bo robię w Oxygenie a nie 3DMax


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 23:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2007, 10:10
Posty: 917
Lokalizacja: okolice wawy
Ragni napisał(a):
Według tego źródła producenta: http://www.pcosa.com.pl/images/foldery/PCS56.pdf PCS5 jest stworzony głównie dla broni kaliber 7.62. Natomiast PCS 6 jest dla broni PCS 5.56. Tak przynajmniej jest w ulotce producenta... co ciekawe na zdjęciach celowniki montowane są "według potrzeby chwili" ;)

Osobiście wolę PCS 6 dla beryla :)
Obrazek

...a PCS 5 dla PKMa :D
(gdzieś nawet widziałem zdjęcie z takim sprzętem na prezentacji kolejnej zmiany w afganistanie ale teraz jakoś nie mogę znaleźć by wkleić ;) )



Wasza decyzja... Czekamy na werdykt :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 23:55 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
XerxesPL napisał(a):
Przecież ta nasza Polska armia to płakać się chce,oni wogóle mają śmigłowce szturmowe? dla nich kupienie 8 UAV to wyczyn jeszcze starych modeli


To nie jest odpowiedni temat by dyskutować o kształcie naszej rzeczywistej "nie-wirtualnej" polskiej armii ani decyzji polityków odnośnie jej wyposażenia. Proszę o powstrzymanie się od takich wypowiedzi albo będę zmuszony wyczyścić temat z tak zwanego "offtopu" i usuwać posty (albo w ostateczności zamykać tematy).

Jeżeli nadal chcesz kontynuować temat jaki rozpocząłeś zapraszam do innego najbardziej odpowiedniego tematu: => http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=70&t=30688 i tam kontynuuj dyskusję :)

Inne osoby udzielające się w tym temacie prosiłbym o nie odpowiadanie na powyższego posta gdyż nakręci to tylko spirale offtopu. Jeśli nie możecie wytrzymać i musicie odpowiedzieć użyjcie systemu prywatnych wiadomości (PM).

Dziękuje za uwagę ;)

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2010, 19:34 
Offline

Dołączył(a): 16 mar 2007, 22:44
Posty: 26
Lokalizacja: Wloclawek
vilas napisał(a):
ja do Army zrobię 2 wersje 5 i 6, ale mówie , to od Was zależy jak wyposażycie i pamietajcie że pliki mam P3D tylko , bo robię w Oxygenie a nie 3DMax



Vilas podeślij pliki *.P3D, a postaram się zmienić je na *.3ds i zobaczę czy uda mi się konwersja miedzy tymi dwoma programami.
Jak coś to PW to podeśle CI email

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 mar 2010, 23:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2009, 15:02
Posty: 2054
Lokalizacja: Stumilowy las
Odświeżę temat.
Jeżeli PR wchodzi w Arma2 to może by tam też zrobić jednostki polskie?
Jeżeli vilas już "co nieco" ma.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL