Teraz jest 21 paź 2019, 18:03

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pere pytań
PostNapisane: 3 kwi 2008, 18:35 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2008, 17:07
Posty: 66
Witam jestem tu nowy i chciałem się dowiedzieć paru rzeczy a mianowicie:

1) jak idą prace nad modem bo coś nie ciekawie tu na forum :?:
2)są jakieś screeny czy video z modu :?:
3)czy jest jakaś strona główna naszego polskiego modu :?:
4)Może po zrobieniu tego modu można by wykorzystać to co się zrobi i zrobić całkiem nowy mod do BF2 np. Rosja atakuje Polskę i wiecie wojna inne kraje przybywają z odsieczą Polsce Rosji np. jakieś japonce czy coś i wojna totalna na terenach POLSKI ROSJI itd. i by się zrobiło kilka frakcji jak np. Niemcy, Wielka Brytania, Francja, Polska, Rosja, Japonia itd. albo zamiast tego fikcyjnego planu można by zrobić coś w Afganistanie frakcje np. Polska, Ameryka, Wielka Brytania , Cywile itd. i też tam walczymy z terrorystami czy coś :?: :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 3 kwi 2008, 19:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2005, 09:15
Posty: 122
Lokalizacja: Szczecin
Może od razu nową grę zrobimy co chłopaki ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 3 kwi 2008, 20:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
haki napisał(a):
Witam jestem tu nowy i chciałem się dowiedzieć paru rzeczy a mianowicie:

jak idą prace nad modem bo coś nie ciekawie tu na forum :?:
są jakieś screeny czy video z modu :?:


poszukaj w tematach

haki napisał(a):
czy jest jakaś strona główna naszego polskiego modu :?:


właśnie na niej jesteś

haki napisał(a):
)Może po zrobieniu tego modu można by wykorzystać to co się zrobi i zrobić całkiem nowy mod do BF2 np. Rosja atakuje Polskę i wiecie wojna inne kraje przybywają z odsieczą Polsce Rosji np. jakieś japonce czy coś i wojna totalna na terenach POLSKI ROSJI itd. i by się zrobiło kilka frakcji jak np. Niemcy, Wielka Brytania, Francja, Polska, Rosja, Japonia itd. albo zamiast tego fikcyjnego planu można by zrobić coś w Afganistanie frakcje np. Polska, Ameryka, Wielka Brytania , Cywile itd. i też tam walczymy z terrorystami czy coś :?: :D


powoli powoli bo sie...

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 4 kwi 2008, 02:54 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
haki napisał(a):
1) jak idą prace nad modem bo coś nie ciekawie tu na forum :?:
2)są jakieś screeny czy video z modu :?:
3)czy jest jakaś strona główna naszego polskiego modu :?:


Zalecam poczytać starsze posty 8)

Grałeś w mod do BF2 o nazwie Project Reality?

haki napisał(a):
4)Może po zrobieniu tego modu można by wykorzystać to co się zrobi i zrobić całkiem nowy mod do BF2 np. Rosja atakuje Polskę i wiecie wojna inne kraje przybywają z odsieczą Polsce Rosji np. jakieś japonce czy coś i wojna totalna na terenach POLSKI ROSJI itd. i by się zrobiło kilka frakcji jak np. Niemcy, Wielka Brytania, Francja, Polska, Rosja, Japonia itd. albo zamiast tego fikcyjnego planu można by zrobić coś w Afganistanie frakcje np. Polska, Ameryka, Wielka Brytania , Cywile itd. i też tam walczymy z terrorystami czy coś :?: :D


Uwielbiam takie posty... od razu mi się sarkazm załącza :twisted: Ale ponieważ jesteś nowy więc go wyłączę 8)

Czy zdajesz sobie sprawę jak wiele czasu, pracy i nerwów kosztuje stworzenie nowej frakcji (o tworzeniu całego moda od nowa nie wspomnę)? Po tym co napisałeś zakładam że nie. Wszystko pięknie... nowe frakcje, mapy, pojazdy, bronie itp... tylko że to wszystko samo się nie zrobi.

