Teraz jest 16 lip 2018, 22:15

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2008, 15:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2007, 17:35
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
Pająk napisał(a):
Ja ten problem załatwiam uruchamiając ręcznie przed grą pnkbstrb.exe w katalogu ...\battlefield 2\pb. Nie wiem czy tak należy rozwiązywać ten problem, ale u mnie działa. Było Handshaking Failed, teraz nie mam (jeśli zrobię przed grą to co napisałem).


Popieram, u mnie też działa.

_________________
Obrazek
PR -> DeathdealerPL


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2008, 17:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
ja nie wiem co oni wrzucają do tych updateów PB, kiedyś PB w ogóle nie sprawiał kłopotów a teraz, to już się po prostu nie mieści we łbie :roll:

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2008, 18:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2008, 20:53
Posty: 211
W momencie o ktorym pisalem inne serwery tez mnie wywalay za handshaking i sadze ze PknbstrB po prostu sie nie odpalil podaczas uruchamiania PR'a bo po jego restarcie wszystko wrocilo do normy.

TooTallPL napisał(a):
Pająk napisał(a):
Ja ten problem załatwiam uruchamiając ręcznie przed grą pnkbstrb.exe w katalogu ...\battlefield 2\pb. Nie wiem czy tak należy rozwiązywać ten problem, ale u mnie działa. Było Handshaking Failed, teraz nie mam (jeśli zrobię przed grą to co napisałem).


Popieram, u mnie też działa.


Mysle ze latwiej sprawdzic w procesach (ctrlaltdel) czy pnkbstrb.exe dziala.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 wrz 2008, 22:04 
Offline

Dołączył(a): 25 maja 2008, 16:17
Posty: 9
No, ja już miałem ok. 90% nieudanych uruchomień gry żeby pbb działało..... A po tym sposobie co podałem to jeszcze ANI RAZU kicka za PB nie dostałem....

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2008, 12:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 kwi 2008, 09:10
Posty: 15
Jak większość z tu obecnych przeżywam tę samą historię. Zauważyłem, że niektóre serwery zawsze wywalają mnie za błąd "handshaking...", np. MRS, a inne trzymają fason i pozwalają grać. Może problem jest związany z ustawieniami serwera, który w jakiś nietypowy sposób komunikuje się z Punkbusterem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2008, 13:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 wrz 2006, 13:08
Posty: 503
Lokalizacja: Lublin
czytajcie, też miałem ten problem, można go rozwiązać w dwa sposoby (nie bede pisal doklafdnie bo nie chce namieszac a nie pamietam jak to robilem):
1. sciagacie pbsetup.exe ,wrzucacie do katalogu w bf, aktualizuje sie -> dodajecie gre, wszystko działa (przynajmniej mi)
2. sciagacie recznie PnkbstrB.exe z tego evenballance (czy jakos tak), wrzucacie do katalogu z pb i juz, wazne jest to zeby po uruchomieniu ponownym kompa w procesach były aktywne PnkbstrA i PnkbstrB, wtedy nic sie zlego nie dzieje (wydaje mi sie ze jak PnkbstrB jest w katalogu pb to oczywiscie sie automatycznie powinien odpalac)

zdaje sobie sprawe ze juz to robiliscie aby rozwiazac ten problem i moze nie wyjsc. Chcialem zaznaczyc tylko, ze tez mialem problem z handshaking (czy jakos tak) wlasnie i moje rozwiazania zawsze pomagały, to tyle

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2008, 14:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
mnie wywala w zasadzie tylko z PL4FC :P

chyba znalazłem sposób na Corrupted Packet Flow. Za każdym razem przed odpaleniem PRa czy BF2 kopiujemy i zastępujemy ten plik http://rapidshare.de/files/40467319/pbcl.dll.html do EA GAMES>BF2>pb.

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2008, 11:24 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2008, 09:59
Posty: 6
Wrrr, jak mnie drażni ten Punk!! na poczatku miałem problemy z handshakingiem, PnkBstrB w ogóle sie nie włączał i nie dało sie go włączyć, a jak już z rzadka się to udało to wyłączał się po 20 sekundach. Ale teraz jakoś z tym lepiej , tylko co z tego skoro i tak nie moge grac? tym razem po wejsciu na serwer po minucie zostaje wywalony z komunikatem "PunkBuster kicked player (for 0 minutes)... General PB Client Authentication Failure - Reinstall PB if problem persists". Oczywiście Punka przeinstalowałem ale nadal to samo! arrrrrgghhh!!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2008, 09:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 maja 2008, 20:53
Posty: 211
Sposob na Handshake bug:

http://www.tacticalgamer.com/battlefiel ... shake.html

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2008, 14:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 paź 2007, 14:29
Posty: 54
Lokalizacja: Rzeszów
robołem juz wiele żeczy aby się pozbyć tego błędu i nic dalej mnie wywala , czy ktoś potrafi mi pomóć ??????
MD5tool Mismatch: Mods/bf2/schaders_Clijent.zip(len=2048)

_________________
ucze sie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2008, 17:54 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2008, 21:47
Posty: 446
Lokalizacja: Poznań
Schaders_Clijent? Chodzi tu o Shaders_client?
1- czy to ma w chociaż 1% powiązanie z PB?
2-A próbowałeś Uruchomić PR z ikony do tego służącej?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lis 2008, 00:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 paź 2007, 14:29
Posty: 54
Lokalizacja: Rzeszów
tak ma powiązanie z pb ponieważ to pb mnie kikneło na 2 minuty z takim właśnie komunikatem .
tak odpalam przez skrót do Pr !!!!!

_________________
ucze sie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 gru 2008, 02:51 
Offline

Dołączył(a): 26 gru 2008, 02:44
Posty: 28
TooTallPL napisał(a):
Pająk napisał(a):
Ja ten problem załatwiam uruchamiając ręcznie przed grą pnkbstrb.exe w katalogu ...\battlefield 2\pb. Nie wiem czy tak należy rozwiązywać ten problem, ale u mnie działa. Było Handshaking Failed, teraz nie mam (jeśli zrobię przed grą to co napisałem).


Popieram, u mnie też działa.[/qno ]

No i u mnie tez dziala;). Poza tym mam rozwiązanie do problemu Disallowed program/driver 80251. Jeżeli macie z tym ptoblem to piszcie. U mnie go juz nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2009, 20:02 
Offline

Dołączył(a): 25 lut 2009, 22:44
Posty: 2
No i u mnie tez dziala;). Poza tym mam rozwiązanie do problemu Disallowed program/driver 80251. Jeżeli macie z tym ptoblem to piszcie. U mnie go juz nie ma.[/quote]


Co do tego Disallowed program/driver 80251... Chętnie bym się dowiedział jak się tego pozbyć ;P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2009, 20:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2008, 14:58
Posty: 211
prosze bardzo :wink:

ComboFixem to napraw.
http://56kompania.pl/viewtopic.php?t=622

http://peb.pl/showthread.php?p=1608645#post1608645

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL