nie wiedziałem że kontakt ze mną jest taki trudny, jestem na 6 forach, wszędzie prawie przy awatarze jest mój mail
ludzie z Project Reality dla Rosji czy Afryki dostali modele jakiś czas temu
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
wracając już stricte do tematu - rozumiem , że każdy ma ambicje - sam bym sie wkurzył jakby mi ktoś powiedział o propozycji zastąpienia mojej ciężkiej wielo-setno-godzinnej pracy
dlatego się nie narzucam i zrozumiem, gdy ktoś uzna "zostaje przy swoim" , bo w końcu w moddingu darmowym o to chodzi, by osoba co to robi - miała z tego zabawę
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
nie mogę dac tego, co ma tekstury (częściowe) BISu, dlatego, że nie chce konfliktu z wydawcą Army
Beryle są oparte na BIS, więc tu problem
ale modele /siatki już nie do końca
celowniki CWL, PCS są moje
pistolety Wist, P99, P64, P83, MAG, peemy Rak, Glauberyt, nowy Glauberyt są moje
UKM jest oparty na BIS, SAKO mój, Pallad też mój
Rosomak nie jest całkowicie mój (upgrade czyjegoś), jest wynikiem pracy iluś osób wcześniej też,wnętrze jest z BISowskich tekstur,
BWP2000 z zewn. jest mój, ale wnętrze (fikcyjne zgadywanie) również używa tekstu BISu, więc nie może być dane z teksturami nie moimi
Honker jest mój, ale BRDM M96 w 90% BIS, to samo Twardy - korpus BIS
Leopard 2 jest mój , ale gąsiennica BIS, co z koleji powoduje, że musielibyście robić na nowo gąsiennice do wszystkich pojazdów
Dana moja
Goździk mój
więc to co jest moje - mogę użyczyć z zastrzeżeniami, że elementy BIS należy przerobić
robię wszystko w Oxygenie - nie mam siatek 3DS, więc trzeba by zapewne DX ripować
Stara pokazaliście w porządku , wygląda ekstra
co do Beryli - uwaga taka- wiele osób nie zauważa różnic w korpusach odlewanych i nitowanych
to co tu widziałem wygląda jak AK-47 z plastikiem Beryla i kolbą
Beryl ma korpus od AKMa, więc nitowane blachy z tym "jajeczkiem" małym a nie "prostokątnym większym" wyfrezowanym elementem
Modern Warfare 2 dla przykładu stworzyło "horrorek" miksujący AK47 z AKS74U i wyszła "ich wizja"
Wy się skupiacie na realiźmie, więc myślę, że możecie poprawić Berylowe akcenty AK47
jeśli jest z Waszej strony wola - służe modelami, teksturami
niestety nie mam czasu robić innej gry (mam jeszcze bardzo dużo roboty w Armie z uporządkowaniem moda polskiego)
nie wiem jakie są zasady shaderów w BF, w Arma2 duży efekt w wyglądzie daje NOHQ i SMDI, bez shaderów te rzeczy wyglądają kiepsko
wiec jeśli BF nie ma shaderów - wówczas moje rzeczy będą wyglądać kiepsko (dużo rzeczy jest wynikiem NOHQ, SMDI)
nigdy w życiu nie miałem BF, wiec nie wiem jakie tam są efekty graficzne i czy (jeżeli są shadery) to czy te zrobione do Army - zadziałają w BF
co do limitów poligonów
broń ma różnie od 2000 do 6000 poligonów
pojazdy mają od 8000 do 14000 poligonów
modele żołnierzy niestety nie dadzą sie wykorzystać, gdyż są oparte na BIS
a same modele kamizelek taktycznych są również oparte na modelu korpusu
z wyposażenia mogę dać to co "moje" czyli hełm wz 2000, wz 2005, ładownice starego typu (po LWP) do AK, SWD, raportówka, torba medyczna, kabura P64
z racji na moje większe zainteresowania "historią i zimną wojną" mam nieco sprzętu Ludowego Wojska , ale tego nie robicie
mam hełm skoczka wz. 60 (szyszak)
mam plecak kostka
mam textury z jakich można by robić tekstury moro i pantera wz. 93 (realistyczne - plamy kamuflażu są "warstwami" czyli można wycinać nim kieszenie itp. samo jego zrobienie zajęło mi pare dni , by odtworzyć go realnie - z beli materiału z szwalni a nie zdjęć)
każdy kto robi tekstury i dba o "zaszewki, patki, zakładki" wie, że warstwy (maski) plam się bardzo przydają
radia plecakowego jeszcze nie mam - będę je robił, wówczas też można wykorzystać
model i textury butów są mojej, więc może być wykorzystane jak się dogadamy
nie zamierzam instalować innych rzeczy bo nie mam na to czasu, więc inną pomocą niż danie praw do korzystania niestety nie mogę służyć
Arma zabiera za dużo czas
jak zrobię WKS Tor/Wilk - też mogę dać, ale narazie jeszcze nie zrobiłem
Alexa też jeszcze nie zrobiłem
z dobrych rzeczy mam jeszcze dużo podziałów na grupy, klasy - czyli takie duże research zrobione na temat składu drużyn itp.