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 4 kwi 2008, 13:38 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2008, 17:07
Posty: 66
No modele to nie problem bo zajmuje się grafiką 3D i mam mnóstwo modeli wojskowych pojazdów broni budynków i wiele wiele innych :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 4 kwi 2008, 14:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2003, 14:02
Posty: 827
Lokalizacja: Oleśnica
Niby tak ale prawda taka iż to iż model 3d dobrze wygląda nie znaczy iż nadaje się do gry.... prawda taka iż chyba więcej czasu zajmuje nam optymalizacja modeli pod grę niż sam proces tworzenia (nie mówiąc o tym iz kilka trzeba było robić od nowa z tego powodu...)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 4 kwi 2008, 19:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
haki napisał(a):
No modele to nie problem bo zajmuje się grafiką 3D i mam mnóstwo modeli wojskowych pojazdów broni budynków i wiele wiele innych :D


to może być się tak sam coś zrobił dla moda hmmm ?

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 4 kwi 2008, 20:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2005, 09:15
Posty: 122
Lokalizacja: Szczecin
To się pochwal co tam masz :D, pamiętaj że modele muszą być w 100 % twoje a nie znalezione w necie .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 5 kwi 2008, 16:25 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2008, 17:07
Posty: 66
a co chcecie zobaczyć ???? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 5 kwi 2008, 16:52 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2008, 17:07
Posty: 66
Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy do teamu nie potrzebujecie dźwiękowca, bo jestem dobry w modernizacji dźwięku i mogę załatwić praktycznie każdy dźwięk albo mogę dostarczać tekstur w dużej rozdzielczości czołgów ludzi itd. :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 5 kwi 2008, 18:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2003, 14:02
Posty: 827
Lokalizacja: Oleśnica
Jeżeli chcesz rzeczywiście pomóc to proszę bardzo my chętnie tą pomoc przymniemy mam tylko nadzieję iż mówisz serio (bo ludzi z dobrymi chęciami było dużo... ale tylko niektórzy rzeczywiście pomogli) mówię to po to żebyś się zastanowił czy na pewno masz czas i chęci gdyż jeśli mam być szczery liczenie na kogoś kto potem mi mówi iż jednak nie da rady sprawia na prawdę duże problemy (nie raz tak było) i opóźnia prace gdyż mogłem po prostu dany temat zlecić komuś innemu... Ale jeżeli jednak chcesz rzeczywiście pomóc pokaż tu swoje prace 3D i najlepiej zgłoś się na PM lub napisz na moje GG wtedy pogadamy ew dam ci jakąś robótkę próbną aby zobaczyć co umiesz...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 11 sie 2008, 19:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sie 2008, 13:12
Posty: 54
Pewnie zaraz zostanę opieprzony za "bawienie się w archeologa", ale chciałem zapytać o coś czego nie mogłem znaleźć, a ten temat mi się wydaje odpowiedni. Czy w Polish Project będą nowe funkcje z 0.8? Na przykład przyrządy celownicze 3D?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 11 sie 2008, 19:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lip 2005, 11:21
Posty: 2210
Lokalizacja: Warszawa
Nie będzie Polish Project w wersji 0.8. Najwcześniej w 0.9. I oczywiście polska frakcja będzie w pełni kompatybilna w wersją w której będzie. Czyli jak polska frakcja pojawi się w 0.9 to będzie miała wszystko to co inne armie w 0.9.

_________________
ObrazekObrazek
Rosyjscy żołdacy, won z Gruzji!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 1 maja 2010, 01:43 
Offline

Dołączył(a): 30 wrz 2009, 05:47
Posty: 2
Mam pytanie dotyczące map w PR-PP , mogą być różne czy muszą się trzymać jakiegoś typu, np tylko mapy pustynne. Pytam się bo zaczynam zabawę z edytorem map i zastanawiam się czy uczyć się robienia map w typowym lesie czy uczyć się stawiając miasta w sercu pustyni


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pere pytań
PostNapisane: 1 maja 2010, 02:32 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sie 2007, 12:59
Posty: 913
Lokalizacja: Świnoujście
Nie musisz trzymać się jednego typu... ważne by mapa była grywalna.

Dobrze by też było aby lokalizacja była w miarę realna (teren na którym mogliby w niedalekiej przyszłości walczyć nasi żołnierze... taka na przykład Antarktyka odpada)... rozmiar 2x2km lub 4x4km

_________________
Obrazek
REKRUTACJA OTWARTA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL